23.1.2012

Taloesittely 2

Taloesittelyt Mansikkaojien ja Lintusten taloista. Ensin Lintunen sitten Mansikkaojat. 

**************

 "Ai hei ! Kiva, kun tulitte käymään. Tervetuloa Lintusten kotiin. Vanhassa talossa oli jotain ongelmia eikä siellä voinut enää asua, joten jouduimme muuttamaan. Mutta aloitetaan esittely nyt.


Tässä meidän eteinen. Isä lupasi ostaa meille koiran jo ajat sitten mutta nyt se on vissiin unohtanut koko jutun. Me ehdittiin kuitenkin hankkia koiraa varten tarvikkeita ja laitettiin ne tohon eteiseen muistuttamaan.

Eteisestä vasemmalla on keittiö. Se on aika pieni mutta kivan vihreä. Mä en kyllä juuri osaa keittää tai kokata, äiti hoitaa meillä sen puolen.


Keittiöstä päästään olohuoneeseen. Sohvaa vastapäätä on telkkari ja radio. Ovesta pääsee pihalle. Pihalla on pieni lampi ja keinu. Mennään tuosta käytävästä oikealle, mä näytän meidän huoneen.


 Tässä me Miskan kanssa asustellaan. Mä nukun tuolla ylhäällä ja Miska alhaalla. Miska sai ton soittopelin synttärilahjaksi ja soittelee sillä, mä luen mielummin tai olen Aaronin kanssa.


 Mennään nyt takaisin tuosta ovesta. Meidän huone on aika pieni mutta mä pidän siitä. Vaikka aluksi oli vaikea tottua nukkumaan vain kahdestaan Miskan kanssa. Vanhassa talossa, kun meitä nukkui neljä samassa huoneessa.


Tämä on äidin ja isän huone. Äiti ei halua, että näytän teille täältä muuta. Se ei ehtinyt siivota. Mutta tässä oli meidän pesukonenurkkaus.


Nyt takaisin olohuoneeseen. Tuosta ovesta löydätte varmaan itse ulos. Mansikkaojien talo on tuossa vieressä. Kiva, kun kävitte ja heippa ! "


Tässä vielä yleisnäkymä. Pelin valmistalo tämä on, hiukan tuunattuna. 

***************

"Hei tännepäin! Oletko sä tulossa meille?"


 "Tervetuloa! Mennään tästä ovesta heti sisään. Älkää välittäkö mun veljestä tuossa rappusilla tai noista kälättävistä vanhemmista.


Tässä on meidän olohuone. Olkkari, eteinen ja keittiö on kaikki yhtä ja samaa tilaa. Äiti tykkää väreistä, sitä voitte syyttää, jos silmiä alkaa särkeä.


Tuosta ovesta me tultiin. Keittiössä meillä häärää eniten äiti, isäkin kyllä joskus. Mä leivon joskus jotain, Aaron taas keskittyy pelkästään syömiseen. Tuo vaaleanpunainen ovi vie vessaan.


 Tämä on isompi vessa. Aika avara ja vähän vetoisa. Tuossa toisella seinällä on kylpyamme ja suihku.


 Vessa vieressä on tämä meidän huone. Tuo kirjavapeittoinen sänky on mun ja seinustalla oleva Aaronin. Seinillä ei vielä ole mitään, kun isi hukkasi porakoneensa muutossa jonnekin eikä voinut porata reikiä tauluja varten.


Meidän huoneen vieressä on toinen vessa. Täällä on myös pesukone ja kuivuri. Ja äidin rakas silityslauta. Äiti silittää melkein kaiken meidän pyykin, hyvä ettei alushousutkin.


 Vessan vieressä on isin ja äidin makuuhuone. Ovesta pääsee pihalle mutta ei mennä sinne vielä. Mä pidän noista tuoleista, ne on ihanan pehmeät istua ja niillä on kiva leikkiä.


Iskän ja äidin huoneen vieressä on pelihuone tai miksi tätä nyt haluaa sanoa. Täällä on maalausteline, piano, isin sähköbasso ja pelipöytä.


 Pianon kohdalta pääsee tuohon terassille.Terassi kiertää melkein koko talon mutta mennään tästä nyt sinne pihalle.


Tässä on meidän suuri piha ja joki, joka kulkee tontin poikki. Terassilta pääsee alas ja siltaa pitkin toiselle puolelle. Isän mielestä joki on vain iso oja ja sopii hyvin meille Mansikkaojille. Mansikoita ojanpenkalla ei kyllä kasva. Harmi, edellisessä paikassa niitä oli paljon.


Tästä alkaa siis se silta. Mutta ei mennä nyt toiselle puolelle, siellä on vain metsää. Tai no, Aaron halusi sinne tuon puttausjutun ja äiti pystytti sinne sen missä mennään naimisiin.Mikä se nyt oli.... ai niin hääkaaren.


Tuolla metsässä on mun lempipaikka eikä siellä juuri muut käykään. Mutta mun täytyy mennä nyt. Äiti huutelee tuolla jo syömään. Kiva, kun kävit ! "


 Tässä vielä yleisnäkymä pihan puolelta. Talo on ladattu jostakin...en muista mistä. Sisätilat sisustin ja hivenen tuunasin taloa ja pihaa. 


Tässä vielä naapurustonäkymä. Talot vasemmalta alareunassa: Pastori Usko rouvineen ja hautausmaa,  Sairaala ja Rabben lääkäripariskunta, tyhjä talo, Mansikkaojat, Lintuset ja Blackit (Riken sisko). 


Blackien takana näkyy puisto. Puiston takana on koulutontti.Vasemmassa reunassa H&M ja Kahvila.


Oikealla reunassa taas alhaalta Suojelijoiden punainen talo ja vanhemmat Mansikkaojat (eli Nestori ja Inga sekä Ilmari)


Yläreunassa näkyy vasemmalta: Eläinkauppa, Tuimalan jengin vanha talo ja uusi talo


**************
Pidin niin paljon Mansikkaojien vanhasta talosta, että harmitti kyllä tämä muutto. Mutta ehkä opin pitämään uudesta talostakin.
Laittelen päivitystä osien yhteyteen, kun ehdin taas sisustella.
Kommenttia saa jättää, ne aina ilahduttavat kovasti :)

♥ vupii

11 kommenttia:

  1. Tuntui epäreilulta jättää tähän kommentoimatta, mutta pidin tästäkin ja haluaisin vielä kysyä, mistä ne Inkeliinan hauskat vihreät tuolit on ladattu? =)

    VastaaPoista
  2. Wau, ihana esittely ja ihanasti oo naapurustoa täyttäny. Tuo näyttää hyvältä ja alan olla kohta kade. Ihana.
    Mulla on itellä jotain taloja, joita en kyllä vielä oo ottanu käyttööni, ja joita oon ajansaatossa pistäny talteen. Jos haluat voin pistää lataukseen. :)
    Mä en tosin ole noin hyvä tekemään taloja kuin mitä sulta näyttäs luonnistuvan, saati tuunaamaan. Mutta jotain kuitenkin.

    Mut joo tosi ihanat taloesittelyt ja ihania kuvia sulla. :)

    VastaaPoista
  3. Toi Mansikkaojien oja/joki on aivan ihana! Piha oli muutenkin tosi kaunis.:) Kiva sisustus sisällä, vähän oli kyllä silmiä särkeviä väriyhdistelmiä olkkarissa, mutta ne kumma kyllä sopi silti yhteen!:D Joo, ota musta nyt sitten selvää...
    Lintusten talo oli myös tosi kiva, pidin lasten (nykyään siis teinien) huoneen tuoleista.:)

    VastaaPoista
  4. Purr, Lintusten koti on ihanan vihreä! Lempivärini ;) Ja varsinkin lastenhuone söpö.
    Vaikka Mansikkaojilla olikin väritulitusta, ne sopivat hyvin yhteen eikä vaikutelma ollut sirkustelttamainen vaan sopuisa. Pihalla rakastuin välittömästi tuohon siltaan♥♥♥♥ *pihalavastuskade*
    Miekin pidin aivan hirveästi Mansikkaojien vanhasta talosta, mutta tämä uusikin on hieno. Varsinkin tuo nimikko-oja ;3
    Sait muuten mielle taas simssi-innon ;D

    VastaaPoista
  5. Kiitokset kaikista kommenteista ! Minäkin pidin kovasti vanhasta talosta mutta eipä uusikaan hassumpi ole :)

    VastaaPoista
  6. Ihania taloja, ei voi muuta sanoa! Itse pidin eniten Mansikkaojien olohuone/keittiö/eteinen yhdistyksestä. Niin mahtavat ja yhteen sopivat värit olit sinne keksinyt. Ja toinen suosikkini oli Melinan ja Miskan huone. Mukava pieni soppi, jossa on silti riittävästi tilaa :) Olet kyllä todella hyvä sisustamaan!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :)Mansikkaojien olkkariin tuli kyllä kivat värit :)

      Poista
  7. Ihana esittely ja vielä ihanammat talot!
    Nauroin tuolle, että Max oli unohtanut hankkia koiran ja Inken himo silittämiselle! Toivottavasti Max virkistää muistiaan ja hankkii sen koiran, ja Inke no mikäs siinä, jos kerta on aikaa :D! Itse olen myös himo silittäjä! Alushousuja en kyllä minäkään silitä tai mitään, mikä menee vaatteiden alle :D!

    Pidin varmaan eniten Mansikkaojien isommasta vessasta. Siinä oli vain sitä jotain, ja sitten Melinan ja Miskan huoneesta! Aivan ihania oli kyllä muutkin huoneet ja mitäköhän mahdat piilotella siellä Maxin ja Even makuuhuoneessa?!

    Naapurusto näyttää todella täydeltä.. Jotenkin on todella mukava, että kaikki asuvat noin lähekkäin toisiaan! Ihana paikka tuo Kukkaojanlaakso, siellähän voisi vaikka oikeasti asua ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heh, eiköhän se Max muista jossain vaiheessa :) Silittäköön inke jos tahtoo :) Mukava, että pidit taloista. Makuuhuoneesta ei vaan tullut kuvaa kuin tuosta nurkasta, en tiedä minne kuva katosi... :)
      Tuo nurkka missä mansikkaojat asuvat on yksi pieni osa koko jättimäistä kukkajoenlaakson naapurustoa.
      Pitäisi ehkä joskus tehdä esittely koko laaksosta.
      Kiitokset kommentista :)

      Poista
  8. Meinasi jäädä taloesittelysi lukematta, kun koneelle tuli joku hirveä jumitus-kohtaus, se on ollut ihan jumissa koko illan. .-/ Mutta kaikki on nyt ok, ja olen näpyttelemässä kommenttia. ,-) En tiedä, jotenkin häiritsi esittelytavan samankaltaisuus Mesisen tyylin kanssa, vaikkei tämä ihan samanlainen ollut, mutta kumminkin.. Toivottavasti lapset (teinejähän ne jo oli .-D) saavat koiran, kun kerran kaikkia vehkeitäkin oli valmiiksi hankittu. .-) Tykkäsin Mansikkaojien olkkarin värienkäytöstä, vastavärit on parhaita. <3 Heidän pihansakin oli tosi kaunis. .-3 Hienoja ja kodikkaita taloja. <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitokset kommentista :) Olen Mesiseltä ottanut tuon idean (ihan luvalla) , ikävää jos samankaltaisuus häiritsi :( Mukavaa, että pidit taloista :)

      Poista

Kiitos kommentista :)

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.