28.1.2012

Tietoa kirjoittajasta :)

Sen kunniaksi, että Mansikkaojat että Säpinät ylittivät 10,000 kävijää, eivätkä blogit ole olleet pystyssä kuin alle vuoden, niin päätin laittaa itsestäni pienen esittelyn tänne:)

No niin...aloitetaan....:D


Synnyin elokuussa, puiden väriloiston aikaan, ja olin heti kaksi viikkoa myöhässä ;) Syntyessäni minulla oli tosi pulleat posket, pömppismaha ja todella loistavat unenlahjat !  Olin vanhempieni ensimmäinen ja viimeinen yhteinen lapsi. Ollessani neljä vanhempani erosivat ja isäni löysi uuden vaimon...Olin tuolloin, ainakin koulukuvien mukaan, hyvin surumielisen näköinen pieni tyttö ja kärsin kovasti vanhempieni erosta. (Tämä on syy miksi inhoan eroja myös simsmaailmassa, jos sellaista pitää kirjoittaa, se ottaa koville.)


Olen aina ollut lapsirakas ja kaikista eniten noina vuosina toivoin itselleni pikkuveljeä. Minulla oli jopa sukat valmiina veikalle. Äitini sitten viisaudessaan valisti minua, että veljeä ei voi tulla ilman miestä eli isää. Ja koska olimme kahdestaan äitini kanssa, en veljeä tuolloin saanut. Onneksi isäni sai uuden vaimonsa kanssa pian vauvan. Olin aivan innoissani pikkusiskostani, minua seitsemän vuotta nuoremmasta, ja vietin aikaa siskoni kanssa aina , kun vierailin isäni luona.


Aika kului ja minä kasvoin.Aloitin koulun ja sain kavereita ja elämä tuntui olevan mallillaan. Sain synttärilahjaksi tuolloin pianon ja musiikista sekä soittamisesta tuli tärkeä osa elämääni. Kaikessa hiljaisuudessa äitini oli säästänyt tarpeeksi rahaa omaa asuntoa varten. Jätimme silloiset Espoon takametsät taakse ja muutimme Helsinkiin.


Kymmenvuotiaalle tytölle avautui aivan uusi maailma. Helsinki kaikkine ihmeineen, uudet kaverit, uusi koulu ja uusi asunto. Kiertelin uutta kotikaupunkiamme aina koulun jälkeen tutustuen lähiympäristööni. Elämä sujui rauhallisesti pari vuotta ja sitten äitini päätti tuoda lisää jäseniä perheeseemme. Sain ykskaks isäpuolen ja kaksi siskopuolta lisää....


Oltuani monta vuotta kahdestaan äidin kanssa, oli todella vaikeaa sopeutua elämään uudessa perheessä. Lisäksi olin juuri tullut teini-ikään... Teini-iän tuskaa helpotti hieman se, että muutimme uusioperheenä isompaan asuntoon, kuin pikkuruinen kaksiomme, ja sain oman huoneen.


Pikkuhiljaa elämä tasoittui  ja perheemme elämä rauhoittui. Pääsin lukioon ja kirjoitin ylioppilaaksi. Olen aina ollut varsin kiltti lapsi mutta lukion viimeisellä vuodella, lipesin hieman tästä muotista. Ihme, että kirjoitinkin niinkin hyvin kuin kirjoitin, sillä juhliminen, koulusta lintsaaminen ja baareissa tanssiminen, oli viimeisen vuoden parasta hupia ! (Joku joskus kysyi, olisko ollut simssiliini, että onko minulla ollut raju nuoruus, kun tarinoissani nuorilla välillä on) Noh, ei kai minulla ollut sen rajumpaa kuin muillakaan stadin nuorilla.


Sain kuitenkin kirjoitukset handlattua kunnialla ja pääsin viettämään kesää. Sinä kesänä tapasin tulevan mieheni :) En sitä tosin vielä tuolloin tiennyt, että menisimme naimisiin... Tuosta kesästä on paljon muistoja sekä hyviä että huonoja. Voisi kai sanoa, että oikeasti kasvoin aikuiseksi tuolloin.


Minulla oli ollut pienestä pitäen selvät suunnitelmat sille mitä tulen aikuisena tekemään. Valitettavasti yliopiston valintakoneisto hankaloitti pääsemistäni toivomalleni alalle, joten ehdin hankkia hiukan muutakin kokemusta parin  ammattitutkinnon muodossa. Lopulta pääsi toivomalleni alalle, eli lasten pariin, varhaiskasvastukseen.


Muutaman vuoden kuluttua olin jo mennyt naimisiin, muuttanut mieheni kanssa omaan asuntoon ja valmistuin lastentarhanopettajaksi. Pari vuotta tein keikkatöitä, pätkiä siellä täällä, kunnes vihdoin muutimme pois pääkaupunkiseudulta erääseen lähikuntaan. Sain vakituisen paikan ja sillä tiellä olen edelleen...


Kirjoittaminen on aina ollut minulle rakas harrastus ja simsin kanssa saan toteuttaa itseäni oikein kunnolla. Olen aina pitänyt kaikenlaisesta näpertämisestä ja käsillä tekemisestä. Ja tässä voi käyttää luovuutta monella tavalla ;) Rakastan suunnitella lavastuksia, tehdä hahmoja ja miettiä niiden taustoja sekä kirjoittaa kaikenlaista ihanaa ja vähemmän ihanaa simieni elämään.


Mitähän muuta vielä kertoisin itsestäni:) Tarkalla iällä ei nyt ole juuri merkitystä, tuosta elämänhistoriasta voinee päätellä jotain ;) Minulla on siis aviomies, joka ihme kyllä ymmärtää vaimonsa kummallisen harrastuksen. Miehen lisäksi elämääni sulostuttavat poikani ♥

Joten jos joskus päivitysvälit venyvät on syynä pieni perhelämäni ja sen kaikki arjen kiemurat. Ja työni, jostain syystä pomoni rakastaa iltapalavereja ja niitä on usein,ja työ vie päiväaikaa.




Tässä vielä muutama fakta minusta: 
♥ olen kahviaddikti
♥ ja yökukkuja
♥ harrastan pianonsoittamista, lukemista, elokuvia ja simsiä. Joskus ehdin jopa kävelylle tai jumppaan...
♥ pidän todella paljon työstäni. lasten kanssa pysyy mieli nuorena ;)
♥ pidän fantasiasta, scifistä ja romantiikasta
♥ musiikkimakuni on melko laaja, melkein kaikki menee ;)
♥ Aku Ankka on toinen intohimoni simsin lisäksi. Olen kerännyt ankkoja ihan pienestä ;)
♥ pidän leipomisesta ja herkuista
♥ en pidä siivoamisesta, suorastaan inhoan sitä...
♥ olen horoskoopiltani neitsyt
♥ minulla on punertavanruskeat hiukset, silmälasit ja siniharmaat silmät :)
♥ olen aika ujo luonne mutta päättäväinen ja itsepäinen ;)
♥ pidän autolla ajamisesta, se jotenkin rauhoittaa...
♥ en osaa neuloa tai kutoa miten sitten haluaakaan sen ilmaista. (kädet hikoaa jo pelkästä ajatuksesta)
♥ siskopuoleni ovat kuin oikeita siskoja minulle
♥ vaikka itse olen espoolainen on sukuni juuret karjalassa ja aivan toisessa suunnassa myös eli tampereella
♥ omaan todella vilkkaan mielikuvituksen
♥ pukeutumistyylini on aika perusmallia: farkut ja tunika... :)
♥ inhoan hämähäkkejä ja pelkään edelleen pimeää
♥ koulussa lempiaineitani olivat kielet ja musiikki, matikkaa inhosin

Minä. Tai olisi, jos olisin sim...

Noin, jos joku jaksoi lukea tämän järjettömän pitkän sepustuksen niin kiitos :)
Arvostan kommenttejanne, jos sellaisen jaksatte raapustaa !

Kiitokset teille kaikille, että olette mukana tämän tarinan tekemisessä.
Teiltä saatu palaute ja kiitos on parhainta inspiraation lähdettä ♥ !

Mansikkaojat, Säpinät ja vupii kiittävät !



25 kommenttia:

  1. Ihana ihana esittely. Kyllä sullakin tuo kynä pysyy hyvin näpeissä ja näppistäkin osaat käsitellä taiten, kun noin ihania juttuja sieltä taiot. :)

    Kiva saada tietää sinustakin enemmän. Kehtaisikohan sitä itsestään vääntää minkäänlaista esittelyä, kun mun elämäni on ollut aika tasaista...
    Bileet ja biletys ei koskaan ole mua kiinnostanut, mutta kaikkea mahdollista on tullu pentuna säädettyä niin yksin kuin niiden harvojen kavereiden kanssa. :)
    Nimimerkki kiipesin noin parivuotiaana meidän television päälle. Ja ne oli siihen aikaan niitä isoja televisioita, eikä näitä nykyisiä lattanoita. :D

    Muuten ihanat kuvat ja ihanasti olet ympäristön tehnyt. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitokset Yavannah:) Noh, eipä tuo munkaan elämä niin suurenmoisen kiinnostavaa aina ole ollut :) Mä olen kanssa kiivennyt pienenä kirjahyllyyn... ;)

      Poista
  2. Oho, tänään kone taas suostuu yhteistyöhön eli kommentin jättämiseen :'o Mutta ai että mikä esittely. Tosi hyvin muttet kuitenkaan liian paljastavasti kerroit elämästäsi yms. Tuli himo tehdä Simsiin itseni näköinen sim ja ottaa siitä kuva plus pistää omaan "Ylläpitäjän esittelyyn", kun ei ihan oikeaan valokuvaan rohkeus riitä :D Vaikutat tosi mukavalta ihmiseltä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitokset:) Tee ihmeessä, tuo oman simin tekeminen oli aika hauskaa :)

      Poista
  3. Totta ihmeessä raapustan kommentin, kun olet jaksanut koota itsestäsi näinkin perusteellisen esittelyn :) Hauska että kerrot itsestäsikin meille ;)
    Hih, miekin kapusin pienmpänä kirjahyllyyn, Siellä kun ylähyllyllä oli Sherlock Holmesin Seikkailut jota kukaan ei vielä suostunut minulle antamaan... Mokomaa hyllyä ei ollut silloin eikä vieläkään pultattu seinään ;D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva ja kiitokset kommentista :) Kirjahyllyt mokomat...

      Poista
  4. Loistavaa, toivon mukaan puolivahingossa herätin jonkinsortin kansanliikkeen :D. Ei siis haittaa ollenkaan idean jatkaminen, hyvä vain :D. Kiva kun idea loistaa omana itsenänsä tarttui.
    Hauska tutustua siis, ja niinkuin itsekin sanoit, niin mukava "tavata" vanhemman polven höpsöjä, jotka kirjoittelee ihan onnessaan tarinoita ja elää mielikuvituksensa satumaassa. Itse en varmaan koskaan kasva aikuiseksi, saati surkastuta mielikuvitustani niin että uskoisin väittämään etteikö haltioita ja keijuja vaikka olisi olemassa :D.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ehkäpä, toivotaan :) minusta on ainakin mukavaa lukea , minkälainen tyyppi siellä ruudun toisella puolella on:)
      Voihan niitä ollakin Haltioita ja keijuja...Itse ainakin uskon niin :)Kiitokset kommentistasi :)

      Poista
  5. Ensiksi onnittelut 10 000:sta kävijästä :)

    Kamala nyt minullekin tuli hirveä himo tehdä esittely itsestäni!
    Hmm... täytynee miettiä ilkeisinkö ;) Näin hieno siitä ei kyllä tulisi!

    Esittelysi oli kyllä aivan mahtava kaikkine simkuvineen! Hienosti poimittu eri perheistäsi ja tarinoistasi kuvia, jotka sopivat mahtavasti tekstiin!

    Minulla on muuten myös Aku Ankka-kokoelma, tai en tiedä oliko kokoelmasi ihan vain ankkoja vai akuja... Aloitin keräilemään niitä ala-asteella, mutta jossain vaiheessa innostuin possuista ja nyt on meneillään pikku myy-vaihde! Kaapit siis tursuavat Aku ankkoja, possuja sekä pikku myitä erilaisissa olomuodoissa :D

    Mukava tutustua :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos:) Tee vain, esittelyn tekeminen oli yllättävän mukavaa:) Kokoelmani on siis lehtiä ja taskareita :) Jostain syystä olen viehtynyt myös kylpyankkoihin ja niitä löytyy jo monia:D
      Oli kiva esittäytyä, Kiitokset kommentistasi :)

      Poista
    2. Ei ole todellista :D. Itseltäni löytyy noin kuusikymmentä erilaista kylpyankkaa :D

      Poista
    3. Johan nyt samankaltaisuuksia on enemmän kuin kuvittelinkaan:)

      Poista
  6. Mukavaa, kun esittäydyit täällä ^^ Hauskoja infoja ja kivasti liitettyjä kuvia mukaan. Mukava tietää, että vanhempaakin ikäpolvea on tarinoimassa... Ei pelota niin se, että oma mielikuvitus surkastuisi. Sitä yhä odotellessa...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu , oli ihan kiva tulla "kaapista" :) Enkä kyllä usko, että sunkaan mielikuvitus tässä surkastuu vaikka ikää tuleekin lisää joka vuosi :) Vanha, apua ;D Ei musta tunnu ollenkaan vanhalta... :)
      Mutta kiitokset kommentista :)

      Poista
  7. Ooh, jopas oli kiva elämänkerta sinusta! .-) Aika kätevää käyttää vanhoja, tarinoissa olleita kuvia. .-D Voi, miten kiva tarina olikin! .-> Varhaislapsuutesi ei kuulostanut kyllä kovin hehkeältä. .-( Onneksi pääsit pulmien yli, ja onnistuit hankkimaan iloisen elämän. .-) Oi, ja tykkäsin, kun minäkin pääsin mukaan elämänkertaasi kysymykselläni! .-D Kivaa myös kuulla sinun horoskooppimerkkisi! Minä niin tykkään kysellä niitä kaikilta, ja muistan ne sitten ikuisesti. .-D Mutta niin, kiva kuulla, että olet päässyt haluamallesi alalle työskentelemään ja että olet nyt tyytyväinen elämääsi! .--) Jatka samaan malliin! .-D

    -simssiliini-
    (simssiliini.vuodatus.net)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heh, kiitokset:) Piti hyödyntää, kun kerran niitä piisaa :) Joo, varhaislapsuus oli hiukan ikävähkö mutta olen kyllä jo päässyt sen yli ;) Piti laittaa tuo sinun kysymys, koska osittain olit oikeassa ;) yleensäkin kirjoitan tarinoissani itsestäni tai asioista , jotka ovat kokemusmaailmassani. Esim. Mailiksessa ja minussa on paljon samaa...;)
      Kiitokset kommentistasi :)

      Poista
  8. VOivoi, jotenkin ihanasti olit kertonut itsestäsi.:) Olet jotenkin juuri sellainen tyyppi mitä olen kuvitellutkin. Itseasiassa tunnut aika samantapaiselta tyypiltä kuin mä ite. Paitsi että matikka on yksi lempiaineistani, johtunee kyllä täysin meidän ihanasta opettajastamme.:)
    Tulee tosi pikkiriikkinen olo, kun kaikki kenen esittelyjä luen, ilmoittavat olevansa lukiossa tai jossain vielä kauempana, itse yritän puskea peruskoulua läpi...:/
    No, kyllähän sitä kasvaa.:)
    Kivalta tyypiltä tunnut, uskon kyllä että tuo vanhempien ero on kova paikka, itse en voi sellaista kuvitellakaan omalle pikkuperheelleni..:D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mukavaa että pidit esittelystä :)
      Eipä tuolla iällä niin väliä ole, sims yhdistää ja kirjoittamisen halu :)

      Poista
  9. Olipa mukava saada tietää sinusta hieman enemmän :)
    Onpa harmillista, kun jouduit kestämään pienenä vanhempiesi eron. Se oli varmasti raskasta aikaa. Itse en osaa edes kuvitella sellaista omalle kohdalleni.
    Menenkin tästä lukemaan uuden osa... :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Olihan se aika kamalaa aikaa, onneksi sain kuitenkin kultaisia sisaruksia :)

      Poista
  10. Makee esittely ja valotti hirveen paljon. :D Joskus sitä tarinoita lukiessa miettii, että millainen ihminen siellä ruudun takana on. Eipähän mietitytä enää :--D Ainakaa kauheasti.

    Voijee, voisin itekin joskus jonaki extrana tehä tälläsen :D:D Tulis vaa aika tylsä tai jotai.
    Ehkä 5. sukupolven kunniaks vois miettiä jotain tollasta myself -extraa? ;)

    VastaaPoista
  11. En ole lukenut legacyasi (vielä), mutta aion lukea. Luin kuitenkin esittelysi ja ilahduin tosi paljon, kun joku muukin aikuinen nainen vielä Sims 2:sta pelaa, vaikka kyseessä onkin jo vanha peli. Itsehän ajattelin aloittaa tosiaan legacyn (tai aloitinkin jo, mutta saa nähdä miten pitkälle etenee, kun rakastan niitä loppuja 13-15 perhettä, joilla samassa naapurustossa pelaan - ovat siis kaikki omiani, osa jo kolmannessa sukupolvessa) ja mietin josko sitä 22-vuotiaana kehtaa aloittaa pitämään blogia omasta legacysta, kun tuntuu että nuo muut ovat teini-ikäisiä tai blogit jo vuosia vanhoja. :)

    Itsekin rakastan tosiaan kirjoittamista ja olen kirjoittanutkin jo 400 sivuisia romaaneja, mutta ajattelin tällä kertaa tosiaan aloittaa blogin kirjoittamisen. Halusin vaan sanoa, että löysin tänne sattumalta Auin blogin kautta ja ilahduin tosiaan kun aikuinen ihminen vielä nykyaikana pelaa Simsiä ^^

    Tosiaan olet siis inspiraationa, mikäli tosiaan aloitan pitämään blogia legacystani (tai muista perheistäni, ehkä turisen vaan naapuruston touhuista kokonaisuudessaan). Nyt (vaikka olenkin työharjoittelussa) aloitan lukemaan legacyasi ja tulen tänne takaisin kommentoimaan jos tosiaan aloitan oman blogini (kunhan ehtisin pelaamaan, mutta onneksi viikonloppu tulossa). Olen nähnyt täällä linkityksiä niin ehkä jos saan aikaiseksi tosiaan aloittaa blogin, toivoin, että voisit sen tänne linkittää koska jotenkin turhaan kirjoittaminen käy masentamaan, vaikka se luova prosessi onkin tärkein.

    Toivoo HuggyHare

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei HuggyHare :)
      Ihanaa, että tänne löytää vielä uusiakin tuttavuuksia :) Todella ihanaa, jos toimin sinulle inspiraationa ♥

      Kyllä sitä aikuisiälläkin saa simsistä vielä irti vaikka mitä, kovin koukuttava peli :) En ole ainut aikuisiällä pelaava, kyllä niitä muitakin on. Meitä on harvemmin kuin nuorempi mutta sitäkin tiivimpi joukko. Tuossa minun linkkilistallani on ainakin muutama :)

      Mukavaa, että aiot lukea tämän tarinani...Pidän itsekin kirjoittamisesta mutta aiemmista tarinoista on jo aikaa, joten aluksi olin vähän ruosteessa :)
      Toivottavasti aloitat oman Blogisi oli se sitten lc tai sekalainen simsblogi, linkitän kyllä mielelläni,ilmoittele sitten osoite :)

      Ja kun aloitat oman blogisi niin kannataa pyytää linkityksiä muiltakin, ainakin ne, jotka minun tarinaani kommentoivat linkittävät varmasti mielellään :)
      Toivottavasti kuulemme sinusta pian :)

      Poista
  12. Oli ihan pakko kommentoida kun luin tuon "..muutamia faktoja.." kohdan, koska meissä on todella paljon samaa! Yökukkuja olen minäkin, harrastukset samat melkein (en soita pianoa), musiikkimaku mulla kans pidän melkein mistä vain, rakastan leipomista ja herkkuja, inhoan siivoamista, ujo mutta päättäväinen luonne, en osaa neuloa/kutoa, siskopuoleni (ja velipuoleni) ovat kuin oikeita siskoja/veljiä minulle, vilkas mielikuvitus, pelkään hämähäkkejä (ja muita öttimönkiäisiä:D) ja pelkään pimeää, lempiaineitani oli myös kielet ja musiikki, sekä inhokkina matematiikka! Aika huima samanlaisuus! Terve vaan sielunsisko ^^ xD

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No terve vaan :) Mukavaa tavata samankaltainen ihminen ♥

      Poista

Kiitos kommentista :)

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.