31.3.2012

Lomailua


Koska osa on vielä pahasti kesken, niin julkaisen teidän iloksi tämän erittäin romanttisen lomaekstran :) Pääosassa siis Eveliina ja Max. 
Osa sijoittuu jonnekin nuorten yliopistovuosien alkuun. 
Lukuiloa !

**********************


Eveliina odotteli miestään kotiin töistä. Talo oli käynyt hiljaiseksi, nuorten lähdettyä yliopistolle. Eve oli tuntenut itsensä yksinäiseksi ja vanhaksi mutta onneksi Max oli vihdoin täyttänyt lupauksensa ja hankkinut koiran Eveä ilahduttamaan. Memma ja Eveliina tulivat hyvin toimeen ja Memma sai paljon huomiota emännältään.


Memman mentyä nukkumaan, Eve päätti syödä jotain. Vapaapäivät keskellä viikkoa olivat käyneet tylsiksi, ei ollut oikein muuta tekemistä, kuin odotella Maxia kotiin töistä. Max oli vihdoin toteuttanut pitkäaikaisen haaveensa ja päässyt sairaalaan töihin.


Salaatti oli pian syöty. Eveliina päätti kokeilla maalaamista aikansa kuluksi. Vanhasta lastenhuoneesta oli tehty työhuone ja astuessaan huoneeseen Eveliinan valtasi kummallinen haikeus. Oli tyhjä olo välillä. Hän kaipasi lapsiaan, tuntui, että yhdessä vietetyt vuodet olivat menneet niin nopeasti. Mutta ehkä näin oli kaikilla vanhemmilla?


Ajatuksiltaan Eve ei ollut kuullut Maxin tuloa ja mies astui huoneeseen iloisena, yllättäen vaimonsa. "Mitenkäs sun päivä on mennyt?" Max kysyi, oli vielä työvaatteissaan.  Eveliina hymähti maalausta katsoessaan. "Ihan kohtalaisesti, sua odotellessa." 


”Pitäisiköhän meidän keksiä jotain muuta ajanvietettä, kun nyt ollaan ihan kaksin? ”Max ehdotti ja sai Even kääntymään itseensä päin kiinnostuneena. "Jotain muuta? Mitä? ”Eve kysäisi ihmeissään. "No" Max sanoi ja veti Even lähelleen. "Lähdetään vaikka lomalle."


"Lomalle? Ihan oikeastiko? ”Eveliina ihmetteli Maxin olkapäätä vasten. Max silitti vaimonsa hiuksia helläsi ja naurahti. "Niin. Ihan kahdestaan."  Eveliina hymyili onnellisena miehensä sylissä, Max osasi edelleen yllättää hänet.

******************


"Joko sait sen ilmoitettua kaikille, että olemme lomalla seuraavat kolme päivää."  Max sanoi naurahtaen hyväntahtoisesti vaimolleen. Eve nyökkäsi nenä kiinni ruudussa ja jatkoi naputtelua. He olivat varanneet Kolmijärven lomakeskuksesta hyvän hotellin kolmeksi päiväksi.


Eveliina sammutti koneen ja nousi ylös. Max veti vaimonsa lähelleen. "Joko jännittää?"  Eveliina nyökkäsi. Kyllä häntä vähän jännitti, miten Memma pärjäisi ja millaista lomalla olisi. Mutta kyllä kaikki varmasti menisi hyvin.


Memmalle oli tilattu hoitaja lomapäiviksi ja kadulta kuuluikin pian auton ääntä. Max antoi vielä suukon vaimolleen ja meni hakemaan matkalaukkunsa ja tarkisti vielä, että talossa kaikki oli kunnossa. Kadulla odotteli jo taksi ja Max kiiruhti auton luokse.


Lopulta Eveliinakin pääsi taksiin ja matka lentokentälle saattoi alkaa. Max vilkaisi vielä ulos taksin ikkunasta. Hoitaja oli sisällä talossa ja Memma nukkui pihalla auringonpaisteessa.


Memmakin olisi varmasti viihtynyt Kolmijärvellä mutta hotelliin ei saanut tuoda eläimiä. Eikä Memma sitä paitsi pitänyt lentämisestä, joten näin oli parempi. Kuullessaan taksin lähtevät Memma raotti hiukan toista silmäänsä mutta päätti sitten jatkaa uniaan.

*****************


Parin tunnin lennon ja taksimatkan jälkeen, Max astui ulos autosta hotellin edessä. Viileähkö vuoristoilma tuntui kasvoilla mukavan virkistävältä. Max löi autonoven kiinni ja nappasi matkatavarat takaluukusta. Eveliina otti oman laukkunsa ja pari lähti ilmoittautumaan hotellin respaan.


Max hoiti ilmoittautumisvelvollisuudet nopeasti. Heille oli varattu iso huone, omalla kylpyhuoneella. Ruokaa saisi huonepalvelun kautta. Max otti huoneen avaimen ja lähti, Eveliina perässään, käytävään.
Huone löytyikin heti kulman takaa. Max avasi oven Eveliinalle ja astui tämän perässä sisään. Huone oli valoisa ja tilava. Eveliinakin huokaisi onnellisena ja hymyili miehelleen.


Max tarttui Eveä kädestä ja pyöräytti tämän vasten itseään. Eveliina äännähti hiukan yllättyneenä. "Kaunis ja ihana vaimoni." Max sanoi pehmeästi, saaden pienet jännityksen väristykset kulkemaan Eveliinan selässä. "Rakastan sua, ihan mielettömästi." Max huokaisi ja taivutti sitten vaimonsa hellään suudelmaan.


Eveliinasta se oli paras aloitus lomalle. He saisivat nyt keskittyä toisiinsa, olla rauhassa kahdestaan, eikä olisi mitään kiirettä minnekään. Muutaman suudelman jälkeen, Max katsoi hellästi vaimoaan.


"Mitä haluat tehdä seuraavaksi?"  Max kysyi virnistäen. Eveliina olisi voinut viettää loppupäivän siinä Maxin vahvojen käsivarsien syleilyssä. "Jos mentäisiin uimaan?" Eveliina ehdotti. Max nyökkäsi, antoi vielä suukon vaimolleen ja meni kaivamaan laukuista uimapukuja.


Pian he seisoivat hotellin uima-allasalueella. Vesi näytti mukavan viileältä ja virkistävältä. Eveliina katseli Maxia kun tämä käveli laudalle sukeltaakseen altaaseen. Max tunsi varmaan Eveliinan katseen selässään, koska paransi ryhtiään ja astui hieman uhmakkaasti laudan päähän.


Hyppy ja sukellus ja Max hävisi veden alle. Viileät vesiroiskeet osuivat Eveliinaan ja tuntuivat piristäviltä iholla.


"Tule nyt!" Max houkutteli noustessaan pintaan. Eveliina ponnisti ja hyppäsi ja sujahti viileään veteen.


Eveliina nousi pintaan aivan Maxin takana ja antoi miehelleen suukon niskaan. Seuraava puolituntinen menikin vedessä uidessa ja hassutellessa.


"Joko on nälkä?" Max kysyi, kun he olivat kuivatelleet ja loikoilivat lepotuoleissa. Eveliina hymyili miehelleen. ”Jos on, niin voisin mennä tilaamaan meille vähän illallista." Max jatkoi ja nousi ylös tuolistaan. Eveliina nyökkäsi miehelleen, kyllä tässä jo nälkä oli tullut.


Max käveli huoneeseen ja tilasi huonepalvelusta illallista kahdelle. Sitten mies vaihtaisi vielä vaatteet päälleen, märissä uimahousuissa oli inhottavaa syödä. Eveliinakin saapui ja kulki keikistellen kohti kylpyhuonetta. Max jäi katsomaan vaimoaan hömeltyneenä ja sulki puhelimen.


Odottaessaan ruokaa Max rummutti pöydän reunaa ja virnisteli itsekseen. Jossain mahanpohjassa kutkutti mukavasti, kuin konsanaan ensitreffeillä. Eveliina tuntui kolistelevan kylpyhuoneessa ikuisuuden. Max tunsi mahansa jo kurisevan, toivottavasti ruoka tulisi pian.


Pian tarjoilija toi hyvältä tuoksuvan annoksen ja tarjoili sen tyylikkäästi Maxille. Eveliina kolisteli edelleen kylpyhuoneessa. Max kiitti tarjoilijaa ja tarttui nälkäisenä haarukkaansa.


Vihdoin Evekin pääsi syömään. Ruoka oli hyvää ja hetken aikaa kuului vain haarukan kolinaa lautasta vasten. "Mikä sulla kesti?" Max kysyi ohimennen. "No laittauduin vaan vähän." Eveliina naurahti.


Max hipaisi Eveliinan kättä ja hymyili. "Sä olet kaunis, ilman laittautumistakin muru." Max sanoi imelästi ja sai Eveliinan kikattamaan onnellisena. "Höpsö!" Eve hihitti mutta oli samalla mielissään miehensä sanoista.


Syöminen meinasi jäädä toissijaiseksi, kun pari unohtui käsi kädessä katselemaan toisiaan. Eveliina tunsi itsensä onnellisemmaksi kuin aikoihin. Vasta Maxin vatsan kurina herätti parin takaisin todellisuuteen.


Eveliinan ehdotuksesta he päättivät vielä lähteä opastetulle retkelle. Ensin he kuitenkin söivät loppuun, jutellen kaikenlaista.


Vaihdettuaan vaatteita Max käveli oppaan luokse ja varasi kaksi paikkaa seuraavalle retkelle. Opas kertoi lyhyesti retkestä ja opasti sitten mistä kuljetus lähtee. Eveliinaa ei vielä näkynyt, joten Max jutteli vielä oppaan kanssa hetken.


Vihdoin Eve saapui ja Max riensi avaamaan oven vaimolleen. He istuivat autoon ja retki saattoi alkaa.


Oli jo pimeä, kun he palasivat. Retki oli ollut mielenkiintoinen. Eveliina haukotteli jo autossa makeasti, vuoristoilma taisi väsyttää normaalia enemmän.


Max talutti kuitenkin vaimonsa hotellin oleskelutilaan. Nyt ei mentäisi vielä nukkumaan. "Saanko luvan, kaunis rouva?" Max kysyi hymyillen. Eveliina nyökkäsi ja kikatti hiukan. Max pyysi häntä harvoin tanssimaan.


Monen kappaleen ajan he tanssivat. Max tanssitti vaimoaan varmoin ottein ja Eveliina nautti miehensä huomiosta täysin siemauksin. Mies oli näköjään päättänyt hemmotella häntä kaikin mahdollisin tavoin.


Lopulta Max irrotti otteensa ja kumartui kuiskaamaan Eveliinalle jotain. Eve tunsi miehen hengityksen kutittelevan korvanlehteään ja sanat saivat hänet punastumaan, kuin teinitytön. Max painoi vielä muutaman suukon vaimonsa kaulalle, kosketus sai Even hiukan värähtämään.


"Tuletko?" Max kysyi sitten nauraen. Eveliina hymyili miehelleen ja lähti tämän perässä takaisin huoneeseen. Pikkuinen jännitys kipristi vatsaa ja Eve hymähti omille tuntemuksilleen. Miten hän nyt näin jännitti?


Kun he olivat saaneet yöpuvut päälle ja loikoilivat sängyllä, Max veti vaimonsa kainaloonsa ja suuteli hellästi. Eveliina hymyili tyytyväisenä suudelmien lomassa. Pian suudelmat muuttuivat pidemmiksi ja vaativammiksi.


Eveliina kietoi kätensä miehensä kaulaan ja nautti tämän kosketuksista ja suudelmista ja tunsi tästä hohkaavan lämmön itseään vasten. Ensimmäinen lomapäivä oli ainakin ollut aika lähellä täydellistä, Eveliina mietti suudelmien lomassa.

**************


Aamulla Max heräsi ensimmäisenä. Hän näki vaimonsa vielä tuhisevan syvässä unessa ja painoi vielä nenänsä tämän niskaan ja nautti vielä hetken Even lämpöisestä vartalosta ja hiusten tutusta tuoksusta.
Max tilasi hieman aamupalaa huonepalvelusta. Tarjoilija toisi pannukakut pian. Max kiiruhti vessaan aamutoimia tekemään ja Eveliinakin nousi venytellen ylös.


Eveliinan saapuessa Max oli jo syömässä. Mies mutusti pannukakkuja onnessaan ja innoissaan kuin pikkupoika. "Mitäs tänään on ohjelmassa?" Eveliina kysyi istuessaan annoksensa eteen.


"Jos mentäisiin sinne Tukkipuistoon retkelle?" Max ehdotti. "Jos nähdään vaikka Isojalka." Mies hehkutti onnessaan kuin pojankoltiainen. Eveliina naurahti. "E kyllä välitä nähdä mitään Isojalkaisia mutta mennään vain. "


Mahat täynnä pannukakkuja, oli hyvä mennä retkelle. Max varasi kuljetuksen ja kyseli vielä oppaalta, mitä puistossa voisi tehdä. Eveliinasta tuntui, että Max oli innoissaan retkestä, kuin lapsi karkkipäivänä.


Heidän istuessaan autoon, taivas meni pilveen. Eveliina harmitti, että aurinko meni piiloon mutta onneksi sää oli kuitenkin vielä lämmin.


Puistossa oli paljon muitakin matkailijoita ja paljon erilaista puuhaa. Max tahtoi mennä ensin tutkimaan vanhaa, isoa tukinpalaa. Sitten voisi kokeilla tukinpäällä kävelyä ja kirveenheittoa.


Eveliina katseli kummallisia viivoja puussa ja koetti löytää niistä jotain sanomaa. "No, mitä siinä sanotaan? ”Max kysyi naurahtaen. Eveliina oli aika soma, tutkiessaan kulmat kurtussa tukinpyörylää. "En mä tiedä." Eveliina puuskahti.


"Älä välitä, mä tiedän, mitä siinä sanotaan." Max sanoi, kädet puuskassa seisovalle Evelle. Eveliina kääntyi närkästyneenä mieheensä päin mutta Maxin virnuilevan hymy tarttui häneenkin. "Siinä sanotaan, että helli vaimoasi joka päivä." Max sanoi suloisesti.


"Ja sen aion nyt tehdä." Max kuiskasi ja veti Even hiukan kauemmaksi ja painoi pitkän, hellän suudelman tämän huulille. Harmi katosi Eveliinan mielestä, siinä Maxin sylissä.


Hetken kuluttua kummatkin olivat saaneet uimapuvun päälle ja seisoivat nyt liukkaalla, kiikkerällä tukilla. Vesi altaassa näytti aika samealta ja kylmältä, eikä Eve halunnut tippua sinne.


Max horjahti pahannäköisesti mutta sai viime tipassa suoristettua itsensä. Äkillinen heilaus sai tukin kuitenkin pyörähtämään ja Eveliina menetti tasapainonsa.


Eveliina molskahti sameaan veteen. Max horjui vielä tukin päällä. Eveliina nousi pian pintaan ja kapusi takaisin tukille.


"Hitsi, se oli älyttömän kylmää!" Eveliina tuhahti ja kyykistyi tukille. Samassa hän oli jo roiskaissut kämmenellisen vettä kohti Maxia. Max kiljahti hiukan kylmien pisaroiden osuessa ja roiski sitten takaisin.


 Leikki tukin päällä, johti siihen, että Eveliina tipahti uudelleen kylmään. Max jäi nauramaan vielä tukin päälle hetkeksi, ennekuin hipsi varovasti pois märän ja liukkaan tukin päältä.


"Nyt jotain muuta." Eve sanoi koettaessaan saada vedet pois korvastaan. "Mennään vaikka syömään."


He nauttivat annokset ulkoilmaravintolassa. Syömässä oli muitakin matkailijoita ja he joutuivat pöydän eri päihin istumaan. Ruoka oli kuitenkin hyvää.


Kokki oli ilmeisesti iskenyt silmänsä Eveliinaan, sillä tämä tarjosi Evelle jälkiruoan talon puolesta. Eveliina oli otettu moisesta ja hymyili kokille. Max päätti jättää vaimonsa syömään ja meni kokeilemaan kirveenheittoa.


Oli jo ehtinyt tulla pimeä, ennekuin Eveliina saapui heittopaikalle. Eve katseli hymyillen miehensä hassuja liikkeitä kirveen kanssa ja kannusti tietenkin miestään asiaankuuluvasti. 


Max heitti kirveen vielä muutaman kerran, ennekuin sai tarpeekseen. Eveliina ei halunnut kokeilla heittämistä, joten Max laittoi kirveet pois.


Eveliina käveli miehensä luokse ja painoi hellän suukon tämän suulle. "Tule. Mä haluan kuherella sun kanssa nuotion luona." Eveliina sanoi hymyillen.


Max sytytti nuotion. Eveliina kiersi nuotion toiselle puolelle ja istui alas. Maa oli hiukan kosteaa mutta nuotio lämmitti. Eve katseli tulenkajoa miehensä kasvoilla, eikä voinut estää huikeaa onnellisuuden tunnetta sydämessään. Se levisi vähitellen kaikkialle.


Kuin aavistaen Max katsahti vaimoaan. "Tiedätkö, että mun kaikki unelmat ovat toteutuneet, kun mä olen ollut sun kanssasi? Ja rakastan sua edelleen. Rakastuin suhun silloin kauan sitten niissä koulun bileissä, missä olit Inken kanssa. ”Eveliina käänsi katseensa tulesta mieheensä ja näki tämän katseessa sellaisen määrän rakkautta, että oli syöksyä Maxin kaulaan saman tien.


"Mäkin rakastuin suhun silloin. Ja pidät vieläkin ykköspaikkaa mun sydämessä, mun kapinallinen." Eveliina sanoi hellästi takaisin. "no, kapinallisuus on kyllä jo vähän haihtunut. Ei tässä iässä enää oikein jaksa." Max totesi hiukan virnistäen. "Pöh! Et sä mikään vanha vielä ole! ”Eve tokaisi ja nousi ylös, housuntakamus alkoi tuntua jo inhottavalta.


Eveliina tökkäsi vaahtokarkin kepin päähän ja kärvensi sitä liekeissä. Maxkin nousi ylös ja lämmitteli kohmeisia käsiään nuotion lämmössä. ”Kun olet syönyt tuon karkin, niin mennäänkö katsomaan tähtiä? ”Max kysyi. Eveliina nyökkäsi ja tunki osittain palaneen vaahtokarkin suuhunsa.


Max johdatti Even hiukan hämärämpään kohtaa ja kellahti selälleen maahan. Eveliina kävi viereen ja Maxi veti tämän lähelleen. "Katso tuota tähteä katselin silloin, kun pakoilin Willeä. Lähetin sille toiveita, että näkisin sut vielä. Se taisin toimia." Max selitti ja suukotti Eveä nenäpäähän.


Max selitti vielä pitkään Eveliinalle tähdistä. Eve käpertyi paremmin miehensä kainaloon ja nautti olostaan. Maxin villapaita tuntui turvalliselta ja lämpimältä. Tähän voisi jäädä, vaikka loppuyöksi.


Pian puisto meni kuitenkin kiinni ja piti lähteä takaisin hotelliin. Eveliina oli juuri ehtinyt astua ulos taksista, kun Max kaappasi hänet halaukseen ja lopetti halauksen hyvin pitkään ja lempeään suudelmaan. Eveliina painautui lähemmäksi miestään, onnellisena.


Pitkä päivä vaati veronsa ja pian peittojen alle kaivautui kaksi väsynyttä turistia. Eveliina kietoi kätensä Maxin ympärille ja tunsi kehon lämmön itseään vasten. Siihen turvalliseen ja lämpöiseen oloon Eve nukahti.

***********


Viimeisenä lomapäivän aamuna herättiin aikaisin. Aurinko ei ollut vielä edes noussut, kun pari kömpi venytellen sängystä ylös. Pikaisen aamupalan jälkeen oli lähdettävä vielä matkamuistomyymälään ja hierontaan.


Matkamuisto myymälässä oli muitakin turisteja ja hiukan ahdasta. Ruuhka onneksi helpotti pian ja Eveliina pääsi hypistelemään matkamuistoja. Eve osti kauniin vuorikiteen muistoksi näistä ihanista päivistä. Max osti Kirveenheittotaulun pienoismallin.


Kassatyttö hymyili heille ystävällisestä Maxin maksaessa ostokset ja kehotti vielä kokeilemaan läpsytanssia ennen lähtöä. Kaupan ulkopuolella olikin ryhmä turisteja hyppimässä omituisesti.


Max ja Eve liittyivät joukkoon. Eveliinaa lähinnä nauratti koko tanssi ja hän pääsi pian kärrylle missä mentiin. Kohta hän jo hypähteli samassa tahdissa muiden kanssa.


Max ei ollut koskaan piitannut tanssista ja kääntyi jatkuvasti väärään suuntaan. Miestä itseään se ei haitannut, eikä sillä ollut niin väliäkään. Pääasia oli, että oli hauskaa. Lopulta kumpikin oli tanssinut kyllikseen ja he tilasivat taksin kylpylään.


Taivas oli harmaa kun he saapuivat perille mutta Max meni siitä huolimatta kokeilemaan lähteen vettä. Eveliina taas suuntasi heti hierontaoppiin.


Max lojui lähteessä ja nautti olostaan. Loma oli ollut kaikin puolin onnistunut. Eveliina oli selvästi piristynyt. Maxia oli jo vähän huolettanut, kun toinen oli ottanut lasten lähdön niin raskaasti.


Eveliina nautti hieronnasta ja opiskeli samalla. Nyt viimeistään kaikki stressi ja haikeus hävisivät ja tilalle tuli rento ja lämmin olo. Eveliinan silmät lupsuivat välillä kiinni ja hieronnan loppupuolella hän torkahti.


Hieroja antoi Eveliinalle vielä todistuksen ja onnitteli. Eve lähti etsimään Maxia, heidän piti vielä kokeilla saunaa ja lähdettä ennen lähtöä. Max löytyikin lähteestä ja Eveliina houkutteli miehen mukaansa saunaan.


Saunassa oli varsin kuuma mutta samalla hyvin miellyttävää. Eve ja Max juttelivat kaikista loman tapahtumista ja pyyhkivät välillä hikeä otsaltaan. Sitten pikainen suihku ja lähteeseen.


Lähteessä oli muitakin turisteja mutta se ei haitannut. Oli mukavaa turista ja vertailla lomakokemuksia tai olla ihan hiljaa ja kuunnella muiden juttuja. Pitkän tovin jälkeen piti kuitenkin lähteä.


"No oliko mukava loma? ”Max kysyi vetäen Eveliina syliinsä. "Oli. Sä olet sitten kultainen mies." Eveliina hymähti onnellisena. Max hymyili hellästi vaimolleen ja suuteli huumaavasti siinä kaikkien nähden.


Mutta Eveliina ei välittänyt siitä. Kohta olisi palattava hotellille, jossa varmasti odotti jo kuljetus kentälle. Loma oli ohitse.


Aurinko kultasi kotimaisemat, kun taksi kaartoi kadulle. Eveliina ja Max nousivat taksista ja huokasivat hiukan. Oli mukavaa tulla kotiin. "Mennään sitten! ”Max sanoi nauraen Evelle. "Toivottavasti Memma ei ole rikkonut paikkoja."

***********


Inkeliina ja Rikke olivat Lintusilla kahvilla. Adalmiina oli kotona hoitamassa Petjaa. Eveliina ja Inke juttelivat jo iloisesti kahvin ääressä, miesten vielä ollessa keittiössä.


Eveliina kertoili lomasta Inkeliinalle ja siskot vertailivat lomakokemuksiaan pitkän tovin. Max ja Rikke juttelivat ihan omista asioistaan ja kommentoivat vain välillä jotain naisten jorinoihin.


Ilta kului rattoisasti. Oli ihan mukavaa olla nelistään, rauhassa. Inken ja Riken talossa, kun riitti tohinaa Petjan syntymän myötä. Mutta nyt Ada oli kotona ja oli kutsunut muutkin sinne. Eveliina oli ehkä hiukan kateellinen Inkelle Petjasta, eihän kukaan varsinaisesti voinut varmasti sanoa, että Aaron palaisi. Ja Melinan mieleen ei muita mahtunut, sen Eve oli viimein tajunnut.


Mutta kyllä kaikki varmasti järjestyisi. "Eikö sunkin pitäisi jo hiukan vaihtaa tyyliä? Olethan sä sentään vaari." Max kysäisi virnuillen Rikeltä. 


"Äh! En vielä viitsisi niin vaariutua mutta ehkä sä olet oikeassa. ”Rikke sanoi hiuksiaan haroen. Eveä ja Inkeä nauratti. "Kyllä te olette ihan komeita noinkin! " kuului kahdesta suusta yhtä aikaa.


Vielä viimeiset halaukset ja sitten oli lähdettävä. Rikke kaappasi ystävänsä tiukkaan halaukseen. Miehet olivat sopineet menevänsä keilaamaan joku ilta, ilman vaimoja. Eveliina päätti keksiä hänelle ja Inkelle jotain yhtä mukavaa siksi illaksi. Sitten oven kolahdus ja talo hiljeni.


"Vai ollaan me komeita Riken kanssa?" Max naurahti ja silitti vaimonsa poskea. Eveliina naurahti pienesti ja nyökkäsi. "Mennään tuonne makuuhuoneeseen, niin voit katsella tätä komistusta vähän tarkemmin." Max sanoi vihjaillen. Eveliinaa nauratti mutta hän otti miehensä kädestä kiinni ja seurasi tätä makuuhuoneeseen.

******************

Pahoittelen, jos teksti oli töksähtelevää välillä. Nuhassa ei aivot tahdo toimia oikein,onneksi kirjoitin varsinaisen osan terveenä. Pelini tahtoo aina tökkiä kun kuvaan Mansikkaojilla. Kaatuilee yllättäen ja "Virhe sovelluksessa..." vaivaa, olen kuitenkin saanut osaa kuvattua jo ihan kivasti. Koetan viikonloppuna kuvailla loput, jotta saan osan teille alkuviikosta. Pahoittelen viivästystä, itseänikin harmittaa mutta tämä kaamea nuha vei kaiken toiminta- ja ajattelukyvyn...

 Noh, mutta kommetteja otetaan aina yhtä ilolla vastaan :) Te ihanat ♥ 

EKSTRAKUVAT: 

Ihan asiaankuulumattomasti...Tässä Nestori ja Inga :) Heidän ekstransa tulee tässä myöhemmin. Vanhukset möivät entisen talonsa ja muuttivat vuokralle... :)

 Nappikin on vielä hengissä :)


 Memma tuhosi sängyn....
 Awww..on se suloinen :)


 Rakastan tuota tanssianimaatiota:)


 Max päätti vähän pullistella naisten iloksi :D

 Erityisen kaunis tuo turisti...


 Somia nuo haltiakorva oppaat ;) Haiseva turisti ja toinen, ei niin haiseva, tappelevat kirvesaitauksessa. Max meni rohkeasti kuitenkin aitaukseen.


 ******************

Nähdään taas pian ! 
♥ vupii

30 kommenttia:

 1. Ihana ekstra, kiva kun Evestä ja Maxistakin jaksaa jotain tehdä. Ovat ne kyllä niin ihana pari :)
  Lempikuva:http://4.bp.blogspot.com/-vJ7cu42Qs2k/T3ToRWCK2FI/AAAAAAAAWzM/Yk3c2wUAOEw/s640/kuva074.jpg on se Memma vaan niin sulonen. Ihanan tunnelmallinen kuva muutenkin! Nyt ei tule kyllä pitempää kommenttia, anteeksi siitä, mutta oli kiva ekstraosa. Nyt sitten vaan varsinaista osaa odottelemaan :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, että pidit :) Eve ja MAx on ehdottomasti lemppareitani mutta ovat nyt jääneet vähän syrjään. Memma on suloinen tapaus... :)
   Kiitokset kommentista !

   Poista
 2. Ihanan romanttinen ekstra!
  Oli mukava kuulla mitä Evelle ja Maxille kuuluu. On tuo Max kyllä ihana mies kun ilahduttaa vaimoaan romanttisella lomalla :)

  Tällä kertaa löysin jopa lempikuvani, niitä kun ei aina löydy sillä kaikki kuvasi ovat niin ihania. http://3.bp.blogspot.com/-1wl3XljHNYE/T3Ts7LfiLAI/AAAAAAAAXOs/tzvNyNamjZA/s1600/kuva356.jpg tuossa tämän ekstran lempikuvani :)

  Ei teksti ollut mitenkään töksähtelevää, eihän se ikinä ole :D Parane pian ja tee uutta osaa ihan rauhassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Max on ihana. Komea ja romanttinen, vaikka ei aina uskoisi ;)
   Hyvä, jos ei töksähtelyä ollut, sitä on aina itse niin kriittinen ;)
   Kiitokset kommentista taas, aina niin mukavaa lukea näitä !

   Poista
 3. Oli ihanaa kuulla Eveliinasta ja Maxista lomalla, söpön romanttinen extraosa :---) Kiitos sinun viehätykseni Matkoilla-lisäosaan kasvoi entistä enemmän! Hih, nyt tekisi mieli lähettää jokainen Simsissä oleva perhe koluamaan jokaiseen lomakohteeseen ;'--D Vaikkakin Ronyahan oli ihan äskettäin Twikkii-saarella, mutta Kolmijärveä ja Takemizu-kylää tuli ikävä.. :-D Ihania kuviakin olit saanut sieltä♥ Lempikuvistani muutama:

  http://4.bp.blogspot.com/-6svXqX0QLys/T3TpXY2iJBI/AAAAAAAAW6M/58AoAvcn8j8/s640/kuva180.jpg

  http://2.bp.blogspot.com/-AnYsEp0yt-s/T3TqWPD7lJI/AAAAAAAAXBM/lSdVMhTkSs4/s640/kuva287-001.jpg

  http://3.bp.blogspot.com/-t91N5d1UqCE/T3Tt21I-k-I/AAAAAAAAXUU/rF2wTJewulg/s640/kuva422.jpg

  Uusi koirakin on suloinen :-) Uutta osaa odotellessa!<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukavaa, että pidit :) Itsekin olen vasta vähän käyttänyt tuota matkoilla lisäriä. MAnsikkaojien naapurustossa on vain tuo KOlmijärvi, pitääkin lisätä muut siihen ;)
   Kiitokset piristävästä kommentista :) ♥

   Poista
 4. Itsekin kaipaisin paria, oli mukava pelata niillä :) Max tosiaan komistui vanhetessaan...Pitäisi päivittää Rikkekin ;)
  Matkailutonteilla on mukavaa pelailla:) Sopivan leppoisaa...
  Eve ja Max on kyllä niin söpö pari,niille oli kiva kirjoittaa tuollaista söpöstelyä :)
  Nestorin asun katson pelistä, en nyt millään saa mieleeni mistä se on.
  Memma on kyllä suloinen vaikka tuhoaa paikkoja...
  Kiva, jos ei ollut töksyä tekstiä.
  Kiitokset ihanaisesta ja piristävästä kommentista !

  VastaaPoista
 5. Ihanaa tekstiä, ihania kuvia ja ihana ekstra! :)
  Max ja Eve on ihana pari, joten enemmän kuin mukavaa lukea tätä! Ja toi Maxin uus tukka sopi herralle hyvin ja kiva et ulkonäkö muuttuu iän myötä :)
  Mut jooh, vaihteeks en meinaa keksiä mitään rakentavaa kommenttia, mutta lyhyesti tykkäsin :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukavaa, että tykkäsit :)
   Kiitokset mukavasta kommentista !

   Poista
 6. Oikein söpö extra oli :) Max ja Eve ovat niin söppänä pari, ettei mitään rajaa. Kivaa, että mies halusi viedä vaimonsa lomailemaan hetkeksi, ja hyvä, että loma sujui romantiikan merkeissä.
  Memma-koira on oikein lutuinen myös, vaikka hieman sänkyjä hajoittaakin :D
  Ei tää munkaan mielestä ollut töksähtelevää tekstiä :0
  Toivottavasti kone nyt toimisi ja flussa kaikkoaisi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitokset :)
   Mukavaa, että pidit.
   Kiitokset mukavasta kommentista !

   Poista
 7. Ihana, ihana extra. Ihanan romanttinen.
  Nauroin tuolle yhdelle lopun kuvalle, missä Max pullisteli. Hauska kuva. :D
  Jotenkin tulee haikea olo, kun itsekin on lukenut noita Maxin & kumppaneiden tarinaa ja miten paljon vilkkaampaa aluksi oli ennen kuin he saivat perheen ja rauhoittuivat.
  No nuorisolla on vielä mitä ilmeisemmin yhtä ja toista vielä edessään, ennen kuin seuraava sukupolvi joutuu koetukselle. :)

  Mutta oli kyllä ihanan romanttinen extra sulla. Pitääpä yrittää itsekin saada sitä romantiikkaa tuonne omaan tarinaansa. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. MAx se on sellainen hurmuri ;)
   Edellinen sukupolve on jäänyt vähän vähälle mutta sai ne nyt kuitenkin omat seikkailunsa ;)
   Kiitokset ihanasti piristävästä kommentista !

   Poista
 8. Olipa Evellä ja Maxilla ihana ja romanttinen loma! En muistanutkaan mitä kaikkea Kalliovuorilla (?) voikaan tehdä ja nyt tekee mieli lähettää simit sinne lomalle :) Memma on suloinen haukku! Oikein mukava extranen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kalliovuoret on kyllä kiva lomapaikka, voisin itsekin siellä lomailla :)
   Kiitokset ihanasta kommentista !

   Poista
 9. Ihana mies tuo Max kun tuolla lailla hemmottelee vaimoaan. (Pitäis varmaan näyttää omallekin miehelle tätä osaa...)

  Loma oli täydellinen ja ihana Max keksi loputtomasti piristystä Eveliinalle.
  Vai meinasi se kokki ihastua Eveliinaan, ei ihme, kaunishan hän on.
  Jostain syystä eniten pidin tähtien katselukohtauksesta. Jotenkin NIIN romanttista. Huvitti myös Maxin tanssi, jos sitä tanssiksi voi sanoa. Onneksi kuitenkin heillä oli hauskaa.

  Memmakin niin lutuinen. Kiva ekstraosa ja tee vaan seuraava osa kun jaksat ja kerkeät. Hyvää kannattaa odottaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mun mies katseli vierestä kun pelasin tätä, ei kyllä luvannut mitään lomia...;) Mutta voithan sä kokeilla :)
   Max on niin kiva. Ne on oikeastikin koko ajan toisissaan kiinni kun vapaa tahto on päällä ;)
   Max meni kyllä koko ajan eri tahdissa kun muut ;)
   Kiitokset ihanasta ja piristävästä kommentista !

   Poista
 10. Jee, mukavaa, että kerroit lomasta noinkin yksityiskohtaisesti, nykyään monet laittavat simien lomailusta pelkän kuvasarjan, kun eivät pidä sitä tärkeänä osana tarinaa, ja minua asia harmittaa, sillä haluaisin juuri lukea simien lomailusta, kun en itse Matkoilla-lisäriä omista. Eli pidin paljon tästä lomaekstrasta. .-3 Even ja Maxin loma vaikutti mukavalta. .-) Hauskaa, kun he perehtyivät Kolmijärven lomakohteen tarjoamiin juttuihin niin hyvin (siis se tukin pyöritys, kirveen heitto ym.) .-) Harmi, etteivät he päässeet Isojalkaa näkemään, mutta joskus toiste sitten. .-) Koita parantua, flunssa on ärsyttävä tauti. .-P

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kivaa, että tykkäsit :) Halusin nimenomaan lähettää nämä kaksi lomalle, kun ovat sen mielestäni ansainneet ;)
   Isojalka oli Maxin toiveissa koko ajan, mutta pitää jättää toiseen kertaan.
   Kiitokset mukavasta kommentista ja paranemistoivotuksista!

   Poista
 11. Hauskaa, että pidit :)
  Kiitokset taas piristävästä kommentista !

  VastaaPoista
 12. Aww, ihana extra! Eve ja Max ovat niin söpöjä! Erityisesti pidin tähtienkatselu -kohdasta. Se oli niin romanttista!
  Memma on muuten tosi suloinen koira (vaikka olenkin kissafani)!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kiva, että pidit :)
   Kiitokset mukavasti piristävästä kommentista !

   Poista
 13. Oi, ihana ekstra!:)
  Yllätyin, kuinka vanhentuneilta pari näyttääkään.;0 No, niinhän pitääkin, onhan heillä aikuiset lapset.:) Maxin uusi tukkalook myös vaikutti kyllä asiaan...:D
  Ihanaa kun Eve on saanut se koiran!<3 Memma on suloinen.:3
  Pari saikin oikein kunnon hemmotteluloman! On se Max niin kultainen mies.<3

  Osaa odotellessa.:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, Eve ja Max alkaa olla keski-iässä jo :D
   Eve sai koiran, MEmma on kyllä suloinen vaikka tuhoaakin huonekaluja.
   Max on kultainen :)
   Kiitokset kovasti ihanasta kommentista !

   Poista
 14. Ihanan arkisen oloinen kerronta. Tuntui niin aidolta, muttei kuitenkaan lainkaan tylsältä. Ihanaa, kuinka parin rakkaus kukoistaa edelleen <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Hyvä, ettei ollut tylsää :)
   Eve ja Max on niin söppeleitä ♥
   Kiitokset kommentista !

   Poista
 15. Aivan ihanainen ja romanttinen extra Evestä ja Maxista.
  Pari on vain niin suloinen yhdessä ja niin rakastuneita vielä monien vuosienkin jälkeen.

  Kurja, että Eve pelkää jäävänsä paitsi lapsenlapsista. Ehkei hän tunne ihan kirjoittajaa ;) ! Ethän sä nyt Evelle voisi tehdä niin...
  Toisaalta pelko on kyllä aika aiheellinen. Miska tykästää pojista ja Melinda vain Aaronista.. Tietenkin Miska voi adoptoida vauvelin (niin minun miesparit tekevät :D ) ja eiköhän tuo Aaron vielä palaa takaisin!

  Olin jostain syystä tavattoman onnellinen alussa, kun Max oli lopultakin hankkinut Evelle koiran. Memmä onkin oikein suloinen ötökkä ja siihen liittyykin lemppari kuvani osasta...
  http://4.bp.blogspot.com/-vJ7cu42Qs2k/T3ToRWCK2FI/AAAAAAAAWzM/Yk3c2wUAOEw/s1600/kuva074.jpg
  Voiko koira söpömpää nukkumapaikkaa löytää?

  Menen tutkimaan nyt nuo loputkin päivityksesi säpinöiden puolella.
  Ilmoitathan, jos en ole jotain huomannut...
  Itselläni painaa flunssa päälle oikein kunnolla, joten tarkkaavaisuudessa olisi parannettavaa ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ei se Eve ihan lapsenlapsetta jää ;) Mulla on kyllä hack joka mahdollistaa miehen raskaaksi tulemisen, en vain tiedä miten sen tarinaan kirjoittaisin. Olisi kyllä mielenkiintoista nähdä millainen vauva Erikin ja Miskan geeneillä tulisi ;)Ehkä ne vaan tekevät sen lapsen ja tarinassa sitten adoptoivat ;)
   Aaron juu ensi osassa näkyy herraa hieman :)
   Memma on kyllä söpis mutta aika tuhoisa huonekaluille.
   Toivottavasti flunssa menee helpolla ohitse ja kiitokset taas mukavasta kommentista :)

   Poista
 16. TADAA!

  Täällä ollaan, osittain hengissä ja söpöstelemässä Maxin perään! Itsellekin voisi nyt joku kunnon metsärämeikkö loma tehdä enemmän kuin hieman hyvää.

  Tälläinen väliekstra on kiva idea kyllä. Pääsee vielä haikeasti palaamaan Maxin ja Even nuoruuden aikaiseen menoon kun ekstra on vain heille kahdelle pyhitetty. Ikävä melkein tätäkin kaksikkoa, kun tottakai, aikana kutakin ja elämä menee nuorien mukana eteenpäin.
  Uudet hiukset muuten istuvat herralle oikein hyvin...onkohan Max viimein asettumassa aloilleen niinkin totaalisesti että hiuksetkin pysyvät maltillisessa "aikuisten" muotissa ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitokset :) Mukavaa, että olet palannut ja ihanaa, että pidit osasta. Oli oikein mukavaista pelata noilla kahdella vaihteeksi :)
   Eiköhän se Max ole vähän rauhoittunut.

   Poista

Kiitos kommentista :)

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.