10.10.2011

Osa 7.ViestiMenihän taas yöjulkaisuun mutta eipä tuo haittaa ;)
Siis osa  7 (jo !) kohta olemme seikkailleet läpi ensimmäisen sukupolven ja toinen sukupolvi pääsee kertomaan oman tarinansa ;) Näillä näkymin pyrin sinne viidenteen sukupolveen ja osia tähän tarinaan tulee kaiken kaikkiaan n.45.
Osa on vähän lyhyempi kuin yleensä mutta aika tietoa pursuava. Seuraava osakin on vielä suht rauhallinen ja kahdessa viimeisessä sitten hiukan enemmän toimintaa.
Juu ja vauvoja tässä osassa näkyy myös... Joten lukemaan ja muistakaa kommentoida ahkerasti :)
**************

Osa 7. Viesti


Inkeliina katseli ihmetellen outoja vieraitaan. Kuka oli tuo Fridan seurassa oleva olento?  Ja mitä asiaa heillä oli tähän aikaan aamusta ? Sitten Inke tajusi olevansa epäkohtelias ja pyysi vieraat sisälle.


Frida ja Inkeliina jäivät seisomaan eteiseen ja odottamaan, että outo naishenkilökin pääsisi sisälle. Frida katsoi hymyillen ystäväänsä.
- Tässä on Serena, Frida esitteli viittoen olentoon päin. Istutaan pöydän ääreen juttelemaan mutta käy ensin herättämässä miehesi. Tämä asia koskee häntäkin.


Inkeliina oli saanut Riken hereille ja kummatkin istuivat ihmeissään pöydän ääressä. Rikke ei ollut juuri ihmetellyt outoa ilmestystä, ehkä hän oli jo niin tottunut siihen, että talossa lappasi outoa väkeä.
- Meillä on teille tärkeää asiaa koskien koko Mansikkaojan sukua ja erityisesti teidän jälkipolvia, Frida selosti. Serena selittää teille tarkemmin.


Serena katsoi hymyillen kohti Rikkeä ja Inkeliinaa, sitten hän aloitti tarinansa.
- Tiedättehän, että kaikissa asioissa tässä maailmassa on aina jotain hyvää ja jotain pahaa. Ikuisista ajoista lähtien näiden kahden perusvoiman välillä on vallinnut tietynlainen tasapaino. Eli jos tapahtuu jotain hyvää, niin tapahtuu myös jotain pahaa.
Inkeliina kuunteli ihmeissään. Miten ikuinen hyvän ja pahan tasapaino häneen liittyy?


Maailmassa on ollut kuitenkin alusta asti aikoja, jolloin paha on yrittänyt ottaa vallan ja pyrkiä voitolle. Kaikenlaiset sairaudet, sodat ja suuronnettomuudet ovat olleet pahan aikaansaamia. Paha ei voi toimia itse vaan käyttää erilaisia kätyreitä ja välikappaleita.
Rikkekin kuunteli hiljaa Serenan asiaa. Miten tämä kaikki liittyisi heihin?


Hyvällä on kuitenkin myös omat keinonsa vastustaa pahaa. Me osaamme myös käyttää hyödyksemme muita tasapainon tavoittelussa. Jo pitkään on tiedetty, että paha on vahvistamassa asemiaan ja pyrkimässä yli sallitun rajan. Nämä kaksi voimaa itsessään, eivät voi koskaan kohdata, se johtaisi maailmanloppuun.


Joten kummankin voiman on käytettävän erilaisia keinoja tavoitteensa saavuttamiseksi. Mietitte varmasti miten tämä kaikki liittyy teihin? Teidän sukuhaaraanne on syntyvä myöhemmin se henkilö, jolla on voimia kääntää tasapaino takaisin. Halusimme ilmoittaa tästä jo nyt, koska jokaisella sukupolvella on oma tehtävänsä vahvistaa ja tukea tulevaa tehtävää.


-Se, että te tapasitte, oli tarkoituksellista tulevia sukupolvia varten. Teidän liittonne ansioista he voivat kutsua joukkoihinsa apuvoimia, jotka muuten olisivat kadonneet hallintapiiristämme. Tulevan tehtävän johdosta pyydämme teitä olemaan avoimia kaikelle, mitä lapsille tapahtuu.  Teidän tehtävänne on nyt suoritettu muilta osin loppuun.
Inkeliinan valtasi äkkiä haikea mieli, mutta sitten hän mietti mitä Serena oli oikein sanonut.


- Siis tarkoittaako tämä sitä, että myös tulevissa sukupolvissa on Inkeliinan kaltaisia henkilöitä ja outoja tapahtumia?  Kuinka me voimme sitten suojella lapsiamme? Mistä ihmeestä me tiedetään, mikä on turvallista? Rikke kysyi huolestuneesti.
Serena katsoi lohduttavasti huolestuneen näköiseen pariin.


- Sitä varten on Frida, Serena sanoi ja viittasi Fridaan päin. Fridan tehtävänä on suojella teidän sukuhaaranne jäseniä mahdollisilta vaaroilta. Frida kuuluu Suojelijoiden ikivanhaan sukuun. Heidän tehtävänsä on aikojen alusta ollut sama. Suojella tiettyjä sukuja niin, että tasapainon palauttamiseen valitut henkilöt voivat syntyä. Suojelijoilla on tiettyjä ominaisuuksia mitä muilla ihmisillä ei ole. Frida on kuitenkin suurimmaksi osaksi ihminen, joten hänellä on omat haasteensa suojelutehtävässään.


- Milloin tämä valittu sitten syntyy? Inkeliina kysyi hiukan ahdistuen. Ei hän haluaisi ainakaan syntyvälle lapselleen moista taakkaa.
- Valittu on syntyvä viidenteen sukupolveen, Serena vastasi. Koska tämä henkilö joutuu kohtaamaan haasteensa yksin, ilman apujoukkoja, häneen kertyy kaikki sukunne hyvät piirteet ja ominaisuudet. Vaikka valittu joutuukin taistelemaan yksin, edelliset sukupolvet voivat kutsua omiin tehtäviinsä
apujoukkoja tarvittaessa. Paha asettaa omat haasteensa joka sukupolvelle.


Jokaisesta sukupolvesta valikoituu yksi suorittamaan tehtävää. Ja tämä valittu saa myös rinnalleen suojelijan.
- Miten me tiedetään, kuka lapsista on sitten valittu? Inke kysyi nyt puolestaan huolestuneena.
- Häneen periytyy edellisen sukupolven tärkeimmät ja parhaimmat ominaisuudet ja kyvyt. Ja lisäksi vain valittu pystyy näkemään suojelijansa, ellei tilanne vaadi muuta. Jos valitulle käy jotain ja hän estyy suorittamasta tehtäväänsä, tehtävä annetaan seuraavalle.


Inkeliina ja Rikke pohtivat asiaa hiljaa, yrittivät sulatella kaikkea saamaansa tietoa. Serena ja Frida keskustelivat kuiskaten keskenään. Ilmeisesti asia ei ollut tarkoitettu heille. Inkestä näytti siltä, kuin Serena olisi muistuttanut Fridaa jostain ja Frida näytti hiukan vihaiselta. Hän oli saanut jotain vihdoin selville Fridasta mutta oli vielä asioita selvittämättä.


- Onko teillä nyt jotain kysyttävää? Serena kysyi yllättäen.
- Mitä meidän pitää nyt sitten tehdä? Inkeliina vastasi kysymyksellä.
- Jatkatte elämäänne normaalisti mutta pidätte silmänne ja mielenne avoimina kaikelle, Serena sanoi. Sinun tehtäväsi oli löytää eräs tietty henkilö ja olet tehtäväsi suorittanut.


Serena nousi tuolistaan ja aikoi lähteä. Frida jäi vielä halaamaan Inkeliinaa, Riken katsellessa vieressä.
- Muista, että tulen aina, jos vain tarvitset, Frida sanoi.
- Muistan, Inkeliina vastasi halaten ystäväänsä.


Sitten oudot vieraat poistuivat ja Inkeliina ja Rikke jäivät mietteliäinä istumaan pöydän ääreen. Oli tullut niin paljon uutta ja outoa tietoa kerralla, että kumpikin vain istui mietteissään. Piti sulatella kaikkea itsekseen, saada ajatukset selviksi.

*************


Viikot vierivät eteenpäin ja Inkeliinan masu kasvoi. Rikke oli varsin innoissaan tulokkaasta ja silitteli ja hassutteli masulle melkein päivittäin.


- Kukkuu! Rikke kutkuili, Inkeliinan nauraessa miehensä höpsöydelle. Samalla hän oli onnellinen, että Rikke suhtautui noin innokkaasti tulokkaaseen. Tilannehan voisi olla ihan toinenkin.


- Onkohan se tyttö vai poika? Mitä luulet? Rikke kysyi Inkeltä.
- En yhtään osaa arvata mutta pidän kummastakin vaihtoehdosta yhtä paljon, Inkeliina vastasi.
Rikke silitteli vielä hetken vaimonsa pyöristynyttä vatsaa ja veti sitten Inken lähelleen.


-Oli kumpi vaan, vauva on varmasti yhtä suloinen kuin äitinsä, Rikke sanoi halatessaan.
- Höpsö, Inkeliina totesi hellästi.


Rikke katsahti vaimoonsa vinkeästi ja suuteli tätä sitten pitkään ja hellästi. Inkeliina kietoi paremmin miehen kaulaan ja vastasi mielellään suudelmaan.


- Rakastan sua kaunokainen, Rikke sanoi ja katsoi rakastuneesti vaimoaan.
- Mäkin sua, Inkeliina vastasi yhtä rakastuneesti.
Rikke katseli Inkeä vielä hyvän aikaa ja piti tätä lähellään, haluamatta päästää irti.

***********


Inkeliina oli valmistamassa päivällistä, kun ovikello soi. Rikke nousi sohvalta ja meni avaamaan. Ovella seisoi poliisi vakava ilme kasvoillaan.- Iltaa, olen komisario Virtanen ja tuon teille hiukan tietoja Eveliinan Lintusen katoamisesta, poliisi sanoi.
Rikke nyökkäsi ja päästi miehen sisälle.- Olemme tutkineet jo jonkin aikaa jengin liikkeitä, Virtanen kertoi. Wille on kuitenkin toimissaan niin varovainen, että saimme vasta äsken selville minne päin jengi on piiloutunut. Emme kuitenkaan olleet tällä kertaa riittävän nopeita, joten Wille ehti poistua ennen kuin tulimme paikalle. Ilmeisesti muut jengin jäsenet, mukaan lukien sisarenne, seurasivat Willeä.


Rikke ei voinut olla miettimättä, olivatko Max ja Eveliina kunnossa. Mitään viestiä ei heiltä ollut tullut kuukausiin. Myös Inkeliina oli selvästi huolissaan siskostaan ja tämän vauvasta. Eveliinan vauva olisi pitänyt Riken käsityksen mukaan syntyä jo hetki sitten. Toivottavasti he ovat kunnossa.


- Saimme kuitenkin jonkinlaisia vihjeitä uudesta paikasta, missä jengi voisi piileksiä. Tiedotamme teitä sitten tarkemmin asiasta. Kun sitten joskus saamme jengin olinpaikan selville, joudumme varmasti tekemään yllätyshyökkäyksen taloon. Hyökkäyksen ajankohtaa emme voi missään nimessä paljastaa etukäteen, joten kuulette asiasta varmasti vasta uutisista, poliisi selitti.


- Ennen kuin lähden, niin tahtoisin kysyä vielä yhtä asiaa teiltä Herra Mansikkaoja, Virtanen totesi tiukkaan sävyyn.
Rikkeä puistatti hieman. Ei hän ollut tehnyt mitään väärää, mutta ehkä poliisi oli saanut selville jotain hänen ja Maxin menneisyydestä.
- Tunnetteko te jengiläisen nimeltä Max Lintunen ? poliisi kysyi.
- Tunnen, Rikke vastasi totuudenmukaisesti. Kuinka niin ?


- Olemme saanet selville, että olette kasvaneet samassa lastenkodissa ja olette olleet yhteydessä sen jälkeenkin. Olettehan varmasti kertoneet meille kaiken mitä tiedätte ystävänne toimista ja olinpaikasta? poliisi tivasi.
- Kyllä mä olen kertonut ihan kaiken mitä tiedän, Rikke sanoi hiukan totuutta kiertäen. Ette kai te luule, että Max ilmoittaa mulle olinpaikkansa ?


- Arvelimme sen olevan mahdollista, sillä onhan hän naimisissa vaimonne sisaren kanssa,Virtanen sanoi tuimasti. Jos saatte mitään viestiä tai tiedonantoa heiltä, ilmoittakaa siitä välittömästi meille, poliisi sanoi vielä ja nousi sitten ylös.


Poliisin mentyä Rikke ja Inkeliina istuivat vielä sohvalla jutellen ja televisiota katsellen. He olivat jo vaihtaneet yöpuvut päälleen ja menisivät kohta nukkumaan.


- Toivottavasti Eve on kunnossa, Inkeliina sanoi huolestuneena halatessaan.
- Varmasti on, Rikke sanoi ja rutisti vielä lujasti Inkeä sanojensa vahvistukseksi.

***********


Rikke ja Inkeliina makailivat sängyllä viettäen rauhallista iltaa. Rikke silitteli Inkeliinan jo aika isoa vatsaa ja Inke yritti torkkua.


- En saa unta, kun sä kutittelet siellä, Inkeliina sanoi unisesti.
- Jaa, Rikke vastasi hymyillen. Sehän on hyvä.
Inkeliina nosti katseensa ja katsoi miestä kysyvästi.


Samassa Rikke siirtyikin hiukan ja katsoi vihjailevasti vaimoonsa.
Inkeliina tunsi miehen käden siirtyvän hiukan ylemmäksi ja näki iloisesti tuikkivat silmät.
- Mulla olikin mielessä ihan muuta, kuin nukkuminen, Rikke kuiskasi.
Inkeliina katsoi mieheensä hiukan hymyillen, arvaten tämän ajatukset.


Mies suuteli hellästi Inkeä. Inke vastasi suudelmaan mielellään . Eikä yksi suudelma riittänyt mihinkään vaan vasta monien pitkien, hellien suukkojen jälkeen Rikke lopetti ja päästi vaimonsa nukkumaan.


Vaikka Rikkeä ei varsinaisesti väsyttänyt, hän sammutti valot ja kävi kuitenkin vaimonsa viereen. Kuunnellessaan nukkuvan vaimonsa tuhinaa, mies nukahti itsekin, kädet turvallisesti Inkeliinan ympärillä.


Inkeliina heräsi keskellä yötä outoon kolahdukseen. Se oli varmasti vain tuulen liikuttama oksa, Inke ajatteli ja lähti vessaan. Olohuoneeseen tultuaan Inkeliina kuuli toisen kolauksen, tällä kertaa se kuului ovelta. Inkeliina päätti mennä katsomaan, kuka ovella oli.


Inkeliina avasi oven ja tunsi kylmän syysilman ihollaan. Missään ei näkynyt ketään ja Inkeliina oli jo vetämässä oven kiinni, kun kuuli outoa ääntä, ikään kuin pientä kitinää.


Hän päätti katsoa vielä tarkemmin rappusilta ja meni ulos. Äänen aiheuttaja makasi heidän terassillaan. Inkeliina ei voinut uskoa ensin silmiään ja  hieraisi niitä pari kertaa.


Yhä hämmästyneenä Inkeliina kyykistyi alas. Terassilla makasi vauva. Pikkuinen makasi siinä vain potkupuvussaan silmät kiinni. Ensin Inke luuli, että vauva oli kuollut jo ulkoilman kylmyyteen mutta näki sitten vauvan rintakehän kohoilevan hiljaa.


Vauvan alle oli laitettu, jokin kirje, samassa Inkeliina tajusi kenen vauva oli. Terassilla oli Eveliinan ja Maxin vauva ja kirje olisi varmasti myös heiltä. Mutta missä sisko oli vai oliko vauvan tuonut heille joku muu?


Inkeliina otti vauvan syliinsä ja vei sen sisälle.
Rikke oli myös herännyt ja katseli vauvaa ihmeissään.


Inkeliina laittoi vauvan nukkumaan valmiiksi ostettuun kehtoon. Hän peitteli pikkuisen vielä lämpimästi.
- Onko se Even ja Maxin, Rikke kysyi hiljaa.


Inkeliina nyökkäsi ja muisti sitten kirjeen. Vauva oli nukahtanut samantien ja nukkui jo sikeästi.
- Mukana oli kirje. Tule luetaan se, Inkeliina sanoi ja meni kohti olohuonetta.


Rikke istui sohvalle ja Inke otti kirjeen käteensä.

“ Inke ja Rikke”

Wille päätti muuttaa jälleen kämppää, joten ollaan taas menossa jonnekin. Tyttö ei voi tulla meidän mukana, eikä täällä voi vauvaa kasvattaa. Tytön nimi on Melina ja hän täytti juuri puoli vuotta.


Voitteko huolehtia Melinasta niin kauan, että ainakin toinen meistä palaa takaisin ? Siihen voi mennä aikaa, joten jos kertoisitte sitten tytölle hänen oikeista vanhemmistaankin. Sitten , kun hän jotain ymmärtää. Sydäntä särkee jättää Melina, mutta tällä hetkellä elämä on liian riskialtista pienelle.


Wille on tullut entistä vainoharhaisemmaksi ja luulee koko ajan poliisin olevan meidän jäljillä. Maxilla on suunnitelma jengin jättämiseen, mutta sitä ei voi toteuttaa vielä. Älkää  huolehtiko meidän puolesta, kyllä me pärjätään.

Rakkain terveisin, Eve ja Max “


Inkeliina laski kirjeen kädestään. Paperi oli joistain kohdista läiskikäs ja teksti tuhruista, ilmeisesti Eve oli itkenyt kirjoittaessaan sitä. Inkeliinaa itketti. Toivottavasti kaikki päättyisi hyvin ja Melina saisi vielä nähdä oikeat vanhempansa.


Rikke istui sohvalla myös ja ikävä tunne puristi sydämessä. Hän oli huolissaan ystävästään ja Eveliinasta. Jos Wille oli vielä hullumpi kuin ennen, mies saattaisi tehdä vaikka mitä. Rikke toivoi, että poliisit pääsisivät jengin jäljille, ennekuin Wille tekisi jotain typerää. Vaikka Rikke ei halunnutkaan nähdä parasta ystäväänsä vankilassa, olisi Max siellä kuitenkin paremmassa turvassa kuin Willen hullujen suunnitelmien uhrina.

**********


Pikkuhiljaa arki vauvan kanssa alkoi sujua. Aluksi Melina oli hieman vierastanut heitä mutta tottunut pian. Melina oli rauhallinen tyttö eikä juuri valvoittanut öisin. Riken mielestä oli oikeastaan aika mukavaa, että sai hoitaa Melinaa. Siinä sai hyvää harjoitusta tulevaa varten. Mies piti kovasti pikkuisesta tytöstä ja jutteli tälle kaikenlaista höpsöä.


- Nyt pääset kylpyyn, Rikke totesi Melinalle.
Melina katseli kylvettäjäänsä ihmeissään ja jokelteli innoissaan. Tyttö tuntui ihmettelevän aina yhtä paljon vettä ja sen läiskyttämistä.
- Tiedätkös olen huolissani isästäsi, Rikke puheli Melinalle. Tietäen, ettei tyttö häntä ymmärtäisi.


- Tiedänhän mä, että Max pärjää mutta olen silti huolissani. Wille voi keksiä vaikka mitä ilkeää varsinkin, jos Max höykytti sitä saman lailla kuin viimeksi. Et varmaan tiennytkään sitä , että isäsi puolustaa läheisiään viimeiseen asti ? Melina ei vastannut Rikelle, katseli vain miestä suurin silmin.


Rikke kaivoi kaapista seuraavaksi maitopullon. Syöttäessään hän mietti erästä päivää vuosia sitten. Hän oli juuri Maxin avustuksella päässyt käymään jengin kämpillä. Silloin hän oli ollut vähällä liittyä jengiin. Hän ei kuitenkaan halunnutkaan sitten liittyä ja Wille oli suuttunut. Wille oli halunnut hiukan kovistella häntä, ettei hän lavertelisi ja Max oli puolustanut häntä. Max oli voittanut Willen ja kiristänyt tältä lupauksen ettei Rikkeä enää ikinä häirittäisi. Maxin kanssa he olivat sen jälkeen suhtautuneet toisiinsa kuin tuntemattomat, varmuuden vuoksi.


Inkeliina odotti olohuoneessa. Hän oli luvannut nukuttaa Melinan tällä kertaa. Rikke antoi varoen Melinan tätinsä syliin.
- Hei , pikkuinen. Mennäänpäs nukkumaan, Inkeliina lörpötteli tytölle.
Melina viihtyi tätinsä sylissä yleensä hyvin, sen verran samannäköisiä Eveliina ja Inkeliina olivat.


Inkeliina laski tytön kehtoonsa ja silitteli vielä hiukan tätä. Melina oli jo aika väsynyt ja nukahti nopeasti. Inke peitteli vielä tytön hyvin ja kävi jo itsekin pikku päiväunille. Iso maha väsytti häntä ja vaati veronsa.

***********


Rikke ja Inkeliina istuivat sohvalla katsellen iltauutisia. Inkeliinaa väsytti jo aika kovin ja olo tuntui tukalalta ison mahan takia. Samassa puhelin soi. Inkeliina nousi vastaamaan.


Kuka siellä tähän aikaan voi olla? Inkeliina ihmetteli. Inke nosti luurin ja vastasi puhelimeen.
- Täällä komisario Juutilainen, poliisi esittäytyi. Pahoittelen, että soitan näin myöhään mutta meillä on uutta tietoa sisarenne tapauksesta.


- Erikoisyksikkömme teki rynnäkön erääseen asuntoon, jossa oletimme jengin majailevan. Valitettavasti asunto oli tyhjä. Emme tiedä vielä minne jengi on lähtenyt mutta selvitämme asiaa. Kuten komisario
Virtanen varmasti teille selitti, emme voi sitten paljastaa seuraavan iskun ajankohtaa. Kehotan teitä seuraamaan tarkasti uutisia.


- Onko sisarenne tai Max Lintunen ottanut teihin mitään yhteyttä ?
Inkeliina päätti olla saman tien kertomatta Melinasta ja kirjeestä. Ei poliisi niillä tiedoilla kuitenkaan mitään tekisi. Joten Inke vastasi kieltävästi poliisille.


- Jos he ottavat jotain yhteyttä niin ilmoittakaa siitä välittömästi meille, Juutilainen muistutti vielä. Pahoittelen vielä näin myöhäistä häiriötä. Näkemiin.


Inkeliina sulki puhelimen. Even ja Maxin katoamisesta olisi muutaman kuukauden päästä vuosi. Toivottavasti siskolla on kaikki hyvin, Inkeliina ajatteli. Sitten hän lähti kohti olohuonetta kertoakseen poliisin terveiset Rikellekin.

**********


Inkeliinan laskettu aika oli jo mennyt viikko sitten. Iso maha haittasi jo naista ja oli koko ajan tiellä. Vauva myös potki ihan kamalasti ja välillä Inkestä tuntui, että pikkuisella oli neljä kättä ja neljä jalkaa. He istuivat tapansa mukaan katsomassa iltauutisia, jos jengi olisikin jo tavoitettu.


 Kesken säätiedotuksen Inken tunsi vatsassaan poksahduksen, kuin korkki olisi vedetty pullosta. Samalla hän tunsi lämpimän tulvahduksen ja hyppäsi ylös sohvalta.


Rikke katsoi huolestuneen vaimoaan joka seisoi mahaansa pidellen keskellä mattoa.
- Rikke, soita äidille ja käske sen tulla, Inkeliina komensi miestään. Multa meni just lapsivedet, meidän pitää lähteä sairaalaan.


Samassa ensimmäinen supistus meni Inkeliinan vartalon läpi puristaen. Inke valitti hiukan kivusta ja Rikke huolestui vielä enemmän. Sitten mies muisti mitä piti tehdä ja juoksi puhelimeen. Inga lupasikin tulla heti.


- Inga tulee kohta, Rikke sanoi vaimolleen. Miten sä voit?
Inkeliina ei vastannut vaan koetti hengitellä ja äännellä supistusten aikana niin kuin synnytysvalmennuksessa oli opetettu.


Juuri kun kipu oli jo niin kovaa, että Inke huusi jo ääneen, Inga saapui ja pari pääsi lähtemään. Rikke talutti vaimonsa taksiin ja kuski ajoi sairaalaan.Monen tunnin urakan jälkeen Rikke soitti vihdoin Ingalle kertoakseen uutiset. Inkeliina oli synnyttänyt lopulta kaksoset, tytön ja pojan. Huolimatta hikisestä ja pitkästä urakasta äiti ja lapset voivat hyvin. Synnytys oli ollut kuitenkin sen verran hurja, että vauvat oli hätäkastettu. Tyttö sai nimekseen Adalmiina ja poika Aaron. Inkeliina pääsisi viikon kuluttua kotiin ja vauvat myös.

***********

Jeh, kaksoset tulivat ihan luomuna ja yllätyksenä minullekin :)
Seuraavassa osassa sitten hiukan enemmän heitä ja Melinaa, joka kasvaa jo taaperoikään ;)
En nyt keksi tähän oikein muuta, joten laitan kysymyksiä :)

1. Jäikö vielä jotain kysyttävää, joku asia mietityttämään ?
2. Mistä kuvasta pidit eniten ?
3. Alla olevan kuvan henkilöt liittyvät tähän tarinaan, mutta miten ?Ja sitten vaan vastailemaan vapaasti ja kommentoimaan kiivaasti... :)
Kiitokset vielä edelliseen osaan tulleista kommenteista :)

Ja vastaus suht. usein kysyttyyn kysymykseen: Miten mulla riittää aika tähän kaikkeen ?
* Noh, mun työni ei vaadi kuin työajalla työntekoa joten mun ei tarvitse tuoda töitä kotiin.
*En opiskele enää/tällä hetkellä mitään eli olen valmistunut jo :)
*En oikeastaan harrasta kuin kävelyä, lukemista ja elokuvia, musiikin kuuntelua ja simsiä. Ja kaikkea muuta noista, kuin kävelyä, voi tehdä simsiä pelatessa ;)
*Olen yökukkuja, yöt ovat mulle hyviä hetkiä kirjoittaa, lukea ja pelata. Tulen toimeen aika vähillä yöunilla.
*Mun ystäväpiiri koostuu lähinnä työkavereista, enkä heitä jaksa aina vapaa-aikana treffailla :)
*Harrastuksiani rajoittaa ainoastaan mun perhe-elämä ja arki. Joskus voi tulla ja varmasti tuleekin, sellaisia hetkiä että päivitysväli venyy.
*Tämä  on harrastus mutta hyvin mieluinen sellainen :) ja siksi tulee varattua tähän aikaakin :)

Laitanpa tähän nyt vielä pienen tietoiskun musta eli tällainen on VUPII
1. Olen romanttinen persoona... sen ehkä arvasittekin :)
2. Olen ammatiltani lastentarhaopettaja eli tarhantäti.
3. Rakastan ihanaa aviomiestäni, joka jaksaa vaimonsa loputonta simssailua :)
4. Minulla on kolme pikkusiskoa.
5. Olen kahvin suurkuluttaja :)
6. Soitan pianoa ja musiikkimakuni on...Noh aika laaja, mutta Madonna ja Jamie Cullum on ainakin listan kärjessä.
7. Pidän fantasiasta ja scifistä
8. Leffoista lemppareitani ovat romanttisten komedioiden lisäksi: LOTR- trilogia, Harry Potterit, Star Wars. leffat.
9. Pidän matkustamisesta mutta mieheni valitettavasti ei pidä.
10. Nikkini vupii koostuu sukunimestäni ja lempinimestäni.

Heh tulipas siinä jotain musta :) Jos jäi vielä jotain mitä ehdottomasti haluat kysyä niin kysy pois. Vastaan kaikkeen, paitsi jos kysyt ikääni...

Noh, päästän teidät nyt kommentoimaan ja lähden itse nukkumaan :)

35 kommenttia:

 1. Olipa jännittävä osa! Ja ihana! :)
  Kauheaa että Melina joutui vanhemmistaan eroon, mutta tätinsä perheessä hän on varmasti hyvässä hoivassa! Toivottavasti Max ja Eve selviävät ja näkevät vielä lapsensa! :>
  Hauskaa kun tarinassa on edelleen mukana fantasiaa! Hienosta tuli taas uutta juonta mukaan, kun edellinen saatiin ratkaistua! :)
  Jatkoa!

  VastaaPoista
 2. Ihana ja jännittävä osa. Kun nyt Maxilla ja Evellä kävisi tuuri ja samalla pääsisivät eroon vainoharhaisesta Willestä, joka epäilemättä haluaa kostaa Maxille sen, että on joutunut tavallaan nolatuksi koko jenginsä edessä.
  Jää odottamaan jatkoa mielenkiinnolla. :D

  Heh, jotain iloa aikuisten maailmasta. :D Itsekin käyn töissä. Olen siivooja, eihän tolla kovin paljon tienaa ja duuni osaa välillä olla perin juurin v-mäistä.
  Mutta mulla tulee olemaan vähän enemmän vapaa-aikaa kun yks golfpaikka menee talviteloilla ensviikolla. Mä siis olen pääsääntöisesti kotisiivooja, mut meillä on kesäsin yks golfmesta, jossa siis on kaks paikkaa, joita me siivoillaan.
  Mut nyt tosiaan kun toi golfhomma menee talviteloille, mun työkaveri, joka siis on myös pääasiallinen siivooja tekee useimmat kohteet yksin, jos ei oo kahta kohdetta tai yhtä mutta vaativampaa kohdetta samana päivänä.
  Myös mun lukemistooni, että elokuvahyllyyni kuuluu Potterit ja LOTR Trilogia. Mä en ennen jälkimmäisestä kauheesti perustanu, mutta pitihän se mennä katsomaan kun Sir Christopher Leekin oli ko. trilogiassa mukana.
  Pottereista pidän ehkä enemmän kirjoina, kuin leffoina, mut menee ne leffat viihteenä.
  Itseasiassa mä olen melkoinen leffafriikki ja mun mies ei suostu pelaamaan mun kanssa Master of Moviesia, siis lähinnä mua vastaan. Olen sille kuulemma liian hyvä vastus. :D

  Mä taas en hirveesti perusta romanttisista leffoista, vaan katson mieluummin kauhua tai toimintaa. Just viikonloppuna kattelin Salaisten kansioiden seittämättä kautta. Pari levyä on vielä kattomatta. :)

  Mut joo, jos en höpisis enempää, vaan yrittäisin saada omaankin stooriini jatkoa. Pitäs vielä käydä räppäsemässä yksi kuva pelistä. Muuten mulla onkin kaikki kuvat ja tekstikin melkein valmis. Vain blogiin laittoa vaille. :)
  Näkyillään jommankumman blogissa. :)

  VastaaPoista
 3. Vau, olipa mielenkiintoinen osa! Nyt vihdoin selvisi Fridan osuus koko tarinassa... Mielenkiintoiset kuvion olit siihen suunnitellut :D Ja heti alkoi toivoa, että olisipa jo se viides sukupolvi... Mutta sitä saa sitten vielä odotella ^^

  Ääh, Evellä ja Maxilla menee koko ajan huonommin, joutivat lapsenkin jättämään portaille... Toivottavasti ne löytyvät vielä :/ Mutta hauskaa, kun Inke sai kaksoset :D

  Mun lempikuva löytyy jostain niiden joukosta, jossa on Melina mukana... Jotenkin kiva vain nähdä Rikkeä ja Inkeä vauvan kanssa ^^ Jäi mietityttämään, että mitäköhän kaikkea siihen viidennen sukupolven "valittuun" sitten liittyy, mutta se taitaa selvitä vain ajan kanssa... Ja enpäs oikein osaa sanoa tuosta viimeisestä kuvasta, jossa lapsia oikein mitään. Lienevätköhän kaikki tätä toista sukupolvea? Vai jotain muuta? Noh, toivottavasti jatkat pian! ^^

  VastaaPoista
 4. Olipa kiva tietää hieman enemmän myös sinusta itsestäsi! :) Hyvä tietää, etten ole ainoa ihmeellinen ihminen, joka käyttää hyvin paljon vapaa-ajastaan simsin parissa...heh!

  Veikkaan, että kuvan lapset ovat Adalmiina, Aaron ja ...Melina? Voivatko olla?! Se olisi ainoa keksimäni selitys :D

  Osa oli aivan ihana, minun kävi tosin hieman sääliksi Melinaa, joka joutui jäämään kylmän ilman armoille. Suosikki kuvani on tämä: http://3.bp.blogspot.com/-_DC1-qshL3w/TpIF_5XTJfI/AAAAAAAAIjw/Vjg5cJ6NM-I/s1600/kuva1387.jpg

  Mutta peli-intoa, toivottavasti olet jo parantunut flunssastasi!

  VastaaPoista
 5. Suklaasydän

  Miksen edelleenkään osaa kommentoida tänne jonakin muuna kun anonyyminä?
  Osa oli ihana, kiva kun Fridasta sai tietää enemmän. Viiden sukupolvi jäi vaivaamaan, mitä silloin oikein tapahtuu? Mitenköhän Evelle ja Maxille on käynyt? En kyllä osaa sanoa kuvassa olevia henkilöitä, sanoisin kyllä että Melina, Adalmiina ja Aaron, mutta lapset näyttivät liian kalpeilta heiksi...
  Jatkoa :)

  VastaaPoista
 6. Kiitokset jälleen jo tulleista kommenteista :) Olette ihania :)

  Aada (Volarea):
  Olipa jännittävä osa! Ja ihana! :)
  Kauheaa että Melina joutui vanhemmistaan eroon, mutta tätinsä perheessä hän on varmasti hyvässä hoivassa! Toivottavasti Max ja Eve selviävät ja näkevät vielä lapsensa! :>
  Hauskaa kun tarinassa on edelleen mukana fantasiaa! Hienosta tuli taas uutta juonta mukaan, kun edellinen saatiin ratkaistua! :)
  Jatkoa!
  ************** Kiitokset jälleen kommentistasi :) Niitä on aina niin mukava lukea :) Melina viihtyy varmasti hyvin tädin luona, Rikke ainakin pitää tytöstä ;) Olen joskus aiemminkin todennut, etten voi tehdä mitään ihan hirveää simeilleni, joten eiköhän Even ja Maxinkin taru pääty jotenkin hyvin ;) Fantasiaa tietysti ja ikuinen hyvän ja pahan välinen taistelu...

  VastaaPoista
 7. Yavannah :
  Ihana ja jännittävä osa. Kun nyt Maxilla ja Evellä kävisi tuuri ja samalla pääsisivät eroon vainoharhaisesta Willestä, joka epäilemättä haluaa kostaa Maxille sen, että on joutunut tavallaan nolatuksi koko jenginsä edessä.
  Jää odottamaan jatkoa mielenkiinnolla. :D
  ********* Wille on kiero ja pitkävihainen, siltä voi odottaa mitä vain mutta onneksi minä olen ohjaimissa. Kaikenlaista sillekin ukolle olen kehitellyt, täytyy katsoa minkä niistä sitten toteutan :)

  Heh, jotain iloa aikuisten maailmasta. :D Itsekin käyn töissä. Olen siivooja, eihän tolla kovin paljon tienaa ja duuni osaa välillä olla perin juurin v-mäistä.
  Mutta mulla tulee olemaan vähän enemmän vapaa-aikaa kun yks golfpaikka menee talviteloilla ensviikolla. Mä siis olen pääsääntöisesti kotisiivooja, mut meillä on kesäsin yks golfmesta, jossa siis on kaks paikkaa, joita me siivoillaan.
  Mut nyt tosiaan kun toi golfhomma menee talviteloille, mun työkaveri, joka siis on myös pääasiallinen siivooja tekee useimmat kohteet yksin, jos ei oo kahta kohdetta tai yhtä mutta vaativampaa kohdetta samana päivänä.
  Myös mun lukemistooni, että elokuvahyllyyni kuuluu Potterit ja LOTR Trilogia. Mä en ennen jälkimmäisestä kauheesti perustanu, mutta pitihän se mennä katsomaan kun Sir Christopher Leekin oli ko. trilogiassa mukana.
  Pottereista pidän ehkä enemmän kirjoina, kuin leffoina, mut menee ne leffat viihteenä.
  Itseasiassa mä olen melkoinen leffafriikki ja mun mies ei suostu pelaamaan mun kanssa Master of Moviesia, siis lähinnä mua vastaan. Olen sille kuulemma liian hyvä vastus. :D
  ********* Mullakin on Masters of movie ja olen siinä myös miestäni parempi. se on niin huonomuistinen, ettei useinkaan muista oikeita vastauksia ;)
  Mä taas en hirveesti perusta romanttisista leffoista, vaan katson mieluummin kauhua tai toimintaa. Just viikonloppuna kattelin Salaisten kansioiden seittämättä kautta. Pari levyä on vielä kattomatta. :)
  Mut joo, jos en höpisis enempää, vaan yrittäisin saada omaankin stooriini jatkoa. Pitäs vielä käydä räppäsemässä yksi kuva pelistä. Muuten mulla onkin kaikki kuvat ja tekstikin melkein valmis. Vain blogiin laittoa vaille. :)
  Näkyillään jommankumman blogissa. :)
  ******** Kiitokset pitkästä kommentistasi :) Aina yhtä mukava lukea niitä :)

  VastaaPoista
 8. Maroo :
  Vau, olipa mielenkiintoinen osa! Nyt vihdoin selvisi Fridan osuus koko tarinassa... Mielenkiintoiset kuvion olit siihen suunnitellut :D Ja heti alkoi toivoa, että olisipa jo se viides sukupolvi... Mutta sitä saa sitten vielä odotella ^^
  ******** Heh, valitun syntymiseenkin menee vielä tovi, mutta onneksi tulevat sukupolvet järjestävät teille viihdettä sillä välin :)
  Ääh, Evellä ja Maxilla menee koko ajan huonommin, joutivat lapsenkin jättämään portaille... Toivottavasti ne löytyvät vielä :/ Mutta hauskaa, kun Inke sai kaksoset :D
  ********** Jep, parilla oli hiukan kiirus, onneksi Inke löysi Melinan pian. Eiköhän kohtapuolin saada jotain tietoa...
  Mun lempikuva löytyy jostain niiden joukosta, jossa on Melina mukana... Jotenkin kiva vain nähdä Rikkeä ja Inkeä vauvan kanssa ^^ Jäi mietityttämään, että mitäköhän kaikkea siihen viidennen sukupolven "valittuun" sitten liittyy, mutta se taitaa selvitä vain ajan kanssa... Ja enpäs oikein osaa sanoa tuosta viimeisestä kuvasta, jossa lapsia oikein mitään. Lienevätköhän kaikki tätä toista sukupolvea? Vai jotain muuta? Noh, toivottavasti jatkat pian! ^^
  ********** Hyvä arvaus :) Valittuun liittyy kaikenlaista, sen näkee sitten :) Jotain vihjeitä voi toki tulla tulevissa osissa.

  paperitahra:
  Olipa kiva tietää hieman enemmän myös sinusta itsestäsi! :) Hyvä tietää, etten ole ainoa ihmeellinen ihminen, joka käyttää hyvin paljon vapaa-ajastaan simsin parissa...heh!
  ********** Heh, mukava tietää myös etten ole ainoa ;)
  Veikkaan, että kuvan lapset ovat Adalmiina, Aaron ja ...Melina? Voivatko olla?! Se olisi ainoa keksimäni selitys :D
  ********** Ei, kuvassa eivät ole Melina ja kaksoset...mutta lähelle meni ;)
  Osa oli aivan ihana, minun kävi tosin hieman sääliksi Melinaa, joka joutui jäämään kylmän ilman armoille. Suosikki kuvani on tämä: http://3.bp.blogspot.com/-_DC1-qshL3w/TpIF_5XTJfI/AAAAAAAAIjw/Vjg5cJ6NM-I/s1600/kuva1387.jpg
  ********** Onneksi Inkeliina pelasti pienen nopeasti. Evellä ja Maxilla oli hiukan kiire. Tuo pose on musta niin suloinen. Jotenkin aito :)
  Mutta peli-intoa, toivottavasti olet jo parantunut flunssastasi!
  ******** Kiitokset :) Vielä tässä vähän toipilaana mutta täihin olen jo palannut. Kiitokset taas kommentistasi, aina yhtä' piristävää lukea niitä :)

  Suklaasydän:
  Miksen edelleenkään osaa kommentoida tänne jonakin muuna kun anonyyminä?
  Osa oli ihana, kiva kun Fridasta sai tietää enemmän. Viiden sukupolvi jäi vaivaamaan, mitä silloin oikein tapahtuu? Mitenköhän Evelle ja Maxille on käynyt? En kyllä osaa sanoa kuvassa olevia henkilöitä, sanoisin kyllä että Melina, Adalmiina ja Aaron, mutta lapset näyttivät liian kalpeilta heiksi...
  Jatkoa :)
  ********* Kiitokset kommentistasi :) Fridasta kuullaan vielä lisää Frida ekstrassa :) Viidenteen sukupolveen syntyy erikoinen henkilö, joka joutuu taistelemaan kääntääkseen hyvän ja pahan välisen tasapainon paikoilleen. Vihjailuja tulee kyllä seuraavissa osissa asiasta :) Kuvan lapset eivät ole kaksoset ja Melina....mutta lähelle :)

  VastaaPoista
 9. Tämäpäs meni nyt mielenkiintoiseksi :D
  Toivottavasti Eve ja Max ovat kunnossa.
  Mukavaa, kun tarina on hieman erilainen kuin useimmat :D

  jatkoa jään odottamaan

  VastaaPoista
 10. Tohya:
  Tämäpäs meni nyt mielenkiintoiseksi :D
  Toivottavasti Eve ja Max ovat kunnossa.
  Mukavaa, kun tarina on hieman erilainen kuin useimmat :D
  ******* Kiitokset :) Olin niin innoissani kun keksin lopulta tuon pääjuonen kulun :)
  jatkoa jään odottamaan
  ****** Jatkoa tulee kyllä :)

  VastaaPoista
 11. Hyvä osa, mut en osaa valkata lemppari kuvaa. Kaikki on hyviä :--)) Mun on ihan pakko kysyy, et paljon sulla on ikää?

  VastaaPoista
 12. Kromi ei meinannut näyttää kuvia ensin, mutta ilmaantuivathan ne lopulta ;) Hoksasin kyllä Fridan olevan suojelusenkeli- tai pikemminkin suojeluskeiju- tyyppinen hahmo, mutta tuo tehtävä-juttu tuli aika yllätyksenä. Enkä kyllä osannut odottaa myöskään Melinan löytymistä portaalta ;) Inkekin sai sitten viimein lapsia, vielä kaksin kappalein :D Suloisia kaikki pienet. Veikkaanpa alimmaisessa kuvassa esiintyvän ainakin yhden heistä ;D
  Hauska muuten kuulla että pidät Madonnasta, omistan nimittäin kokoelmalevyn jolta olen sitten ottanut useammankin kappaleen Garpien taustamusiikeiksi ja yhteen kohtaan on luvassa pieni rypäs Madonnan kappaleita :) Itsekin olen katsellut Star Warseja ja LOTRia, viimeisimmät Potter-leffat saavat luvan lykkääntyä siihen kunnes saan viimeisen kirjan luettua (joka on ollut talossa jo toissajoulusta :"D).
  Voisipa tässä koettaa josko saisin tästä innostuksen saaneena Garpeille hieman tekstiä ;) Jade kiittää ja kumartaa ;D

  VastaaPoista
 13. Täällä taas kommentoimassa kiireiden ja teknisten vaikeuksien jälkeen :D !

  Lopultakin se Fridan salaisuus selvisi, että mitä naikkosella on tehtävänä tarinassa. Todella mielenkiintoinen tuo hyvän ja pahan tasapaino juttu. Nyt myös ymmärrän miten sinulla on jo suunnitelmia 5. sukupolveen saakka. Sehän on vähän niin kuin grad finale! (vai miten se kirjoitetaan..:P)

  Todella surullista, että Even ja Maxin täytyi luopua Melistä. Tyttö oli kyllä aivan hurmaavan näköinen vauveli. Niin oli kyllä Inkeliinan ja Riken vauvelitkin. Nuo silmät on vain niin hienot! Mielenkiintoista odotella millaisia heistä kasvaa... :D

  Hauska muuten tuo huomautus, että välillä Inkeliinasta tuntui kuin vauvalla olisi neljä kättä ja neljä jalkaa! Jos olisi järkeillyt, niin siinä olisi voinut jo arvata mitä tuleman piti :) . Luomukaksoset on aina mukava juttu ja varsinkin silloin kun ovat eri sukupuoltakin ;)

  Toivottavasti Eve ja Max palaa vielä ehjin nahoin kotiin. Nuo komissariot vaikuttavat varsinaisilta paukapäiltä. Willelle saisi minun puolesta sattua jotain pahaa, muttei Evelle ja Maxille.. Tyttären hylkääminenkin.... *Voih*

  Olenkin jo ajatellut, että meissä vaikuttaa olevan jotain samaa. Tämän nimimerkin alla vaikuttaa kohta valmistuva luokanopettaja, joka aloitti opiskelunsa LTO puolelta...

  Olen aivan hulluna fantasiaan. Scifiin en muuten, mutta Star Warsit löytyy dvd:nä ja ulkoa opeteltuna. Lukeminen on kyllä ehkä se oma suosikki juttu, millä fantasiaan perehdyn. Leffat on niin ärsyttävän lyhenneltyjä... Potterit on tullut lukaistua aikoinaan ja osa leffoista katsottua, mutta kun en on niin lyhkäsiä. Itselle tärkeät asiat on leikattu pois! Mokomatkin!!! :D

  Itselläni on onneksi myös avopuoliso, joka ymmärtää simseilyni. Valitettavasti herra meinaa välillä vallata koneen itselleen ja siitähän seuraa perheriitoja. Ei nyt... Opiskelu vie kyllä todella paljon aikaa simsseilyltä, ja sitten tuo pieni tuhiseva karvainen kerä jaloissani (koiranpentunen) vie oman aikansa....

  Niin ja ikäähän ei luonnollisesti saa kysyä naiselta. Nainenhan lakkaa ikääntymästä tietyn iän jälkeen ja täyttää joka vuosi saman. ;)

  VastaaPoista
 14. Jellu :
  Hyvä osa, mut en osaa valkata lemppari kuvaa. Kaikki on hyviä :--)) Mun on ihan pakko kysyy, et paljon sulla on ikää?
  *******Kiitokset kommentista :) Heh, mä arvasin että joku tahtoo kuitenkin tietää... ;) Sen verran voin vihjata, että mulla on tarpeeksi ikää ostaa laillisesti alkoholia ja ajaa autoa...eli siinä 18-99 välillä ;D
  Jade Essence :
  Kromi ei meinannut näyttää kuvia ensin, mutta ilmaantuivathan ne lopulta ;) Hoksasin kyllä Fridan olevan suojelusenkeli- tai pikemminkin suojeluskeiju- tyyppinen hahmo, mutta tuo tehtävä-juttu tuli aika yllätyksenä. Enkä kyllä osannut odottaa myöskään Melinan löytymistä portaalta ;) Inkekin sai sitten viimein lapsia, vielä kaksin kappalein :D Suloisia kaikki pienet. Veikkaanpa alimmaisessa kuvassa esiintyvän ainakin yhden heistä ;D
  Hauska muuten kuulla että pidät Madonnasta, omistan nimittäin kokoelmalevyn jolta olen sitten ottanut useammankin kappaleen Garpien taustamusiikeiksi ja yhteen kohtaan on luvassa pieni rypäs Madonnan kappaleita :) Itsekin olen katsellut Star Warseja ja LOTRia, viimeisimmät Potter-leffat saavat luvan lykkääntyä siihen kunnes saan viimeisen kirjan luettua (joka on ollut talossa jo toissajoulusta :"D).
  Voisipa tässä koettaa josko saisin tästä innostuksen saaneena Garpeille hieman tekstiä ;) Jade kiittää ja kumartaa ;D
  ****** Jep Madonna olen fanittanut vaikka kuinka pitkään :) Mutta kiitos kommentistasi osaan :9 arvelinkin, että joku saattaa hoksia Fridan olevan jonkilainen "suojelusenkeli ". Fridasta paljastuu kyllä vielä lisääkin ;) Vauvoista tuli kyllä söpöjä. Hyvä arvaus, mutta ei...kuvassa ei ole kukaan nyt syntyneistä. Kiitokset vielä kommentistasi, aina yhtä kiva lueskella niitä!

  VastaaPoista
 15. Mesinen:
  Täällä taas kommentoimassa kiireiden ja teknisten vaikeuksien jälkeen :D !
  ******* Jee huolestuinkin jo, kun luin että nettisi kieltäytyi toimimasta. Kiva, että palasit :)
  Lopultakin se Fridan salaisuus selvisi, että mitä naikkosella on tehtävänä tarinassa. Todella mielenkiintoinen tuo hyvän ja pahan tasapaino juttu. Nyt myös ymmärrän miten sinulla on jo suunnitelmia 5. sukupolveen saakka. Sehän on vähän niin kuin grad finale! (vai miten se kirjoitetaan..:P)
  ******* aivan! viidennessä sukupolvessa on näillä näkymin viisi osaa, jossa mennään huimaa vauhtia kohti loppua :)
  Todella surullista, että Even ja Maxin täytyi luopua Melistä. Tyttö oli kyllä aivan hurmaavan näköinen vauveli. Niin oli kyllä Inkeliinan ja Riken vauvelitkin. Nuo silmät on vain niin hienot! Mielenkiintoista odotella millaisia heistä kasvaa... :D
  ******** Melina on kieltämättä soma ja kaksoset myös. Even ja Maxin oli pakko jättää Melina, Willen jengissä ei ole lapsen paikka kasvaa...varsinkin kun jengi on koko ajan paossa.
  Hauska muuten tuo huomautus, että välillä Inkeliinasta tuntui kuin vauvalla olisi neljä kättä ja neljä jalkaa! Jos olisi järkeillyt, niin siinä olisi voinut jo arvata mitä tuleman piti :) . Luomukaksoset on aina mukava juttu ja varsinkin silloin kun ovat eri sukupuoltakin ;)
  ******* Heh, laitoin sen tarkoituksella, jos joku arvaisi ;) Kaksoset tosiaan tulivat ihan luomuna ja yllärinä. Olin itsekin ihan, Hoh!, kun ruutun tuli kaksosilmoitus ;)
  Toivottavasti Eve ja Max palaa vielä ehjin nahoin kotiin. Nuo komissariot vaikuttavat varsinaisilta paukapäiltä. Willelle saisi minun puolesta sattua jotain pahaa, muttei Evelle ja Maxille.. Tyttären hylkääminenkin.... *Voih*
  ******* Kukkajoenlaakson poliisit eivät ole kovin vakuuttavia toimissaan ;) Mutta kyllä hekin nyt jotain aikaansaavat. Evestä ja Maxista kyllä kuullaan vielä jotain...
  Olenkin jo ajatellut, että meissä vaikuttaa olevan jotain samaa. Tämän nimimerkin alla vaikuttaa kohta valmistuva luokanopettaja, joka aloitti opiskelunsa LTO puolelta...
  ******* Heh, mä ajattelin myös, että paljon meissä on samankaltaisuuksia. Itsekin meinasin vielä jatkaa luokanopettajaksi mutta päätin sitten aloittaa työt päiväkodissa:)
  Olen aivan hulluna fantasiaan. Scifiin en muuten, mutta Star Warsit löytyy dvd:nä ja ulkoa opeteltuna. Lukeminen on kyllä ehkä se oma suosikki juttu, millä fantasiaan perehdyn. Leffat on niin ärsyttävän lyhenneltyjä... Potterit on tullut lukaistua aikoinaan ja osa leffoista katsottua, mutta kun en on niin lyhkäsiä. Itselle tärkeät asiat on leikattu pois! Mokomatkin!!! :D
  ****** Fantasia on myös enemmän mun juttu vaikka jotkut scifijtutut kolahtaa. Ja kirjat nimenomaan. Potter leffat on kieltämättä hienoja mutta eivät anna koko kuvaa hienosta tarinasta...
  Itselläni on onneksi myös avopuoliso, joka ymmärtää simseilyni. Valitettavasti herra meinaa välillä vallata koneen itselleen ja siitähän seuraa perheriitoja. Ei nyt... Opiskelu vie kyllä todella paljon aikaa simsseilyltä, ja sitten tuo pieni tuhiseva karvainen kerä jaloissani (koiranpentunen) vie oman aikansa....
  ******* Meillä ei riitoja juuri tule, sillä mä olen perheen "tietokonenero" ja teen muutenkin sillä enemmän juttuja... Ihanaa koira :) Haluaisin myös kovasti lemmikin mutta olen todella pahasti allerginen melkein kaikille eläimille.
  Niin ja ikäähän ei luonnollisesti saa kysyä naiselta. Nainenhan lakkaa ikääntymästä tietyn iän jälkeen ja täyttää joka vuosi saman. ;)
  ******* Näin juuri ;) Always 21...

  VastaaPoista
 16. Hieno osa ja ihanaa kun on noin paljon pikkuisia talossa! Onhan niiden hoitaminen kuitenkin hankalaa joskus, joten ei ehkä sittenkään niin ihanaa.
  Kiva, kun nyt tuli vielä oikein kunnolla tällaista... Fantasiaa(?) mukaan juoneen ja hienosti keksit, että jokaisella sukupolvella on joku tehtävä.
  Toivottavasti Eve ja Max palaavat pian ja Melina saa oikeat vanhempansa takaisin.
  Jatkoa odottelen... :) Alkaa käydä entistä jännittävämmäksi tämäkin tarina

  VastaaPoista
 17. Ezme:
  Kiitokset :) En ehtinyt vielä paljon pelata noilla kolmella lapsella mutta onneksi talossa on muutama aikuinenkin.
  Kiitikset: Seuraavan sukupolven osat on jotakuin suunniteltu mutta 3 ja 4 vielä hiukan auki.Viidennessä sitten näemme valitun kulkemassa kothi kohtaloaan...
  Evestä ja Maxista kyllä kuullaan vielä :)

  VastaaPoista
 18. Mielenkiintoisia käänteitä ja kuvioita jälleen, upea osa! Nyt on sitten kolme pikkuista talossa, lienee hiukan hommaa niiden hoitamisessa :-D Toivottavasti kuitenkin Eve ja Max palaavat vielä kuvioihin ja tyttärensä elämään. Suosikkikuvaa en kyllä osaa valita, kaikki oli taas niin kivoja.

  Jatkoa odottelemaan~

  VastaaPoista
 19. Gisli: Kiitokset taas kommentista :) Ja kehuista :) Jeh, kolmessa on paljon hommaa :)Evestä ja Maxista kuullaan varmasti ainakin jotain :)

  VastaaPoista
 20. Ihana osa :) Innolla jo seuraavaa odottaen :D
  Voisitkos muuten linkittää: http://hardwickinsuku.vuodatus.net/ ? :) Linkitin sinut jo tuonne :)

  VastaaPoista
 21. Sofia: Kiitokset :) Ihanaa saada uusiakin lukijoita mukaan :) Linkitin sinut ja kävin lukemassa, kommentoimassa osaasikin.

  VastaaPoista
 22. Ääh, mun koneessa on vieläkin se ongelma etten voi kommentoida tänne bloggeriin D: kun painan lähetä niin teksti vaan katoo, tässä kuitenkin jotain kommenttia osasta: kivaa että sulla tuntuu olevan joka tarinassa oma juoni, tässä on mukana tälläistä fantasiaa, tykkään! niinkun muidenkin mielestä niin minustakin on kivasti keksitty että joka sukupolvella on oma tehtävä. Uskon että keksit mielenkiintoisia tehtäviä En nyt viiti tähän pitempää kommenttia kirjottaa etten täytä koko boksia toivottavasti rupeis nyt toimimaan toi kommentointi juttu tai sit mun pitää päivittää tää selain kun tää on sellasta jo ilmotellu. Pakko vielä kuitenkin sanoo että sulla on hirmu nättejä ja komeita simejä!

  VastaaPoista
 23. ******** Kiitokset kommentista. Helpompi tosiaan kirjoittaa vaikka sitten Viekkuun, jos muuten tökkii mutta käy tämä näinkin ;) Fantasiasta mäkin pidän kovasti :) Kiitokset vielä ihanasta kommentista ! Tosiaan kommentointi tökkii erityisen paljon Explorerilla. Kannattaa varmaan päivittää selain ja kokeilla uudestaan.

  VastaaPoista
 24. Vau, mikä osa! Tähän alkaa selvästi tihkua mukaana enemmän tällasta fantaisa-juttua, mikä on tietenkin tosi hyvä! (Jag tycker om Harry Potter-böker! Joo, oli pakko kirjottaa ruotsiks (? Olen täysi sekopää!?) , mutta todellakin PIDÄN Potter-kirjoista/elokuvista aivan huolestuttavan paljon. Olen lukenut ne kaikki varmaan yli 20 kertaa, että silleen...) Sori, pokkes aiheesta...

  No mutta, kiva että Fridasta paljastui taas jotain uutta ja jännittävää! Mutta silti. Onhan niitä selvittämättömiäkin asioita .-) Söpöjä lapsia nähtiin tässä osassa monta kappaletta, mutta suosikkini on... Melina! Tytsyllä nimittäin on ne mun rakastamat ihanat kulmakarvat <3 Vaikkei Melina oikeastaan kuulukkaan kakkos sukupolveen, niin saattaa hänestä silti tulla perijä, jos vaikka Evelle ja Maxille käy jotain... Hui, en saisi ajatella tuollaista! .-O No mutta, olen kyllästynyt pahoittelemaan sitä, että luen kaikien osat aina jäljessä, joten sanon suoraan vain: Jatkoa tulemaan! .-D

  VastaaPoista
 25. GP: Ei se haittaa vaikka kommentti tuliskin myöhässä, mä tiedän, että jossain vaiheessa sä kuitenkin sen teet :) Joten nou hätä :D
  Kiva, että fantasia miellyttää, valitsinkin sen koska pidän itsekin siitä.
  Melina on söpis ja taaperona vielä söpömpi :)Fridassa riittää salaisuuksia :)
  Jatkoa tulee kunhan ehdin :)

  VastaaPoista
 26. Hih, mäkin aloitin tän ihanan jutskan lukemisen!:)
  Voi, alkoi jo harmittaa kun en ole saanut aikaiseksi ennen alkaa lukea näitä Mansikkaojia. Olenpas käyttänyt muutaman illan tämän lukemiseen!:)
  Tosi salaperäistä juttua kirjoitat. Frida on ihan sairaan jännä typpi. Ja kaikki simisi ovat todella kauniita, paitsi Juutilainen, mutta sehän onkin townie!:D Frida oli todella kaunis jo lapsena ja on vain yhä kauniimpi.
  Ilse on todella sympaattinen aavevanhus. Sulatti sydämeni heti ihanilla huolehtivaisenkuuloisilla puheillaan. Harmi, jos häntä ei enää nähdä.:(
  Menin hieman sukulaiskiemuroissa sekaisin, mutta mitä sukua Ilse oli Inkelle?
  Ja niin! Sulla on tosi kivat nimet hahmoillasi. Voi Rikke...<3 Häntä ei voi sanoin kuvata. Olen aivan pökerryksissä kun hän esiintyy kuvissa.:D
  Jengi on aivan kammottava. Toivottavasti Evelle ja Maxille ei käy kuinkaan. Sydäntä särki, kun Inke luki kirjeen Melinan mukana. Toivottavasti Hyvä on nyt heidän puolellaan, eikä Paha pääse tekemään mitään tyhmää.:(
  Vauvoa oli juu edellisen osan extrassa paljon, ihana extra muuten!:) Cara on ihan nimensä takia lempparini jengiläisten vauvoista siis, meillä nimittäin saman niminen koira.:)
  Ingalla oli todella kaunis mekko Riken ja Inken häissä.:)
  Maxilla on jännä kämmenen kuva poskessa. Sopii sille, mutta on kyllä aika hurjan näköinen tyyppi, enkä ihmettele, ettei Nestori luota häneen.
  Ilmari oli myös suloinen.:) Hauska, kun kaikille putkahti jälkikasvua samassa kohtaa. Ja isoäidiksi päässeelle syntyi itselleenkin vauveli!;0
  On jotenkin liikuttavaa katsella, kuinka avuliaita oikeasti Rikke ja Inke ovat. Ja heidän vauvoista lempparini on ehdottomasti Aaron. Niin lempeän näköinen. Tuli heti sellainen olo, että Adalmiinalla on hankala teini-ikä. Älä kysy miksi..
  Joo, nyt tässä kohtaa ei tule mieleen muuta kommentoitavaa. Ja tästä lähin alan kommentoimaan jokaiseen osaan, jos vaan ehdin.:) Ainakin luen ne ennen kuin ilmestyy seuraava! Ja EHKÄ mäki olen yhtä taitava kirjoittamaan, kun olen sun ikäinen ja naimisissa. Itse aloitin vasta yläasteen.:D
  Tää on aivan fantastinen!<3 (sori , kommentista ei ymmärrä varmaan mitään:D)

  VastaaPoista
 27. Täähän saa koko ajan lisää uusi käänteitä. Nyt kuvioihin astui uusi ns. yliluonnollinen käänne. Mietin, miten lähdet seuraamaan tätä käännettä ja haluaisin niin nähdä jo uuden sukupolven. Tosin luulisin, että tämä viimeinen kuva jotenkin liittyy aiheeseen. Joku heistä on varmaankin Aaron...?

  Ääp, en tiedä, mikä oli paras kuva, en osaa päättää, enkä edes tietäisi. Jostain syystä ehkä tykkäsin siitä kohtauksesta, jossa Inkeliina nousee ylös ja löytää Melinan sieltä terassilta.

  Jään odottamaan seuraavaa osaa.
  (ja anteeksi, kun aina vitkuttelen tän kommentoinnin kanssa)

  VastaaPoista
 28. Sainpa luettua tähän asti. :') Hyvin mielenkiintoista, päädyit sitten vetämään fantasiaksi. Ja ei lainkaan huono idea ollut, todella mielenkiintoiseksi suunniteltu ja toteutettu tähän asti. Meinaatko tehdä tätä siis 5 sukupolvea? Toivottavasti innostus simsiä kohtaan pysyy. :')
  Tietoisku oli mielenkiintoinen, vaikutat aika samanlaiselta yökukkujalta kuin minä. Paitsi että minulla on rajotteita (opiskelu), joista en tosin näin vastuuttomana ihmisenä ole piitannut. Se minusta! :'D
  Olen siis nyt lukijana, ja linkkailen kohta. Olen täydellisessä paineessa kun menin poistamaan simsin ja uudelleenasennus ei ota sujuakseen. Pitikin joskus asentaa nuo kirotut kokoelmapaketit...

  VastaaPoista
 29. Hyvä osa :D

  Ihanaa, että Melina asuu toistaiseksi Inken ja Riken luona :) Toivottavasti Eve on kuitenkin kunnossa ja pääsee vielä karkuun :)

  Adalmiina ja Aaron on tosi lutusia :3

  Kiva tehtävä on kyllä Mansikkaojien suvulle annettu :D Toivottavasti kaikki menee hyvin ;)

  VastaaPoista
 30. Gooble :
  Hih, mäkin aloitin tän ihanan jutskan lukemisen!:)
  Voi, alkoi jo harmittaa kun en ole saanut aikaiseksi ennen alkaa lukea näitä Mansikkaojia. Olenpas käyttänyt muutaman illan tämän lukemiseen!:)
  ******* Kiva, kun aloitit :) Mukavaa aina saada uusia lukijoita :)
  Tosi salaperäistä juttua kirjoitat. Frida on ihan sairaan jännä typpi. Ja kaikki simisi ovat todella kauniita, paitsi Juutilainen, mutta sehän onkin townie!:D Frida oli todella kaunis jo lapsena ja on vain yhä kauniimpi.
  Ilse on todella sympaattinen aavevanhus. Sulatti sydämeni heti ihanilla huolehtivaisenkuuloisilla puheillaan. Harmi, jos häntä ei enää nähdä.:(
  ****** Kiitokset Frida on todella kaunis. Ilsekin on haamuksi nätti :)
  Menin hieman sukulaiskiemuroissa sekaisin, mutta mitä sukua Ilse oli Inkelle?
  ****** Ilse on Inkeliinan isoäidin isän siskopuoli. Syntynyt siis avioliiton ulkopuolisesta suhteesta. Mansikkaojien ja Meresmaan sukupuita kannattaa tutkia :) Rikke taas on suoraan sukua Ilselle,tämän lapsenlapsenlapsi.
  Ja niin! Sulla on tosi kivat nimet hahmoillasi. Voi Rikke...<3 Häntä ei voi sanoin kuvata. Olen aivan pökerryksissä kun hän esiintyy kuvissa.:D
  ******* Jeh, Rikke on komea :) Varmasti yksi komeimmista simeistä pelissäni :)
  Jengi on aivan kammottava. Toivottavasti Evelle ja Maxille ei käy kuinkaan. Sydäntä särki, kun Inke luki kirjeen Melinan mukana. Toivottavasti Hyvä on nyt heidän puolellaan, eikä Paha pääse tekemään mitään tyhmää.:(
  ****** Eiköhän Even ja Maxin taru saa jonkinlaisen päätöksen.
  Vauvoa oli juu edellisen osan extrassa paljon, ihana extra muuten!:) Cara on ihan nimensä takia lempparini jengiläisten vauvoista siis, meillä nimittäin saman niminen koira.:)
  Ingalla oli todella kaunis mekko Riken ja Inken häissä.:)
  Maxilla on jännä kämmenen kuva poskessa. Sopii sille, mutta on kyllä aika hurjan näköinen tyyppi, enkä ihmettele, ettei Nestori luota häneen.
  Ilmari oli myös suloinen.:) Hauska, kun kaikille putkahti jälkikasvua samassa kohtaa. Ja isoäidiksi päässeelle syntyi itselleenkin vauveli!;0
  ******* Hauskoja huomioita olit tehnyt, ihania :) Max on hurjan näköinen mutta pohjimmiltaan ihan sopuisa ja kiltti.
  On jotenkin liikuttavaa katsella, kuinka avuliaita oikeasti Rikke ja Inke ovat. Ja heidän vauvoista lempparini on ehdottomasti Aaron. Niin lempeän näköinen. Tuli heti sellainen olo, että Adalmiinalla on hankala teini-ikä. Älä kysy miksi..
  ****** Katsotaan mitä kaksosten teini-ikä tuo mukanaan ;)
  Joo, nyt tässä kohtaa ei tule mieleen muuta kommentoitavaa. Ja tästä lähin alan kommentoimaan jokaiseen osaan, jos vaan ehdin.:) Ainakin luen ne ennen kuin ilmestyy seuraava! Ja EHKÄ mäki olen yhtä taitava kirjoittamaan, kun olen sun ikäinen ja naimisissa. Itse aloitin vasta yläasteen.:D
  Tää on aivan fantastinen!<3 (sori , kommentista ei ymmärrä varmaan mitään:D)
  ****** Oi, kiitos kovasti kehuista ! Olen aina pitänyt kirjoittamisesta ja tarinoinnista :) Ja sitäpaitsi sä kirjoitat mielestäni myös hyvin :)

  VastaaPoista
 31. Tinttis:
  Täähän saa koko ajan lisää uusi käänteitä. Nyt kuvioihin astui uusi ns. yliluonnollinen käänne. Mietin, miten lähdet seuraamaan tätä käännettä ja haluaisin niin nähdä jo uuden sukupolven. Tosin luulisin, että tämä viimeinen kuva jotenkin liittyy aiheeseen. Joku heistä on varmaankin Aaron...?
  ******** Ei, mutta hyvä arvaus :) Ekan sukupolven juttuja tulee vielä muutama osa sitten pääsee toinen sukupolvi vauhtiin.
  Ääp, en tiedä, mikä oli paras kuva, en osaa päättää, enkä edes tietäisi. Jostain syystä ehkä tykkäsin siitä kohtauksesta, jossa Inkeliina nousee ylös ja löytää Melinan sieltä terassilta.

  Jään odottamaan seuraavaa osaa.
  (ja anteeksi, kun aina vitkuttelen tän kommentoinnin kanssa)
  *********** Heh, ei haittaa :) Kyllä mä tiedän, että jossain vaiheessa laitat kommentin ;) Kiitokset muuten kommentista, sun kommentteja on aina kiva lukea :)

  trukkentuk:
  Sainpa luettua tähän asti. :') Hyvin mielenkiintoista, päädyit sitten vetämään fantasiaksi. Ja ei lainkaan huono idea ollut, todella mielenkiintoiseksi suunniteltu ja toteutettu tähän asti. Meinaatko tehdä tätä siis 5 sukupolvea? Toivottavasti innostus simsiä kohtaan pysyy. :')
  ******* Mulla on juoni sinne viidenteen suunnilleen ylöskirjoitettuna, koetan saada näitä osia aika tiuhaan tehtyä, että ei menisi loppuelämä tässä :)
  Tietoisku oli mielenkiintoinen, vaikutat aika samanlaiselta yökukkujalta kuin minä. Paitsi että minulla on rajotteita (opiskelu), joista en tosin näin vastuuttomana ihmisenä ole piitannut. Se minusta! :'D
  ******** Me kukkujat siis :) Perustetaanko joku Yölliset Simskukkujat- yhdistys ?
  Olen siis nyt lukijana, ja linkkailen kohta. Olen täydellisessä paineessa kun menin poistamaan simsin ja uudelleenasennus ei ota sujuakseen. Pitikin joskus asentaa nuo kirotut kokoelmapaketit...
  ******** Kiitos kommentista:) Laitoinkin sulle viestiä asennuksista

  Brylen kirjoitti...
  Hyvä osa :D
  ***** Kiitos :)
  Ihanaa, että Melina asuu toistaiseksi Inken ja Riken luona :) Toivottavasti Eve on kuitenkin kunnossa ja pääsee vielä karkuun :)
  ******* Eiköhän Eve selviä jotenkin.
  Adalmiina ja Aaron on tosi lutusia :3
  ****** Niin on, jänskää nähdä millaisia ovat taaperona.
  Kiva tehtävä on kyllä Mansikkaojien suvulle annettu :D Toivottavasti kaikki menee hyvin ;)
  ******* Eiköhän, on suvulla ainakin jotain apujoukkoja ja suojelijoita.
  Kiitokset taas kommentistasi :)

  VastaaPoista
 32. Vautsi, mähän jotenkin oletin että olet samaa ikäluokkaa kuin mä :D (16 ->)
  Ja korjaa jos olen väärässä, mutta oletan, että sulla ei vielä ole lapsia ?

  Sitten osasta! :) Tykkäsin kovasti, en vaan jostain syystä ole saanut tästä ilmoitusta :o Mutta eipä siinä mitään, kun tänne omasta osasta tulin ilmoittamaan :D
  Ja jännää juonta on tulossa, toivottavasti intoa riittää tehdä tarina loppuun asti! :)

  VastaaPoista
 33. Maya: Kiitokset :)
  Voi olla, että joku jäi välistä ilmoitellessa, pitää olla tarkempi ensi kerralla :)
  Eiköhän intoa piisaa... ;)
  Kiitokset vielä kommentista !

  VastaaPoista
 34. Nyt sinulla onkin onnen päivä, simssiliini kommentoi kahteen osaasi (vitsi, vitsi)! Innostuin todella kuullessani, että Mansikkaojien suku saa lisää jänniä tehtäviä! Jes! .-D Tykkäsin havainnoistasi siitä, miten hyvän vastapainoksi tapahtuu pahaa ym. Apua, jos tämä lc loppuu viidenteen sukupolveen, ja viidennessä sukupolvessa piti olla se hyvän puolesta taisteleva.. Toivottavasti siinä ei käy huonosti. .-o

  Kököt poliisit, kun eivät tunnu saavan mitään aikaan, aina vaan samat selitykset, "seuratkaa uutisia päläpälä.." Toivottavasti Eve ja Max pääsevät karkaamaan Willeltä, poliisin avustuksella tai ominpäin. .-) Hyvä myös, että he saivat tuotua Melinan turvaan Inken ja Riken luokse. .-) Ja syntyihän ne heidän omatkin vauvelinsa viimein. .-D Täälläkin kaksoset niin kuin Luukkaalla, hihii. .-D Ihastuin Aaroniin jo nyt, toivon, että hän saa seuraavan sukupolven tehtävän, ja että hänestä tulee perijä! .-D Pidän Aaron-nimestä. .-3 Ja Adalmiina on myös suloinen. .-)

  Tuo lopussa oleva tietopläjäys sinusta oli myös kiintoisa. .-D Juuri tänään pohdiskelinkin linkittäessäni Repolia, että miten jaksat kehitellä niin monta erilaista juonikuviota, ja miten ehdit päivittää niin montaa sivua, mutta nytpä sainkin vastauksen. .-D Minäkin olen aikamoinen yövalvoja, ja pärjään n. 6 tunnin yöunilla kouluviikon, kun viikonloppuna saa nukuttua univelat pois. .-D Ei vaan ehdi aikaisemmin nukkumaan..

  Sitten vielä nämä kysymyksesi:
  1. Noo, mielessä on vähän kaikenlaista, lähinnä tulevaisuuteen liittyvää, kuten tuleeko Aaronista perijä, miten Even ja Maxin käy, ja tulevatko Mansikkaojat suoriutumaan tehtävästään.. Mutta noihin tulee vastauksia varmaankin tarinan edetessä. .-D
  2. Tykästyin tähän kuvaan, ja en todellakaan tiedä miksi. .----D
  http://3.bp.blogspot.com/-9J-WGRwVFwU/TpIGl80unyI/AAAAAAAAInw/XwkRVQ2CmNU/s640/kuva1470.jpg
  3. Tuo vika kuva jäi kyllä häiritsemään, en keksi mitään, miten se liittyisi Mansikkaojiin. .-P

  Nyt alan lopetella, heippa ja tee jatkoa, kun ehdit. .-)

  VastaaPoista
 35. Simssi: Kiitokset ihanasta kommentista :)
  En valitettavasti voi vasta tuohon ekaan kysymykseesi, etten paljasta mitään tärkeää vielä... :)
  Pidit Inkeliinan synnytyskuvasta ;) Kuva oli kyllä minustakin hieno, rauhallinen vaikka samalla tapahtuu...
  Kiitokset vielä kivasta kommentistasi :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentista :)

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.