28.11.2011

Osa 8.Suojelija


Vihdoin :) 
Pahoittelen vielä,että osassa kesti mutta nyt se on luettavissanne. 
Osa on pitkä ja tapahtumarikas. Lukuiloa !

************


Inke katseli ikkunasta hiljaa putoavia lumihiutaleita. Lunta oli tässä kuussa satanut harvinaisen runsaasti. Talon edessä olisi kohta niin isot kinokset, että portaat peittyisivät.  Hyvä kuitenkin, että saataisiin valkea joulu, Inke ajatteli.


Samassa makuuhuoneesta kuului pikkuista ähinää ja tuhinaa. Inke lähti katsomaan, kumpi kaksosista oli herännyt. Kukaan ei kuitenkaan ollut hereillä. Kaikki lapset nukkuivat ja Rikke myös. Aaronin kehto oli heti ovensuussa, mutta poika ei häiriintynyt kulkijoista vaan nukkui suloista vauvanunta.


Aaronin sänkyä vastapäätä oli Melinan sänky. Tyttönen oli kasvanut hurjasti ja opetteli kävelemään ja puhumaan. Pottailuharjoituksetkin olivat jo tytölle tuttuja. Inke oli välillä kertoillut Melinalle Evestä ja Maxista mutta ei pieni vielä oikein ymmärtänyt.


Adalmiina nukkui myös rauhallisesti kehdossaan. Kaksoset pitivät Inken ja Riken kiireisinä mutta nukkuivat onneksi yöt rauhallisesti. Melina halusi yleensä myös huomiota itselleen ja se vei oman aikansa. Rikke hoiti kaikkia lapsia mielellään ja oli sen takia iltaisin aika väsynyt.


Nytkin mies oli jo nukkumassa ja uinui sikeästi. Inkeliina katsahti hellästi mieheensä ja päätti mennä myös nukkumaan, kello oli jo seuraavan päivän puolella reilusti. Rikke havahtui hiukan Inken tullessa sänkyyn.  -- -  -Hui, sulla on kylmät jalat ja kädet, Rikke sanoi unisesti ja värähti hiukan.
-Onneksi sä olet lämmin, Inkeliina totesi ja kietoi kätensä miehensä ympärille.

************


-Tule vaan rohkeasti, kyllä sä osaat, Rikke kannusti Melinaa.
Tyttönen otti muutaman horjuvan askeleen ja meinasi kaatua nenälleen. Rikke nappasi kuitenkin tytön kiinni ennen kaatumista.


Melina ja Rikke viihtyivät yhdessä hyvin. Tyttönen piti kovasti Rikestä ja Rikke taas hoiti mielellään parhaimman ystävänsä lasta. Välillä Rikkeä harmitti Even ja Maxin tilanne. Mitään uutta ei ollut kuulunut taas moneen viikkoon, poliisit junnasivat tutkimuksissa paikoillaan. Toivottavasti Max ja Eve olisivat kunnossa.


Rikke nosti Melinan korkealle ilmaan ja ilmeili tytölle hassusti, saaden tämän kikattamaan iloisesti. Samassa Inke tuli makuuhuoneesta toinen kaksosista sylissään. Kohta varmaan heräisi toinenkin, Rikke ajatteli ja laski Melinan maahan.


Melina kitisi hiukan Riken laskiessa hänet lattialle. Rikke silitti tytön hiuksia ja antoi tälle monta suukkoa. Tyttönen tyytyi niihin ja jäi ihmetellen istumaan lattialle, Riken mennessä auttamaan Inkeliinaa vauvanhoidossa.


Kumpikin vauva oli kova hotkimaan maitoa ja nytkin piti välillä pitää taukoja, ettei pienen masu tulisi kipeäksi.  Inkeliina oli jo syöttänyt toisen vauvan ja tyttö odotti kehdossa kylpyä.


Sillä aikaa, kun Inkeliina laittoi ruokaa ja kattoi pöytää, Rikke kylvetti kummatkin vauvat. Pikkuiset pitivät kylpemisestä ja roiskivat vettä innoissaan. Pian kumpikin vauva potkiskeli tyytyväisenä kehdossaan puhtaana ja kuivissa vaatteissa.


Inkeliina kattoi pöytää ajatusten vaeltaessa. Siitä oli pitkä aika, kun he olivat kuulleet jotain jengistä. Wille osasi pakoilla poliiseja niin halutessaan ja ketään jengiläistä ei oltu vielä tavoitettu. Toivottavasti Eve ja Max pääsevät pois ennekuin jotain kamalaa sattuu, Inkeliina ajatteli.


Melina oli kontannut keittiöön ja kitisi nyt syöttötuolin vieressä. Inkeliina nosti tytön tuoliin ja haki tälle syötävää. Tyttö tunki kätensä lautaselle ja laittoi sieltä paloja suuhunsa. Inkeä hymyilytti Melinan touhut.


Makuuhuoneessa Rikke oli vaihtanut vielä kaksosille kuivat vaipat ja laittoi näitä nyt nukkumaan. Adalmiina haukotteli leveästi ja Rikke hymyili hellästi tyttärelleen. Aaron nukkui jo rauhallisesti, Adalmiinakin nukahtaisi varmaan pian.


Syötyään Inkeliina oli pukenut Melinalle ulkovaatteet ja vei tytön ulos lunta ihmettelemään. Lunta oli pihalla isoina kinoksina. Inke laski Melinan varovasti alas. Oli pitkästä aikaa sateeton ja tyyni päivä.


Rikkekin tuli pihalle kaksosten nukahdettua ja yhdessä Inken kanssa he alkoivat tehdä lumiukkoa pihan piristykseksi. Melina seisoi kauempana ihmeissään ja kummasteli kinoksia.


Pikkuhiljaa Melina rohkaistui ja istui hankeen. Pian tyttönen heittelikin lunta päälleen ja ympärilleen. Väillä jotain nokareita eksyi suuhunkin. Pihalla kaikuivat tytön iloiset kiljahdukset.


Lumiukko oli viimeistelyä vailla. Rikke oli kaivanut komerosta edellisvuotisen uudenvuoden hatun ja porkkanan ja laittoi niitä innoissaan paikoilleen.
-          -Ei siitä, nyt ihan perinteisen näköinen ukko tullut, Inkeliina sanoi arvioiden.
-          -Hyvä se on, onpahan ainakin erilainen, Rikke vastasi häkeltymättä.


Melina istui hangessa ja oli yltä päältä lumessa. Tyttö oikein nautti lumen heittämisestä ja pöllytti sitä kunnolla.


Rikke veti lumiukon takana Inken lähelleen ja virnisti tälle hurmaavasti.
 -Sä olet niin suloinen, kaunokainen, Rikke sanoi. Ja mä rakastan sua järjettömästi.
Inke naurahti pienesti miehensä sanoille ja pujotti kätensä tämän takin alle lämpimään.


Rikke suuteli Inkeä keskellä pihaa, muiden katseista välittämättä. Edeltävät kuukaudet olivat olleet kiireisiä lasten takia, eikä kahdenkeskistä aikaa ollut paljoa jäänyt. Inkeliina vastasi mielellään suudelmaan ja tunsi lämpiävänsä varpaita myöten.


Pian kaksoset heräisivät ja Rikke lähti huokaisten sisälle. Inkeliina haki syliinsä Melinan, joka protestoi hiukan sisälle lähtemistä. Lumiukon katselu kuitenkin hiljensi tytön. Melina haukotteli makeasti, päiväuniaika oli lähellä.

********************


Rikke oli juuri lopettamassa puhelua, kun ovikello soi.
-Joku on ovella, Rikke sanoi luuriin. Tulkaa sitten pian Ingan kanssa käymään, Inkeliina jo kaipaili teitä.
Nestori lupasi tulla mahdollisimman pian ja lopetti puhelun. Rikke riensi avaamaan ovea.


Kuistilla kahdet jalat odottelivat kylmissään, että pääsisivät jo sisään. Toiset jalat tärisivät hiukan jännityksestä. Mies laski kätensä rauhoittavasti edessään seisovan naisen olkapäälle.


Rikke avasi oven ja katsahti tulijoihin. Nainen oli iloisen ja pirteän näköinen, ehkä vähän nuorempi häntä. Mies taas pysytteli taustalla mutta vaikutti ihan mukavalta. Ainakin hän hymyili hiukan. Rikke katsoi tarkemmin naiseen ja miehen suu aukesi hiukan hämmästyksestä. Naisella oli täsmälleen samanlaiset silmät kuin hänelläkin.


-Onhan tämä Mansikkaojien talo? nainen kysyi hiukan ulkomaalaisesti korostaen.
- On.Mä olen Christer, kukas te olette?  Rikke kysyi epäilevänä.
Nainen näytti huokaisevan helpotuksesta ja veti sitten henkeä esitelläkseen itsensä.


-Minä olen Cajsa, nainen sanoi hiukan epäröiden. Cajsa Rekijoki, nainen jatkoi hiukan painokkaammin.
Rikeltä meni hetki tajuta minkä sukunimen nainen oli sanonut. Rekijoki, sanoiko nainen todella Rekijoki.
Nainen ei odotellut Riken vastausta vaan jatkoi selittämistä.


-Olen siis Cajsa, sinun pikkusiskosi. Olen asunut tähän asti ulkomailla mutta nyt tilanteen muututtua päätin lähteä etsimään sukuani. Takana seisoo minun aviomieheni, Jake Black.
Rikke oli edelleen, kuin puulla päähän lyöty eikä saanut sanaa suustaan.
-Mulla on paljon kerrottavaa ja kyseltävää, joten voidaanko me tulla sisään ? Cajsa kysyi väristen hiukan kylmästä.


-Joo toki, Rikke sai hämmästykseltään änkytetyksi.
Cajsa ja Jake astuivat sisälle. Inkeliina seisoi Aaron sylissään ja katseli ihmeissään tulijoita.
-Tässä on mun sisko, Rikke sanoi itsekin vielä hämmästyneenä, ja sen mies.
Inkeliina meinasi pudottaa vauvan hämmästyksestä ja häntä huimaisi. Riken sisko, mistä se oli tänne tiennyt tulla? He olivat olleet siinä luulossa, että kaikki muut Rekijoet olivat kuolleet tai kadoksissa.


-Cajsa Rekijoki ja tuolta tulee mieheni Jake Black, Cajsa esitteli itsensä vielä Inkelle. Ihana talo teillä, mukavan vanhanaikainen ja ihanasti sisustettu.
Inkeliina huomasi, että nainen puhui hieman ulkomaalaisittain korostaen. Ja Jake ei taas ollut sanonut vielä mitään, ehkä mies puhui vain Simeriikkaa?


      Rikke kutsui tulijat pöydän ääreen istumaan ja istui itsekin kuuntelemaan vieraiden kertomusta.
-Niin siis, Cajsa aloitti. Olen todella sinun pikkusisaresi. Äitini on Lisa ja isäni Jere. Olen asunut kaikki nämä vuodet Simeriikassa, enkä tiennyt olemassaolostasi aikaisemmin.  Äidin kuoltua äkillisesti, löysin hänen papereistaan, kuvan sinusta ja syntymätodistuksesi. Mukana oli myös orpokodin papereita. Kaikki paperit olivat hyvässä tallessa ja hiukan läiskikkäitä, ilmeisesti äiti oli itkenyt jonkin verran niitä katsellessaan.


Cajsan sanat tunkeutuivat hitaasti Riken tajuntaan. Mitä Cajsa olikaan maininnut äidistä?
-Siis onko äitimme kuollut? Rikke kysyi hiukan haikeasti.
-Valitettavasti äiti kuoli äkillisesti noin vuosi sitten, Cajsa sanoi. Ja isä kuoli vakavaan sairauteen jo muutama vuosi sitten, Cajsa jatkoi hiukan tukahtuneella äänellä.
Pöytään laskeutui hiljaisuus ja Cajsan sanat jäivät kaikumaan kaikkien mieleen.


-Mutta, Cajsa jatkoi sitten reippaammin. Minä ja Jake olemme ostaneet tästä läheltä talon ja aiomme muuttaa sinne pikimmiten. Haluan olla lähellä veljeäni nyt, kaikkien menetettyjen vuosien jälkeen.


Rikke istui pitkään vielä juttelemassa siskonsa kanssa. Kumpikin kyseli toisiltaan kaikkea mahdollista. Oli paljon aukkoja paikattavana, paljon kysymyksiä kysyttävänä. 


Illan aikana selvisi, että Jakella ja Cajsalla oli kaksi lasta, kaksospojat Carl ja Chris. Inkeliina kertoi heilläkin olevan kaksoset ja lisäksi Inke kertoi Melinasta.


Lopulta Cajsan ja Jaken oli pakko lähteä sillä heidän muuttokuormansa tulisi aamulla ja talossa pitäisi vielä siivota sitä ennen. Rikke nousi pöydästä halatakseen siskoaan. Tunteet myllersivät miehen mielessä, oli paljastunut niin paljon uutta tietoa.


-Ihanaa, kun löysin sinut, Cajsa sanoi halatessaan veljeään. Käsittämätöntä, ettei äiti kertonut sinusta mitään.
-No, mäkään en tiennyt susta, joten tasoissa ollaan, Rikke naurahti ja rutisti siskoaan lujasti.


Cajsa puki takin päälleen ja Jake seurasi vaimonsa perässä. Rikke ja Inkeliina jäivät hiukan sekavassa olotilassa katselemaan parin perään. Aaronin nälkäinen kitinä herätti kummatkin takaisin ajatuksistaan ja Rikke lähti lämmittämään maitoa pojalle.


Adalmiinakin oli herännyt ja Inkeliina kylvetti tyttöä. Myös Melina oli hereillä ja leikki nallensa kanssa, odotellessaan omaa iltakylpyään. Lapset olivat kuitenkin väsyneitä ja nukahtivat pian uudelleen.


Inkeliina ja Rikke istuivat vielä kauan sohvalla jutellen ennen kuin väsymys painoi silmiä kiinni ja oli pakko mennä nukkumaan.  Inkeliina oli onnellinen miehensä puolesta ja samalla tyytyväinen, että sai tietää Lisan kohtalon. Hetkeksi Inken mieleen nousi Ilse, olihan Lisa kuitenkin tämän lapsenlapsi. Ehkä Frida voisi toimittaa viestin Ilselle?

*********


Päivät kuluivat ja menivät nopeasti lasten kanssa touhutessa. Melinan kävelyharjoitukset sujuivat hienosti ja tyttönen sanoi jo muutamia sanojakin ja pikku lauseita. Melina piti kyllä Inkeliinastakin mutta Rikke oli tytölle kaikkein tärkein ja läheisin. Riken syli oli Melinan ehdoton lempipaikka.


Niinpä Inke ja Rikke jakoivat lastenhoidon niin, että Melina sai olla mahdollisimman paljon Riken kanssa. Rikke vei mielellään tytön nukkumaan ja vietti tämän kanssa aikaa.


Rikke laski Melinan sänkyyn ja silitti tytön päätä. Kaksoset nukkuivat jo omissa kehdoissaan.
-Meli ei nutu, Melina sanoi unisena, leveästi haukotellen.
-Kyllä nyt pitää nukkua, Rikke sanoi hymyillen ja suukotti vielä tyttöä muutaman kerran.
Melina antoi periksi ja painoi päänsä tyynyyn, nukahtaen melkein heti.


Rikke istui ajatuksissaan syömässä vielä myöhäistä iltapalaa. Vaikka päivät olivat kiireisiä, niin mieleen muistui usein Max ja Eve. Melina täyttäisi jo kohta kaksi vuotta, eikä vielä tiennyt oikeista vanhemmistaan juuri mitään. Olivat he Inkeliinan kanssa näyttäneet valokuvia mutta ei tyttönen vielä oikein ymmärtänyt.


Inkeliina oli samoissa ajatuksissa tehdessään leipää. Oli niin väärin, ettei Eve nähnyt oman tyttärensä kasvua ja kehitystä. Ei nähnyt Melinan ensiaskelia eikä kuullut tämän ensimmäisiä sanoja. Inkeliinan silmännurkkia kuumotti ja hän huokasi surullisesti. Miksi poliisit eivät tehneet mitään ja mitä yleensä siskolle edes kuului? Paljon kysymyksiä, eikä niihin ollut vastauksia.

*********


Vihdoin saapui joulu Mansikkaojille. Talo oli koristettu kauniiksi ja joulukuusikin oli hankittu olohuoneen nurkkaan. Keittiössä tuoksuivat jouluruoat ja pihaankin oli koristeltu kuusi.


Melina oli innoissaan kaikista värikkäistä laatikoista ja lahjapapereista. He olivat juuri syöneet ja oli pakettien avaamisen aika. Suurin osa lahjoista olikin Melinalle ja kaksosille mutta kyllä Rikelle ja Inkellekin muutama paketti oli.


Rikke ja Inke istuivat sohvalla ja katselivat hymyillen Melinaa, joka rapisteli lahjojen kimpussa. Kaksoset olivat jo nukkumassa, pienet eivät vielä lahjoista niin ymmärtäneet. Kummatkin olivat kuitenkin jaksaneet muutaman paketin tutkia ja maistella.


Rikke seisoi olohuoneessa nauttien hiljaisuudesta. Kaikki lapset nukkuivat vihdoin rauhallisesti. Rikke käänsi päätään askelten suuntaan ja hymyili vaimolleen pienesti.


Rikke otti muutaman harppauksen ja kaappasi Inken syliinsä.
-Hyvää joulua, kaunokainen, Rikke sanoi hellästi. Tiedätkös, minkä alla me juuri seistään?
-Hyvää joulua sullekin, Inkeliina vastasi nauraen ja katsahti sitten kattoon.
Katosta roikkui misteli. Ilmeisesti Rikke oli sen sinne ripustanut ja aikoi nyt selvästi käyttää sitä hyväkseen.


-Me ollaan mistelin alla ja mä aion nyt suudella sua, Rikke sanoi käheästi avaten samalla Inken paidan nappeja.
Miehen äänensävy sai Inkeliinan vatsanpohjan kihelmöimään ja vartalon jännitymään.


Inkeliina värähti odotuksesta ja tunsi miehen hengityksen kasvoillaan. Rikke painoi huulensa Inken huulia vasten ja suuteli vaimoaan, riisuen samalla tämän paidan. Seuraavan suudelman aikana loputkin vaatteet lensivät lattialle yhtenä sekamelskana.


Pian Inkeliina istuikin sohvalla Riken sylissä vain alushousut päällään ja miehen vahvat käsivarret ympärillään. Kumpikin oli malttamaton ja kärsimätön, molemmat halusivat taas tuntea toisen kosketuksen ja suudelmat.


Edellisestä kerrasta oli liian kauan aikaa.

***********


Joulu jäi taakse ja vuosikin vaihtui. Pikkuhiljaa kevät kurkisteli talven takaa. Eveliinasta ja Maxista ei kukaan tiennyt mitään ja huoli muiden mielessä vain kasvoi. Tänään olisi kuitenkin iloinen päivä, sillä kaksoset täyttäisivät vuoden.


-Tule nyt sieltä, Nestori sanoi ottaen Ingaa kädestä. Muut odottavat.
Nestori veti naisen kädestä keittiön pöydän luokse, missä muut jo odottivat. Inga jäi usein ajatuksiinsa ja saattoi olla poissaoleva pitkän aikaa. Eveliinan täydellinen katoaminen oli naiselle melkein liikaa. Olihan kyseessä kuitenkin oma tytär.


Inkeliina ja Rikke odottivat, että vieraat asettuisivat paikoilleen. Kummallekin lapselle oli hankittu oma kakku mutta Nestori ja Inga olivat ainoat vieraat. Inkeliina tunsi kuitenkin erään tietyn henkilön läsnäolon vaikka ei nähnytkään juuri häntä.


Nestorin ja Ingan valmistautuessa puhaltamaan torveen ja laulamaan onnittelulaulua, huoneen nurkasta lipui esiin valkoinen hahmo. Inke tunsi Fridan läsnäolon, vaikka oli selin naiseen ja hymyili pienesti. Tietysti Frida oli paikalla hänen lastensa syntymäpäivillä. Inkeliina arvasi, että jompikumpi kaksosista saisi tänään oman suojelijan.


Torvet törähtivät ja laulu raikui. Nestori oli aidosti innoissaan lastenlastensa synttäreistä mutta Inga oli taas unohtunut ajatuksiinsa.


Viimein Ingakin havahtui ja osallistui ilonpitoon. Inkeliina piti Adalmiinaa lähellä kakkua ja puhaltaisi kynttilät tämän kanssa. Rikke piti Aaronia sylissään toisella puolen pöytää.


Viimein laulu loppui ja oli aika puhaltaa kynttilät. Kaksoset katsoivat kynttilöitä ihmetellen ja nauroivat niiden sammuessa. Inkeliina ja Rikke veivät lapset olohuoneeseen Melinan seuraksi ja istuivat sitten pöytään.


Puhe kääntyi pian kakunsyönnin jälkeen Eveliinaan ja tilannetta pohdittiin monelta kantilta. Pohdinta ei kuitenkaan johtanut minnekään, sillä kukaan ei tiennyt mitään ratkaisevaa tapauksesta. Frida oli vielä paikalla seuraamassa ja hymyili silmää vinkaten Inkelle.


Nyt oli aika, Frida päätti. Inkeliina vanhempineen istuisi juttelemassa vielä hyvän tovin. He ehtisivät tehdä kaiken sillä aikaa. Frida keskittyi ja kutsui poikaansa. Tämän oli määrä aloittaa suojelutehtävänsä tänään.


Melina leikki olohuoneessa leluillaan ja kuunteli keittiöstä kantautuvaa puhetta. Ksylofoni vie kuitenkin voiton aikuisten tylsistä jutuista ja tyttönen nauroi aina uuden äänen tullessa soittimesta.  Melina ei huomannut kahden hahmon ilmestymistä olohuoneeseen ja niin oli tarkoituskin.


Kahdet jalat pysähtyivät leikkikehän eteen. Kaksoset leikkivät keskittyneesti leluillaan eivätkä vielä huomanneet mitään.
-Oletko valmis, Frida kysyi vieressään seisovalta pojalta.
Poika nyökkäsi vastaukseksi  ja jäi katsomaan äitiään jännittyneesti.


Adalmiina huomasi jotain kiinnostavaa leikkikehän ulkopuolella. Veli ei näyttänyt huomaavaan asiaa mutta Ada tarkensi katsettaan ja näki pojan seisovan leikkikehän vieressä.  Poika katsoi takaisin Adalmiinaan ja hymyili tytölle hermostuneesti.


Frida nosti kaksoset pois leikkikehästä ja meni sivummalle odottamaan. Adalmiina lähti heti konttaamaan kohti suojelijaansa, niin kuin pitikin.
-Äiti mitä mä nyt teen?, kuului arka kysymys .
-Esittelet itsesi, Frida sanoi.


Florian haroi hermostuneena hiuksiaan, Tuntui tyhmältä esitellä itsensä jollekin taaperolle.
-Äh, no mä olen Florian, poika sanoi sitten osoittaen sanansa Adalmiinalle. Olen sun suojelija ja pidän susta huolta.


Adalmiina oli kontannut Florianin viereen ja nosti katseensa ylös. Florianista tuntui, että tyttö tajusi mistä puhuttiin ja muistaisi tämän myöhemmin. Florian toivoi niin, sillä tämän tapaamisen tarkoitus oli tutustua. Näin Adalmiina ei ehkä pelästyisi niin kovin , kun he seuraavan kerran tapaisivat. Tosin se tapahtuisi vasta, kun Ada olisi muutaman vuoden vanhempi.


-Hyvinhän se meni, Frida naurahti. Sinä suoriuduit hienosti, yhteys teidän välille on nyt luotu ja se helpottaa tehtävääsi.
Florian oli mielissään äitinsä kehuista mutta samalla huolissaan hiukan tulevaisuudesta. Hän ei tarkkaan tiennyt mitä tulisi kokemaan tehtävässään mutta helppoa se ei varmasti tulisi olemaan.


-Meidän on aika lähteä, Frida sanoi ja muuttui läpinäkyväksi. Florian katsoi äitiään ja siirsi sitten katseensa vielä Adalmiinaan. Poika vilkutti Adalle ja keskittyi sitten muuttamaan itsensä läpinäkyväksi. Hän ei vielä osannut sitä niin hyvin kuin Frida, joten asia vaati häneltä enemmän keskittymistä.


Adalmiina nauroi ihmeissään, kun mukava poika muuttui läpinäkyväksi hänen silmiensä edessä. Tyttö kikatti vielä pitkään tapahtumalle ja ymmärsi jossain sisimmässään tämän päivän tapahtumien olevan tärkeitä.


Florian katsahti äitiään ja tarttui tätä kädestä. Äiti osasi siirtyä paikasta toiseen kävelemättä ja sitä taitoa Florian ei vielä osannut. Frida keskittyi hetken verran ja pian olohuone oli tyhjä. Melina ja Aaron leikkivät rauhallisesti ja Adalmiina tuijotti tyhjyyteen vieläkin naureskellen.


Inga ja Nestori halusivat vielä viettää hetken lasten kanssa, ennekuin lähtisivät. Melina kinusi heti mumminsa syliin ja Inga silitti tytön päätä ja nosti tämän syliinsä.


Aaron halusi myös huomiota ja seuraavaksi mummi leikki pojan kanssa. Inga kutitti poikaa kyljistä ja Aaron kikatti onnessaan ja kiemurteli kutituksista. Inga piti kaikista lapsenlapsistaan hyvin paljon ja he vierailivatkin usein lapsia katsomassa.


Melina tahtoi myös vaarin syliin ja Nestori pitikin tyttö hetken sylissään ja leikki tämän kanssa. Sitten mies laski Melinan lattialle, heidän pitäisi kohta lähteä. Ilmarin lapsenvahti pitäisi mennä päästämään kotiin.


-Eiköhän me nyt lähdetä, Nestori sanoi Ingalle.
Inga nyökkäsi vastaukseksi. Vieraat kiittivät mukavista juhlista ja siirtyivät eteiseen. Inkeliina meni saattamaan vanhempiaan. Rikke jäi vielä huolehtimaan lasten iltatoimista.


Rikke halasi kumpaakin ja antoi molemmille lapsille iltasuukot. Sitten hän vei kummatkin sänkyihinsä ja kaksoset nukahtivatkin melkein heti. Inkeliina toi hetken kuluttua Melinan nukkumaan.


Pian kaikki talossa nukkuivat. Kaksoset omissa sängyissään ja Melina omassaan. Joku oli kuitenkin vielä hereillä. Inkeliina istui levottomana olohuoneessa. Koko illan häntä oli vaivannut kumman levoton olo, ikään kuin jotain suurempaa olisi tapahtumassa. Hetken kuluttua Inkeliina lähti kuitenkin nukkumaan mutta uni oli tällä kertaa kaikkea muuta kuin rauhallista.

*********

Epilogi:


Eveliina katseli ulos ikkunasta. Ulkona oli pimeää ja synkkää. Even mielialakin oli synkkä. Hän oli juuri saanut tietää olevansa uudestaan raskaana ja jo niin pitkällä ettei keskeyttäminen ollut mahdollista. Willekin oli vahtinut heitä niin tarkoin, että sopivaa hetkeä pakenemiseen ei ollut tullut.


Max käveli ikkunan luokse miettien samaa asiaa. Kohta pitäisi tehdä jotakin, vauva ei voisi kasvaa näissä oloissa. Huoli puristi Maxin sydäntä, miten he tästä selviäisivät?


Eveliina huokasi syvään ja Max kietoi kätensä vaimonsa ympärille. He nojasivat toisiaan vasten, kummatkin hiljaisina ajatuksissaan. Max rutisti Eveliinaa lohduttaen.
-Kyllä me vielä tästä selvitään, mä lupaan sen, Max kuiskasi ja rutisti Eveliinaa uudestaan.


Eve kääntyi ympäri ja kietoi kätensä miehensä kaulaan. Suudelma oli hieman epätoivoinen ja kaipaava mutta muuttui pian hellemmäksi. Max piti vaimoaan vielä kauan sylissään, ennen kuin joutui lähtemään olohuoneeseen Willen kutsuessa.


Eve jäi vielä katselemaan ulos ikkunasta mutta nyt näkymä oli muuttunut. Eveliinan mielestä maisemassa oli nyt jotain uhkaavaa ja pelottavaa. Ja aivan varmasti puiden katveessa liikkui joku, joka ei halunnut tulla vielä nähdyksi. Eveliina värähti pelosta ja koetti tarkentaa katsettaan puiden katveeseen, mitään ei kuitenkaan näkynyt, vielä.

**********

Se oli siinä ;) Vähän inhottavaa kohtaan katkaisin, mutta... 
Eli Adalmiinasta tuli perijä :) ja Florianista suojelija. Mutta olen kyllä suunnittellut mukavat juonenkäänteet seuraavalle sukupolvelle. Ensi osassa selviää lisää Evestä ja kymppiosa päättää tämän sukupolven seikkailut. 
Sitten vain kommenttia kirjoittamaan ;) 
Tähan osaan muokkasin muutamaa kuvaa aika paljon, toivottavasti tulos miellytti :) 

Ekstrakuvia tuli taas iso kasa, tässä niitä: 

 Kaikenlaiset kommentit ovat ihania, kuin karkkia :)


31 kommenttia:

 1. Ihana osa! :D Maxin ja Even tilanne on aika kinkkinen, jännityksestä täristen odottelen, että miten niiden käy ;s
  Jotenkin arvasin, että Adalmiina saa suojelian, kivaa nähdä mitä toinen sukupolvi saa aikaan :---)

  VastaaPoista
 2. Jahuu, oisinko jopa toinen? :D Yleensä pidän häntäpäätä, mutta nyt kipaisin heti lukaisemaan osaasi.
  Jee, kuulemme siis Florianista vielä lisää, poika on niin sympaattinen. Ja uskon, että Adalmiinasta tulee hyvä perijä. Hieman mietin, mitä oletkaan mahtanut kaavailla juonenkäänteiksi, mutta eiköhän se selviä aikanaan.
  Nähtiin Eveä ja Maxiakin pitkästä aikaa, hyvä tietää, että he ovat vielä elossa. Ja ehkä he vielä jossain vaiheessa pääsevät pakoon julmaa jengiä.
  Sööttejä lapsia ja lisää sukuakin nähtiin. Hieno juttu, että Riken sisko löysi veljensä ja mies sai tietää lisää perheestään.
  Hmm... sanoit tuolla, että kymppiosa päättää tämän sukupolven jutut, mutta et kai sentään mene heitä tappamaan heti kun seuraava sukupolvi on saatu teiniyteen :D Toivon mukaan et.
  Jään odottamaan seuraavaa osaa, jos Eve ja Max pääsisivät viimein pois vankilaoloistaan.

  VastaaPoista
 3. Kolmas!!! :D Kyllä on jännää Maxilla ja Evellä.. :o Mistä muuten ton aika lopussa synttäreitään viettävän taaperon pitkät saparot ovat? :) Jatkoa odottelen oikein innolla! =D

  VastaaPoista
 4. Suloisia Adalmiina ja Aaron ♥
  Oo, mulla meni hetken aikaa muistaa, että Rekijoet ovat jotain sukua Rikelle (ja että pojan oikea nimi on Christer). Onneksi Rikke sai sentään tietää sukulaisistaan, ettei Cajsa vain jättänyt velipoikaa etsimättä. Mukavalta vaikuttaa Riken sisko.
  Joulukohta oli ihana, ehkä miekin kohta hyväksyn sen joulun tulon... ;) Pakettien maistelu nosti hymyn huulille.
  Hii, mietinkin olisiko se Florian vai Fabian joka saisi suojeltavan ja Florianhan se oli. Piti ihan tarkistaa Frida-ekstrasta kumpi näyttikään kummalta. Pidän ehkä jopa Florianista hieman enemmän, joten tykkäsin tästä päätöksestä. Hienoja olivat nuo "ensitapaamisen" kuvat ;)
  Naa, cliffhangerit on juuri kamalia ja ihania eli kamalan ihania :D Lopusta tuli etäisesti mieleen Gary Mooren Over The Hills And Far Away, varsinkin sen kaksi säkeistöä:

  "Over the hills and far away
  He swears he will return one day
  As sure as the river reach the sea
  Back in his arms is where she'll be

  Over the hills and far away
  She prays he will return one day
  As sure as the rivers reach the seas
  Back in her arms is where he'll be"

  Tosin saattaa vain johtua siitä, että popitin sitä loppukohtausta lukiessani :)

  Ekstrakuvia oli jälleen kiva katsella, tykkäsin varsinkin niistä joissa näkyi Eveliina tai Florian.
  Oikein jännittävä tunnelma oli, varsinkin tuossa loppupuolella osaa ;D Sain tästä peli-innon ;)

  VastaaPoista
 5. Jee, uusi osa!<3
  Ihana, kiva kun Riken sisko kävi näyttäytymässä. Näyttää muuten ihan Thealta.;0
  Kaksosista tuli tosi suloisia, kiva kun Florian on Adalmiinan suojelija.:)
  Ihana lumipiru muuten!:)
  En nyt ehdi kommentoimaan pitkästi, kokeisiin luku odottaa...
  Kiitos ihanasta lukuhetkestä taas!
  Antaa potkua kouluasioiden lukemiseen!:)

  VastaaPoista
 6. Suklaasydän
  (joka ei edelleenkään osaa kommentoida tänne muuten kuin anonyyminä...) Mukavaa kun Adalmiina sai suojelijan, jotenkin pidän vain hänestä enemmän kuin Aaronista :) Kiva kun Rikkekin sai tutustua sukulaisiinsa, toivottavasti Riken siskoa nähdään vielä joskus. Eve ja Max raukat, pääsisivätpä jo pois, vauvakin tulossa! Oli kyllä kiva nähdä pikästä aikaa Eveä ja Maxia :)

  VastaaPoista
 7. Aivan ihana osa, kuten aina ;)!
  Tuli niin leijaileva tunnelma joulun ja juhlien myötä, ettei meinaa tulla mieleen mitään mitä sanoa. Yritän kuitenkin muistella mitä mielessä liikkui!

  Lempikuvani oli ehdottomasti: http://1.bp.blogspot.com/-RHfXcUxevBk/Ts1ATRrGt9I/AAAAAAAAMgM/lgCSXtJYqOE/s1600/kuva702.jpg.
  Se hyppäsi silmilleni, jo katsellessani ennakko kuviasi :D!

  Hienosti kuvattu tuo Adalmiinan ja Florian ensikohtaaminen. En yhtään ihmettele, jos Florian oudoksui esittäytymistään pikku taaperolle. Varmaan tuntuisi hullulta. Toivottavasti poika oppii nopeasti liikkumaan kuten äitinsä, paikasta toiseen vain ajatuksen voimalla! Saakohan Inke tavata Adalmiinan suojeliaa?

  Asuuko muuten Eveliina ja Max Mansikkaojien talossa? Ajattelinkin, kun katselin noita extra-kuvia, ettet voisi olla niin julma, että pitäisit vanhemmat erossa lapsistaan :D ! Mukava tietää, että saavat oikeasti olla kuitenkin Melinan kanssa. Ihana kuitenkin miten Inke ja Rikke pitävät Melinasta huolta!

  Jään innolla odottamaan seuraavaa osaa! Pidin todella osasta, enemmän kuin sain tähän kirjoitettua!

  VastaaPoista
 8. Kiitokset kaikille jälleen ihanista kommenteista, teette minut super iloiseksi :)
  Sofia:
  Kiitokset kommentista :) Maxin ja Even tilanne on tosiaan aika ongelmainen...

  Tinttis :
  Olit toinen :)Kiva, kun kipaisit :) Florian tosiaan sai suojelijan tehtävänä. Toisen sukupolven hommeleista esimakua tulee kymppiosan lopulla, vähän.
  Eve ja Max ei niin helpolla luovuta...Riken siskon toi tosiaan tietoa Lisasta jonka kohtalo jäi vielä selvittämättä.
  Kymppi päättää ekan sukupolven osuuden mutta en minä nyt simejäni tapa. Olen aivan liian hellämielinen sellaiseen...Rikke, inke ja kumppanit saavat vanheta rauhassa :)
  Kiitokset kommentista :)

  Aamutähti:
  Evellä ja Maxilla on jännät paikat, ensi osassa tiedetään lisää :)
  Katson hiuksen pelistä :) Kiitokset kommentista :)

  Jade Essence:
  Ada ja Aaron on söötteleitä. Aaron näyttää tosi paljon Rikeltä :)
  Ajattelinki, mahtaako kaikki muistaa Riken oikean nimen ja sukunimen, kun niitä ei niin montaa kertaa ole mainittu. Hyvä, kun muistit kuitenkin. Cajsasta kuulla vähän lisää ensi osassa.
  Joulua kuvatessa tuli itsellekin jouluolo :)Mukavaa, että pidit joukukohtauksesta ja suojelijakohtauksesta :)
  Sanat sopii kyllä hyvin osaan. Ihanaa, että sait intoa pelaamiseen osani avulla :)!
  Kiitokset jälleen ihanasta kommentistasi :) niitä on aina mukavaa lukea j odotan aina innolla kommenttejasi:)

  Gooble :
  Jee, uusi kommentti sinulta <3 (oli pakko laittaa tuo :D)
  Kiitokset mukavasta kommentista, aina mukavaa lukea niitä.
  Nuo hiukset tekee Cajsasta paljon Thean näköisen ja niillä on jokunen sama kasvonpiirrekin :)
  Mä en tiedä miksi mun simit tekee usein vain lumipiruja :) En ole tainnut nähdä montaakaan tavallista ukkoa...

  Suklaasydän:
  Cajsaa nähdään vielä ja heidän kaksosiaankin:) Rikke sai viimein selvyyden suvustaan. Even ja Maxin tilanne selviää ensi osassa. Kiitokset jälleen kommentistasi, piristää mieltä :)

  Mesinen :
  Joskus ei meinaa muistaa mitä kaikkea piti kirjoittaa ja olen joskus meinannut laittaa myöhemmin toisen kommentin ;) Mutta hyvä jos muistit jotain :)
  Lumikuva on kyllä hauska. Pidän itsekin sen tunnelmasta ja väreistä :)
  Ihanaa, jos pidit suojelija kohtauksesta. Sen kuvaaminen oli yllättävän vaikeaa, kun Florian ja Ada eivät tunteneet toisiaan ja oli ongelmia mutta hyvä jos kohtaus hieno :) Frida kykenee tosiaan siirtymään ajatuksen voimalla ja eiköhän Florian sen josku myös opi. En ole varma näkeekö Inke koskaan Floriania, sillä suojeltava voi nähdä aina vain omansa mutta katsotaan miten juoni etenee ;)
  Eveliina ja Max asuvat Mansikkaojilla. En voisi olla niin julma, että pitäisin heitä jengin talossa koko ajan. Muutan heidät vain aina kuvauksien ajaksi sinne :) Melina viettää paljonkin aikaa vanhempiensa kanssa, jos en tarvitse tyttöä juuri kuvauksiin.Inke ja Rikke huolehtivat kyllä Melistä esimerkillisesti <3
  Kiitokset jälleen ihanasta kommentistasi, aina piristävää lukea niitä :) Odotan aina innolla kommenttejasi :)

  VastaaPoista
 9. Ihana osa ja todella ihania kuvia. Jään odottamaan seuraavaa osaa innolla.
  Toivottavasti Eve ja Max pääsee vielä nauttimaan elämästään ja lapsistaan, sen sijaan, että pakoilevat koko ajan.

  VastaaPoista
 10. Olipa kiva osa, ainakin kaikilta muilta osin kuin Eveliinan ja Maxin tilanteen. Kiva tuo Fridan poika. :'D Odotan jo innolla, että Adalmiina kasvaa vähän vanhemmaksi. Ainakin muistellen Fridan ja Inkeliinan lapsuuden leikkejä. :')
  Olenpas ruosteessa tämän kommentoinnin kanssa. :'D No, otetaanpa lempikuvaksi tämä: http://3.bp.blogspot.com/-oRjxhf1mgPw/Ts1C7stUCbI/AAAAAAAAM2M/d0Bj0oaV9Qw/s640/kuva1922.jpg
  Pidin kovasti tuosta alusta, pidänhän myös talvesta. Harmi ettei ole lunta vielä Suomessa. :/

  VastaaPoista
 11. Yavannah: Kiitokset mukavasta kommentistasi :) Eiköhän Even ja Maxin elämään jotain muutosta saada...

  trukkis ystäväiseni: Kiitokset kommentistasti, piristvää lukea aina niitä. Kaikenlaista kiemuraa on tosiaan suunniteltuna seuraavalle sukupolvelle :)
  Kuva on kyllä kiva, ihanan jouluinen ja talvinen :)

  VastaaPoista
 12. Oikein hyvä osa, kuvat oli taas tosi onnistuneita. Ihana, kun tässä oli joulutunnelmaakin! Hienon lumipirunkin tekivät, tollasia ne mullakin simsissä aina vaan rakentelee pihat täyteen (Iowat nyt erityisesti) :''D Tavallisia ei näy juuri koskaan... heh. Kiva kohtaus tuo, jossa Florian esitteli itsensä Adalmiinalle, hienosti onnistunut. Sekä myös tuo kohtaus, jossa Riken sisko ilmestyi. :-> Ja nuo lapset ovat kaikki tosi suloisia piirteltään, odotan jo, millaisia heistä tulee, jahka he kasvavat!

  Mukavaa luettavaa kaiken kaikkiaan koko osa, jään odottelemaan jatkoa~

  VastaaPoista
 13. Very, very very good! Siis juu, osa oli oikein täyeläinen tai... Niin no, mukavaa, että Rikkekin löysi perheenjäseniään. Siis Cajsan. Cajsa on muuten aika persoonallinen nimi. Nätti kylläkin. Siitä tulikin mieleen, mistä olet ladannut tuon Cajsan ulkoasun tai päällysvaatteet tai miksi niitä nyt sitten kutsutaankaan? Sen pitkän takin kuitnekin.

  Cajsaa ja tämän perhettä tullaan varmaan vielä näkemään tarinassa, kun nyt muuttivatkin tuohon lähistölle. Nättejä simejä kummatkin.

  Ihana kohtaus tuo missä oli Adalmiina ja Florian! .-> Niin söpö! Ja Florian, ihana poika, rakastuin tuohon 'Äti mitä mä nyt teen?'-juttuun, kun samassa kuvassa poika vielä raapii päätään. Se on mun suosikkikuva muuten!

  Eipä tässä nyt sitten muuta, jään oottlemman jatkoa.

  VastaaPoista
 14. Tykkäsin osasta, tosiaan tapahtumarikas, niinkuin alussa luvattiin. Kuvat olivat hienoja ja simisi kauniita/komeita.
  Jatkoa odotellen.. :D

  VastaaPoista
 15. Ihana osa ja aivan älyttömän söpöjä taaperoita! Osa oli omalla tavallaan jännittävä, mutta sitten toisaaltaan aika perus perheen arkea. Ehkä oikea sana kuvaamaan osaa olisi "monipuolinen".
  Mitenkäs nyt en keksi mitään muuta järkevää kommentoitavaa, mutta jatkoa odottelen :D

  VastaaPoista
 16. Gísli :
  Kiitokset mukavasta kommentistasi :) Ei mullakaan näy noita tavanukkoja pelkkiä tuollaisia outoja :) Kiva, jos kohtauksen olivat onnistuneita , itsellä meinasi mennä hermo tuossa Florian kohtauksessa... :) Mäkin odotan jo innolla millaisia lapsista tulee :) Itse asiassa Melina kasvaa kohta lapseksi, ehkä laitan siitä jotain spoilikuvaa ennen osaa ;)

  GreenPixy:
  Kiitos, kiitos taas ihanasta kommentista :) Mä katson takin pelistä en just muista :) Cajsa pulpahti mieleeni kun simiä tein.Riken oikea nimihän on Christer , joten rimmasi sen kanssa. Cajsaa nähdää joo aina välillä :)
  Florian on kyllä söötti, vaikka muutkin Fridan pojat on :) Kuva oli kyllä sattuva :)

  Odesperate :
  Kiitokset kommentista :) Jatkoa tulee kunhan taas ehtii ja Mansikkaojan simit on kaikki tuollaisia söötteleitä :)

  Ezme:
  Kiitokset kommentista :) OSassa oli tosiaan kaikenlaista tapahtumaa :) Halusin siihen enemmän tuota arkea, kun sitä on aika vähän tässä ollut. Ensi osassa taas sattuu ja tapahtuu ;)

  VastaaPoista
 17. Noin, ehdinpäs tulla lukemaan! .-) Mansikkaojilla vietettiin mukavaa taaperoiden täyttämää arkea. .-D Kova hoitaminen varmaan kolmen lapsen kanssa (tosin ekstra kuvista sain sellaisen käsityksen, että Max ja Eve asuvat samassa talossa), mutta hyvin Inke ja Rikke pärjää. .-)

  Hah, Riken siskon tullessa vierailulle luulin joa Even ja Maxin päässeen Willeltä pakoon, mutta se ei vieläkään ole sitten onnistunut, epilogistakin sen sitten lopuksi näki. .-/ Hämäännyn muuten, kun kutsut Rikkeä Christeriksi. .-D Harmillista, että Cajsalla oli ikäviä uutisia sisarusten vanhemmista. .-< Mutta varmaan hienoa tavata sisko/veli. .-) Aika sattuma myös, että sekä Rikellä ja Inkellä että Cajsalla ja tämän miehellä oli kaksoset. .-D Epäilen, että tämä lapsi lauma tulee yhdessä keksimään vielä kaikenlaista, jos kerran Cajsan piti perheineen muuttaa siihen lähelle. ,-)

  Awws, joulu! .-3 Melina oli suloinen tutkiessaan kuusen alla olevia paketteja. .-) Saisi tuo joulu tulla jo tännekin, haluisin joululomalle ja lahjoja ja kaikkea kivaa. ,-D Mutta vielä pitää odottaa 25 päivää...

  Harmi, ettei Aaronista tullut perijää. .-( Olisi ollut kivaa lukea hänen elämästään enemmänkin tulevaisuudessa, mutta toivon mukaan sinulla on kuitenkin kaikille lapsille omat juonenkäänteet, ettei kukaan jää ulkopuoliseksi. .-)

  -simssiliini-
  (simssiliininsimsseilyt.vuodatus.net)

  VastaaPoista
 18. Simssiliini: Eve ja Max asuvat samassa talossa Melinan kanssa. Mutta tarinassa se ei tokikaan näy.
  Ensi osassa lisää Evestä :) Juu se oli kyllä ihan sattuma, aika kiva tosin :)
  Mäkin pidän joulusta ja odotan jo sitä kovasti :)
  Älä huoli, vaikka Aaronista ei perijää tullut, olen suunnitellut pojalle huisat juonikiemurat :)
  Kiitokset jälleen ihanasta kommentistasi :)

  VastaaPoista
 19. Oi, kiva oli pitkästä aikaa lukea Mansikkaojia. Heti eka kuva oli sellainen jees, taas ihanaa kuvanlaatua luvassa fiilis! Tekstikin oli mukavaa ja kepeää.

  Kuvista vielä, että tämä oli ehdottomasti lempikuvani http://4.bp.blogspot.com/-u51bBbZebCA/Ts1ASXX0BWI/AAAAAAAAMgE/tyC-_nJBWcw/s1600/kuva701.jpg Niin ihanan pinkkiä ja liilaa... Se kohtaus kuvineen on kanssa kiva, kun Inke ja Rikke tekevät lumiukkoa. Ne on niin ihana pari <3

  Osassa tapahtumat eneivät mukavasti, tuli nyt uusi perijä ja hänelle suojelija valittua... Taas pitää todeta, että kiva käänne toi suojelijajuttu :D Toi Riken siskonkin löytyminen oli jännä käänne, mitäköhän sille on jatkoksi... Ja haluan jo nähdä, miten Evelle ja Maxille käy, jänskättää niiden kahden puolesta koko ajan! :<

  Ekstrakuvista se missä Rikke soittaa sitä jotain sähköbassoa on aika hauska :D Kiva kun ekstrakuviakin laitoit.

  Ja sulla on ihan älysöpöjä taaperoita! Äyghfbolp sulan joka kuvassa!

  VastaaPoista
 20. Maroo:
  Oh, kiitokset ihanasta kommentistasi :) Kiva, jos teksti oli mukavaa, itsellä oli aivot täysin jumissa sitä kirjoittaessa ;)
  Kiva, on tuo kuva. Värikäs talvikuva :)Lunta satoi ihan tajuttomasti koko ajan (peli lagi karmeasti) mutta sitten kun loppui niin oli pakko laittaa simit pihalle lumileikkeihin :)
  Mukavaa, jos suojelijat on kivoja.Minustakin ne on kivoja, kauniitakin ovat ;)
  Pyrin tässä kymppiosaan mennessä päättämään kaikki avoimet langat , ainakin melkein. JA Lisan kohtalo jäi avoimeksi joten nyt sekin selvisi. Eveliina ja Max tuntuu olevat monen mielessä, noh ensi osassa sitten selviää taas lisää :)
  Mulla tulee kuvia aina niin järkysti, pitää niitä aina tunkea mukaan :) Niissä lisäksi näkyy Mansikkaojan väen vähän tavallisempi elämä tarina ulkopuolella.
  Kaikki lapset on tosiaan söpöjä, mutta on vanhemmatkin kauniita :)
  Kiitokset kommentista vielä :)

  VastaaPoista
 21. Heipsan, anteeksi taas kesti hetken, ennen kuin pääsin uppoutumaan uuden osasi pariin!

  Ensinnäkin rakastan, siis RAKASTAN, uutta ulkoasuasi! Tuo header- kuva on mitä suloisin!
  Todella mukava osa, pidin siitä, ettei mitään hirvittävän dramaattista tapahtunut (vielä), ja Inke ja Rikke lapsineen pääsivät jatkamaan rauhaisaa perhe-elämää. Kaikki lapset ovat oikein suloisia, Adalmiina on ehkäpä oma suosikkini!

  Suosikkikuvani: http://3.bp.blogspot.com/-oRjxhf1mgPw/Ts1C7stUCbI/AAAAAAAAM2M/d0Bj0oaV9Qw/s1600/kuva1922.jpg
  http://3.bp.blogspot.com/-0EaDxfn8FK0/TtLcpQ9t-LI/AAAAAAAAM-I/q4WUeE1TPY4/s1600/kuva1147-1.jpg
  sekä
  http://4.bp.blogspot.com/-dBxrYshSJ9c/Ts1AJKRKpOI/AAAAAAAAMe8/BtVC5QJu8Wk/s1600/kuva689.jpg

  Ensiosassa varmastikkin sattuu ja tapahtuu, jos se kerta on tämän sukupolven viimeinen! Jännä ajatella, että pian heitetään tälle sukupolvelle hyvästit... Heihin kun on jo ehtinyt kiintyä tarinan edetessä. :)

  Joulun odotusta ja kiitos viihdyttävästä osasta!

  VastaaPoista
 22. paperitahra:
  Eipä tuo haittaa :)
  Minäkin pidän uudesta ulkoasusta. Melina on suorastaan syötävän suloinen :)
  Tässä osassa ei mitään kamalia vielä ollut, ensi osassa sitten enemmän ja jätin kymppiosaankin vielä yhden kiemuran ;)
  Kiitos itsellesi lukemisesta ja kommentoimisesta :)

  VastaaPoista
 23. Ihana osa ja kiva ulkoasu :)
  Hieman rauhallisempi ja leipposampi osa oli nyt. Lapset kaikki ovat todella suloisia. Riken sisko oli aika yllättävää...

  Jatkoa odotan

  VastaaPoista
 24. Tohya: Kiitokset kommentista :) Ensi osassa sitten enemmän taas toimintaa :)

  VastaaPoista
 25. Kaikki kuvat olivat ihania, mutta nuo otokset nukkuvista pienokaisista olivat ihan super suloisia! Ja Melina on myös tosi söpö.

  Kiva, että Evestä ja Maxistakin tuli vähän lisää. Ainakin ovat elossa, vaikkei niillä kovin mukavaa näyttänytkään olevan.

  Tykkäilen kovasti noista suojelijoista. Kiva, että esiintyivät tässäkin osassa. Frida on tosi symppis, etenkin kun hahmoon tutustui paremmin extrassa. Florianista varmaan kuulee vielä lisää. :)

  Talvikuvia katsellessa alkoi taas harmittaa, ettei kolmoseen ole vielä tullut vuodenaikoja. Tai joulua! Nooh, niitä odotellessa. Kakkosessa on niin monia juttuja, joita jäi kaipaamaan.

  VastaaPoista
 26. Isilra: Kiitokset ihanasta kommentistasi :) Melina on kyllä varsin söpö. odotan jo millainen kaunotar tytöstä kasvaa :)
  Samoin Ada ja Aaron ovat söppäniä ♥
  Frida on yksi lemppareistani tarinassa ja ekstraa oli mukava kirjoittaa, kun pääsi Fridan päänsisälle oikein kunnolla :)

  VastaaPoista
 27. Tosi ihana lc : ) löysin tämän vasta nyt ja luin ja toivon, että jatkoa tulisi pain. Sitten kysymys, voisitko linkittää minut? Linkitin sinut : D Kirjoitan kylläkin sims 3 lc:tä..

  VastaaPoista
 28. Korjaus: *pian : D ei siis pain..

  VastaaPoista
 29. Carkki: Ihanaa, saada uusia lukijoita♥ Mukavaa, että löysit tänne:) Jatkoa on tulossa, vielä pari juttua ottamatta. Linkitän toki ja käyn katsomassa sun tarinasi:)

  VastaaPoista
 30. Huh nyt kyllä jäin koukkuun tähän legacyyn :D Luin kaikki osat putkeen läpi! Kuvat on laadukkaita ja tunnelmallisia ja teksti hyvää luettavaa. Jään seuraamaan 8) Noi ekstrakuvat osan lopussa on kiva idea!
  Miten olisi linkitys oman lc:ni kanssa? Alkutekijöissä ollaan vielä (tai no oikeastaan jo seitsemännessä sukupolvessa mutta blogin aloitan vasta nyt :D), jotn virallisia osia ei vielä ole. Vanhan kertausta löytyy kolmen osan verran (: Laitan Mansikkaojat jo omalle listalleni.

  VastaaPoista
 31. Rutted: LInkitys käy tottakai! Ihanaa muutenkin saada uusia lukijoita ♥ Mukavaa, että tykkäsit tästä!Kävinkin jo sivuillasi kurkkimassa ;)

  VastaaPoista

Kiitos kommentista :)

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.