24.1.2012

Ilmari-ekstra

Lyhkäinen ekstra Ilmarista :)  Eveliinan ja Inkeliinan pikkuveljestä Mansikkaojien iltatähdestä.
Ilmaria nähtiin viimeksi vauvana ;)
Osassa vierailee myös muuta väkeä. Kommettia jos jaksatte vielä loppuun kirjoittaa :) Se ilahduttaa :)
**********************


Ilmari leikki huoneessaan mamsterinsa kanssa. Poika rupatteli iloisesti lemmikilleen tätä silittäessään. " Kuule, Mörkö. Sä et taida tietääkään, että mä täytän tänään vuosia." Mörkö vastasi kysymykseen tuijotuksella ja katseli nälkäisesti Ilmarin sormea.


"Oho, sulla taitaa olla nälkä." Ilmari totesi ja laittoi Mörön takaisin häkkiin. Sitten poika kaatoi ruokaa lemmikkinsä kupin täyteen, juhlapäivän kunniaksi. Pitihän Möröllekin saada jotenkin juhlatunnelmaa ja ruoka oli parasta, mitä Mörkö tiesi.


Mörkö riemastuikin suuresta ruokamäärästä niin, että sinkoili pitkän tovin ympäri häkkiään, hiukan mielipuolisen oloisena. Ilmari meinasi jo huolestua, mutta sitten Mörkö rauhoittuikin äkkiä syömään ja kömpi sitten nukkumaan.


Vieraat olivat saapuneet ja alakerrassa tanssittiin. Inkeliina ja Rikke olivat tulleet juhliin Aaronin kanssa. Adalmiina oli jäänyt tällä kertaa kotiin pitämään seuraa Melinalle ja Miskalle, jotka olivat kipeinä.


Eveliina ja Max olivat kuitenkin päässeet paikalle, kiitos lastenvahdin. Pari tanssahtelikin onnessaan, tämä oli lapsivapaa ilta. Edellisestä olikin jo liian kauan. Inga oli aluksi hiukan vierastanut Maxia mutta tottunut sitten äkkiä komeaan vävypoikaansa.


Nestori katseli säätiedotusta maanviljelijöille televisiosta. Pellot Nestori oli vuokrannut jo ajat sitten mutta vanhat tavat istuivat tiukassa. Sohvan vieressä Ilmari supisi salaisuuksia Aaronille. Pojat olivat hyviä kavereita keskenään, vaikka ikäeroa oli parisen vuotta ja he näkivät kohtuullisen  harvoin.


Vihdoin tuli aika puhaltaa kynttilät. Juhlaväki kokoontui keittiöön ja kannustivat kovaäänisesti sankaria. Varsinkin Eveliina ja Inkeliina hihkuivat korvia huumaavasti.


Ilmari otti keuhkot täyteen ilmaa ja puhalsi kynttilät sammuksiin. Vieraat taputtivat ja hurrasivat vielä ja ottivat kukin kakkupalan itselleen. Ilmari söi omansa nopeasti ja toivoi  jo vieraiden lähtevän, että pääsisi pelaamaan uudella käsikonsolillaan.


Ilmari sai vielä ison onnitteluhalauksen kummaltakin siskoltaan. Eveliina moiskautti jopa pari suukkoa pojan poskelle, saaden tämän nolostumaan.


Inkeliina rutisti lujasti pikkuveljeään ja onnitteli tätä vielä. Joskus oli vaikea muistaa, että lähes hänen omien lastensa ikäinen, Ilmari oli hänen pikkuveljensä. Eli Aaronin ja Adalmiinan eno.


Nestori oli vihdoin päättänyt hyväksyä Maxin sukuun ja kaappasi miehen karhumaiseen rutistukseen. Monta vuotta Nestori olikin kyräillyt Maxin seurassa syistä, jotka hän itse vain tiesi. Asia oli harmittanut kovasti Eveliinaa mutta nyt Evekin oli tyytyväinen isänsä päätökseen.


Rikke huokaili jo kärsimättömänä. Tällaista tämä oli aina. Aina, kun sukua oli enemmän koossa niin  halausrumbalta ja olantaputteluilta ei voinut välttyä. Vihdoin kuitenkin kaikki halaukset oli halattu ja vieraat lähtivät kotiin.

*************


"Ilmari, herääpäs jo! Bussi tulee kohta!" Nestori huhuili alakerrasta. Koulubussi tulisi kohta ja poika vaan nukkui. Yläkerrasta kuului pian kolinaa ja vaimeita askelia ja hieman äkäinen vastaus." Joo, joo, ei tartte karjua siellä!" Tuttuja sanoja Nestorille, olihan hän kokenut jo tyttäriensä teini-iät.


Ilmari kiskoi jotain päälleen ja kiiruhti ulos ovesta. Tärkeimmät olivat kai mukana eli reppu ja mp3-soitin.Niitä ilman hän ei jaksaisi koko pitkää koulupäivää.


Poika huikkasi iloiset huomenet kuskille, niinkuin joka aamu ala-asteajoista lähtien. Kuski murahti jotain vastaukseksi mutta hymyili jopa hiukan iloiselle tervehdykselle. Ilmari näki bussin takaosassa kaverinsa ja laahusti heidän seuraansa istumaan.


"Joko se poika meni? Ehtikö se bussiin?" Inga huuteli olohuoneesta Nestorille. "Jo meni, ehti se." kuului keittiöstä lyhyt vastaus. Inga hymyili hiukan ja jatkoi kirjansa lukemista, kohta Nestori huutaisi aamiaiselle. Ehtisi hyvin lukea vielä muutaman luvun.


Ilmari etsi iltapäivällä isäänsä olohuoneesta. Hän oli saanut kohtalaisen vaikeita läksyjä ja tarvitsi isän apua niissä. Nestori oli sohvalla nukkumassa ja Ilmari herätteli varovasti nukkuvan miehen.


"Voitko auttaa mua läksyissä?" poika kysyi hetken kuluttua. Nestori haukotteli ja hieraisi unihiekat silmistään."Tottakai." Yleensä Ilmari ei tarvinnut apua, joten mies auttoi mielellään, kun kerran pyydettiin.


Nestori selitti niin hyvin, kuin osasi ja Ilmari mietti niin, että päässä surisi. Sitten äkkiä hän tajusi ratkaisun. "Siis, noinhan toi menee..Kiitti isä!...Mitä mä oikein ajattelin...?" Ilmari selitti innoissaan ja raapusti vastausta kynä sauhuten.


Läksyt tehtyään Ilmari meni odottelemaan kavereitaan ulos. Fabian, Otso ja Kim tulisivat heille tänään pelaamaan. Odotellessaan Ilmari leikki Tikun kanssa. Nestori oli hankkinut koiran, jokin aika sitten, ihan seuramielessä.


Tikku olikin hauskaa seuraa, silloin kun ei keksinyt kepposia. Nestori oli siirtänyt koiran kouluttamisen Ilmarin harteille ja joskus Tikku oli aika kovapäinen. Nyt kuitenkin koira telmi ja hyppeli innoissaan Ilmarin kanssa.


Kun Tikku oli nuuskinut kaikki Ilmarin kaverit läpi, Fabian oli ehdottanut lumiukon tekemistä ja Ilmari oli suostunut auttamaan. Muut katsoivat vierestä, kaksikon aherrusta. Homma oli heidän mielestään hiukan liian lapsellista ja he lähtivätkin pian sisälle. Ilmarin äidillä oli aina jotain hyvää tarjottavaa keittössä.


Jäädessään kahdestaan Ilmarin kanssa, Fabian rykäisi kurkkunsa selväksi ja kysyi kaveriltaan pitkään mieltä painaneen asian. " Haittaako sua, jos mä pyytäisin sitä rinnakkaisluokan Elsaa elokuviin?" Fabian kyseli taputtaessaan lunta.


"Ei kai. Miksi sä sellaista kysyt? Ei me olla yhdessä enää." Ilmari ilmoitti lyhyesti. " Okei. No sittenhän se käy." Fabian tyytyi toteamaan. Ilmarilla ja Elsalla oli ollut melko pitkä suhde, joka oli jokin aika sitten päättynyt eroon.


"Mennäänkö sisälle, varpaat jäätyy." Ilmari sanoi miettien vieläkin ystävänsä kysymystä. Fabianilla oli tyttöjä melkein joka sormelle ja varpaalle, eikä hän juuri muilta lupia kysellyt. Toisaalta Ilmari oli tyytyväinen, että toinen oli kysynyt, vaikka he eivät Elsan kanssa enää olleetkaan yhdessä. Eikä Fabian kuitenkaan pitkään jaksaisi saman kanssa.


Elsa unohtui mielestä, kun pelikone hurahti käyntiin. Fabian ja Ilmari ottivat mittaa toisistaan vielä uusintaottelussa, muut olivat jo pudonneet kisasta. Otso soitteli taustamusiikkia ja Kim leikitti Mörköä. Mörkö oli jo aika vanha mutta vielä pirteä.


Ottelu päättyi Ilmarin voittoon ja pojat siirtyivät lattialle syömään ja juttelemaan. Enimmäkseen äänessä olivat Ilmari ja Fabian. Fabain kertoi lukuisista treffikommelluksistaan ja muut tyytyivät kuuntelemaan, Ilmarin sanoessa jotain aina väliin.


Ilta kului nopeasti jutellessa ja nauraessa. Sipsipussit vajenivat ja huoneen täytti nauru ja kovaääninen puhe. Pojat olivat pitäneet yhtä ala-asteelta lähtien ja kiusoittelivat toisiaan välillä hyväntahtoisesti ja juttu kulki sulavasti tytöistä jalkapallotreeneihin ja uusimpiin peleihin.


Ovi aukesi ja Inga tuli huoneeseen. "Kello on jo paljon, nyt pitäisi lähteä kotiin. Otson äiti soitti jo ja kyseli missä poika on." Inga sanoi rauhallisesti ja katseli lattialla juttelevaa poikajoukkoa. Otso helahti hieman punaiseksi ilmoituksesta ja muut nauraa räkättivät asialle.


"Ilmari nyt." Inga sanoi hetken kuluttua tiukemalla äänensävyllä, kun mitään ei tapahtunut. "No, okei sitten." Ilmari huokasi tunnistaen äitinsä vaativan äänensävyn, se ei sietäisi mitään vastaanpullikoimista.


Ilmari huikkasi heipat kavereilleen ja Inga lähti johdattamaan poikajoukkoa alakertaan. Ilmari jäi vielä siivoamaan huoneensa lattiaa, Inga oli katsellut aika merkitsevästi tyhjiä sipsipurkkeja ja roskia.


Myöhemmin Ilmari haastoi äitinsä shakkiotteluun. Inga oli taitava pelaaja ja Ilmari voitti harvoin. Tällä kertaa hän oli kuitenkin varma voitostaan ja teki siirtonsa itsevarmasti hymyillen.


"Älä yritäkään, poika pieni. Ei sinä äitiäsi pysty huijaamaan!" Inga naurahti ja teki monimutkaisen siirron ja jätti Ilmarin miettimään siihen vastinetta.


Nestori kirjoitteli kirjaansa, huoneen toisessa nurkassa. Eläkepäivien ratoksi aloitettu kirja oli saanut jonkin verran menestystä ja tekeillä oli nyt jatko-osa. Nestori haroi harmaita hiuksiaan ja raapi otsaansa, miettiessään seuraavia juonenkäänteitä.


Tikku katseli tyytyväisenä ympärilleen ja haukotteli leveästi. Kaikki olivat paikalla, joten voisi hyvin nukkua pienet unoset. Tikku painoi päänsä käpäliensä päälle tyytyväisesti murahtaen ja ummisti pian silmänsä.


***************

Näin rauhallisiin tunnelmiin jätämme nyt Ilmarin ja kumppanit. Ilmaria näkyy jonkin verran tulevissa teini-osissa ja näemme myös Nestoria ja Ingaa. Vanhensin vanhan pariskunnan jo vanhuksiksi, eiväthän he voi olla ikinuoria, kun Inga oli jo yli neljänkympin Ilmarin syntyessä. Ilmari on tässä suunnilleen lukioikäinen.

Ilmarin kavereiden oikeat nimet ovat kadonneet päästäni. Ainoastaan Fabian on oikeasti Fabian. Tunnistitteko pojan ? Arvauksia voi laittaa kommenttilaatikkoon :)
Alla vielä kuva pojasta veljensä kanssa ;)

Jos ehditte lukea etusivua niin tiedätte pelin ongelmasta, jonka toivottavasti selvitin jo. Mutta jouduin muuttamaan Mansikkaojat pois Ilsen talotontilta. Tiistaina-keskiviikkona ilmestyy väliekstraosa (mikä sana) , jossa perheet muuttavat ja lapset kasvavat. Sitten sunnuntaina ilmestyy varsinainen osa 12. Vakooja ;)

Toivottavasti piditte ekstrasta ja kommenttiahan sai laittaa laatikkoon :) Ne ilahduttavat hurjasti !

♥ vupii

Tässä vielä Mansikkaojien uusi talo:) Tarkempi esittely sitten ekstraosassa.11 kommenttia:

 1. Olipa ihana extra. Oli kiva nähdä vähän tätäkin puolta, kun niin paljon on keskitytty kummankin isosiskon elämään ja perheisiin. :)
  Tosin vieläkin odotan mielenkiinnolla, että kukahan tämä mr päätön mahtanee olla ja mitä vielä seuraa kasvavan nuorison elämänpoluille ja mahtaakohan Ilmari saada siitä osansa vaiko ei.
  Olet sinä kyllä todella hyvä kirjoittaja. :)

  VastaaPoista
 2. Jos ihan totta puhutaan, otsikon luettuani ensimmäinen ajatukseni oli: "Ilmari... kuka ihme on Ilmari?" :D Poikaa ei tosissaan ole liialti osissa näkynyt, heh!
  Mielestäni oli oikein suloista, että jopa teini-ikäisenä Ilmari jaksaa viettää aika vanhojen vanhempiensa kanssa, ja totteleekin heitä pahemmin vastaan mukisematta. Osa oli oikein kiva, mukava tietää, mitä tähänkin huusholliin kuuluu!

  ...En oikein vieläkään pääse sen yli, kuinka monta perhettä sinulla on pelailtavana. Kaikki nämä ekstra-osat tms... huh! Hyvä, että saan pelattua edes yhtä perhettä eteenpäin! :D

  Fabian on minulle täysi mysteeri... Ensimmäisenä mieleen tuli, että hän saattaisi olla Repoloiden syntymätönlapsi (ihon väri ja hiusten väri ja koska sinulla on (ainakin muistelisin näin) kaikki perheesi samassa naapurustossa), mutten menisi ihan takuuseen siitä :D Ja eivätkö muiden lasten nimet alkaneet jollain ihan toisella kirjaimellakin?
  Heh! Tällaiset arvausleikit eivät sovi minulle laisinkaan :D

  VastaaPoista
 3. Mukava extra!
  Otsikon luettuani ensimmäinen ajatukseni oli: "Kuka ihmeen Ilmari?", mutta sitten muistuikin mieleen :) Oli mukavaa kuulla tästäkin perheestä hieman lisää, kun muuten ollaan keskitytty Inkeliinan ja Eveliinan elämiin.
  Pidän tavastasi tehdä tarinaa. Viet kaikki langat loppuun asti ja pyörität montaa perhettä samaan aikaan. Oli ihana nähdä miten tässä talossa asiat menivät :D

  Toivottavasti sait ongleman korjattua ja pääset jatkamaan ongelmitta :)

  VastaaPoista
 4. Kiva kun kirjoitit Ilmarista! Hänestä tuli mielestäni tosi erinäköinen kuin siskoistaan.;0
  Ihanan kiltin oloinen poika, jaksaa pelailla vanhempiensa kanssa, eikä paljoa mukissut vastaankaan heille.:)
  Ihan hyvä että kasvatit(öööh... siis vanhennutit?:D) Nestorin ja Ingan, ikinuoria kyllä olisivat olleet pikkuhiljaa...
  Tämä Fabian... Mulla olisi sellainen olo, että hän olisi sen Riken siskon poika, sen Cajsan. Vai oliko se Cajsa...? No mutta sinne päin kuitenkin!:D
  Uuuh! Jatkoa odotellen!

  VastaaPoista
 5. Suklaasydän24.1.2012 17.19

  Mukava kun kirjoitit Ilmarista, en edes melkein muistanut kuka hän oli :)
  Kiltti poika, totteli vanhempiaan :)
  Fabianista en tiedä, mutta luulen että se on jotain sukua Mansikkaojille...

  VastaaPoista
 6. Muah, Mörkö meinaa syödä sormia♥ Alun julhakohta oli söötti, ja tuo kun Rikke huokailee pitkille lähtöseremonioille.
  Hii, tässähän nähdään Fabianiakin! Tottahan mie Florianin veljen tunnistin, hän oli tuo pipopää ;) Kuvat olivat simppeleitä mutta suloisia, vielen dank ekstrasta! ;D

  VastaaPoista
 7. Mukava extra :') Naurahdin tuolle toiselle kuvalle ylhäältäpäin, aika jumbo ruokapaketti verrattuna esim. Ilmarin päähän. Mamsteri itse menisi siihen muutamankin kerran :'---D Joo, taidan olla väsynyt kun se niin sai repeemään ;P Odottelen innolla sitä "väliextraosaa" sekä 12. Vakooja-virallisosaa :-)

  VastaaPoista
 8. Sinä jaksat tehdä hullulla vauhdilla osia, ja välissä on vielä kaikenlaista extraa! .-D Kyllä sinulle saa nostaa hattua ahkeruudesta. .-) Mörkö on ihana eläin! Tykkään katsella, kun mamsut kiipeävät tuolleen kivasti. .-> Ilmaristapa kasvoi hauskan näköinen teini, ja hän sai heti suuren läjän kavereita. .-) Tykkäsin hänen repustaan ja kuulokkeistaan. .-> Jostain syystä minua huvitti, kun Ilmari fanitti reppuaan ja piti sitä selässään läksyjätehdessään ja "leikkiessään" ulkona kaverinsa kanssa. .-D Ihana tuo poikien sipsi-ilta. .-3 Nams, minulla on ehkä myös sipsi-ilta huomenna. .-> Tikkukin on ihana. .--) Tänään kirjoittaessani Puskien osaa, esiintyi Tikku yhdessä kuvassa. .-D Ei kai tässä muuta tällä kertaa, jaan odottelemaan uusia osia. .-)

  t. simssiliini
  (simssiliini.vuodatus.net)

  VastaaPoista
 9. Ah, sun kuvat on oikeasti ihania. Yhdyn edelliseen kirjoittajaan sun osien tekovauhdista :D
  Hyvä osa oli, tykkäsin (:

  P.S Brisbaneilla ensimmäinen osa, unohdin ilmoittaa..

  VastaaPoista
 10. Olipa ihana lukea Mansikka ojien "vanhusten" ja kuopuksen elämästä!
  Olenkin aina joskus miettinyt, että mitäs Ilmari, joten oli oikeasti todella hauska kuulla mitä Ilmarille kuului. Niin ja olisihan se hassua ollut, jos Nestori sekä Ingä enää kovin kauaa nuoria voinut olla, kun parilla on kuitenkin Even ja Inken ikäiset lapset ,)

  Ilmari jatkaa ulkonäkönsä puolesta Mansikkaojien kauniita simejä! Pojasta kasvoi kyllä todella komea kaveri. Niin ja olihan se ihan oikein, että kaveri kysyi Elsasta, jos Ilmarilla ja tällä oli kerta pitkä suhde takana. Tai ainakin näin naispuolisesta näkökulmasta katsottuna..

  Kauhea, kun tuli mielteko sipseihin, kun näin tuon pringles-purkin... Oi joi... Minä, kun olen niin yrittänyt välttää niitä.. Tuota ylimääräistä, kun ei tarvitsisi tulla ;)

  Mörkö oli muuten aivan ihana nimi mamsterille ;) ! Muutenkin pidän kovasti mamstereista ja käytänkin niitä yleensä pelissäni. Mokoma neonvärinen häkki ei vain sopinut oikein keskiaikaan, mutta onneksi nyt löysin recolorin puiseksi :D! Vihtymys juontuu varmaan siitä, että minulla on aikoinaan ollut kolme hamsteria, joskus ammoisessa teini-iässä...

  Fabianista en kyllä tiedä ollenkaan... Yrintin muistella Andersenien lasten nimiä ja sitten muita tarinoitasi, mutta ei nyt oikein kolahda kohdalleen ajatuksissa... Ehkä kerrot sen sitten meillä myöhemmin. :D

  Jään odottelemaan innolla Inken ja Riken uutta taloa. Toivottavasti ongelma katoaa... Mutta W7 osaa kyllä temppuilla... Itselläni on samat ladattavat vanhassa koneessa ja nyt uudessa, ja vanha ei tökkinyt, mutta uusi tökki... Tökki jo ilman ladattuja, että pidän ongelman lähdettä w7:ssa.. Ai niin hekottelin tuossa yhdessä kuvassa, kun keittiössä oli varmaan viisi päivänkakkara-taulua vierekkäin :D

  Niin, nyt lopetan oikeasti tämän kirjoittamisen.. Tulee kohta jo tarina tästäkin ;)..
  Vakooja-osaa siis odottamaan jään... Uuh... sunnuntaihin vielä...

  VastaaPoista
 11. Kiitokset kommenteista jälleen:)
  Yavannah:
  Mukavaa, jos tykkäsit :) Ajattelin, että olis kiva hiukan valottaa tätä toistakin puolta :) Kiitokset ihanasta kommentista

  paperitahra
  Heh, ajattelinki, että kaikki eivät varmaan muista poikaa. Ilmari taisi olla vauvana osassa kuusi :D Ilmari on kiltti poika, ei halua rasittaa vanhoja vanhempiaan :D Mansikkaojien kohdalla perheitä on hetkinen...Inkeliinan perhe, Eveliinan perhe, Suojelijat, Ilmari-vanhempineen, Riken sisko ja sitten juonen kannalta oleellisia perheitä esim. pahikset ja Tuimelan jengi :) Eli aika monta :) Kiitokset ihasta kommentista :)

  Ezme:
  Mukavaa, että tykkäät näistä eksrapeherheidenkin kuulumisista. Tykkää itsekin siitä, että perheet elävät tarinan mukana. Eli vanhapari Mansikkaoja vanhenee ja niin poispäin :) Kiitokset kommentistasi :)

  Gooble
  Ilmarista tuli varsin söpö :) poika on kiltti juu, ei halua rasittaa vanhoja vanhempiaan. Nyt olli sopiva aika vanhennuttaa :) Fabianin henkilöllisyyden selvitän ensi osassa :) Kiitokset kommentistasi :)

  Jade Essence
  Mörkä on lihansyöjä :) No ei sentään. Sä olitkin ainoa tarkkasilmäinen, joka muisti kuka Fabian on :) Kiitokset kommentista :)

  Aamutähti
  :Ruoka loota on aika iso, heh :) Kiitokset kommentistasi :)

  Simssiliini:
  Juu, mä jaksan :) Kiitokset hatunnostosta :) Mörkä ja Tikku on kyllä somia. Ilmari p´itää repustaan juu :) Munkin alkoi mieli tehdä sipsejä kun kuvasin tuota kohtaa. Kuulokkeiden kanssa kävin läpi paljon juttuja. Onneksi lopulta läydin toimivat kun olen jo aika pitkään halunnut tuollaiset kuulokkeet siminuorilleni :) Kiitokset kommentista, sinä se jaksat aina ihanasti kommentoida :)

  Odesperate:
  Kiitokset :) Mukavaa, että poidit. Luinkin jo ekan osan :)

  Mesinen:
  Huh, mikä pitkä kommentti, ihanaa ! Hauskaa, että joku miettii mitä sivuhahmoille kuuluu :) Haluan itsekin pelata perheet tarinan mukaan, joten mukavaa tietää, ettei työ mene hukkaan.
  Joo, Nestori ja Inga olivat hiukan liian nuorekkaita tuon ikäisten lasten vanhemmiksi :) Pidänv arsinkin Nestorista :) Ilmari on todella hauskannäköinen nuorimies :) Onhan se hyv' kysyä ;) Oli kyllä ihan joku ajatus vain kirjoittaessa, kun mietin mist pojat keskenään puhuisivat. Heh, sipsit on munkin pahe :)
  Mörkö on ihan mörön näköinen :) Musta ja punasilmäinen :)
  Fabian paljastuu ensi osassa :) vaikka Jade tiesi kyllä oikean vastauksen :)
  Joo tuo W7 osaa kyllä olla kelju. Toivottavasti ongelma on nyt poistunut. Noh, tässä välissä tulee se ekstraväliosa :) Mutta kiitokset ihanan pitkästä kommentista, niitä on aina mukava lukea :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentista :)

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.